Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Kultura

Što nas čeka u ovogodišnjoj Noći muzeja u Virovitici

  vn           27.01.2017.         1631 pogleda
Što nas čeka u ovogodišnjoj Noći muzeja u Virovitici

Ova Noć muzeja je jedinstvena prilika doživjeti odaje Dvorca kroz zvučnu i vizualnu preobrazbu u konceptu ZMaj Kolektiva i gostiju Filipa Merčepa i Nicolasa Sinkovića. Riječ je o koncert koji koristi više različitih prostorija i ambijenata, za razliku od standardnog klasičnog koncerta, gdje se publika zadržava na jednom mjestu tijekom čitavog koncerta, čime spaja koncept koncerta i muzejske izložbe. Svaka prostorija prilagođena je kompoziciji koja se u njoj izvodi, akustički i vizualno, pružajući slušatelju/gledatelju posebno iskustvo ''putovanja'' kroz prostor i vrijeme. Slušatelj/gledatelj slijedi zvuk od prostorije do prostorije, i time postaje dio ''glazbenog vremeplova''.

Putovanje se sastoji od pet potpuno različitih ambijenata, koji prate povijesni razvoj glazbe i reproduciraju izabrane trenutke u kompoziciji zvuka i ritma, odnosno kao niz glazbenih izvedbi prostorno i vremenski vođenih kronološki.

Natupaju ZMaJ Kolektiv, Zrinko Jurić-Čivro, Mario Petrinjak, Jasmin Horak, Iva Gavrilović, Lea Mioković, Barbara Bogojević, Roko Bogojević, Roni Rengel, Zvonimir Gadanec, Tomislav Vrabac, Marina Novosel, Vedran Gorjup, Mirna Mihalković te marimbist Filip Merčep i Nicolas Sinković.

Cilj je predstaviti publici glazbu u posebno odabranim ambijentima uz vizualne i auditivne multimedijske intervencije te potencirati skrivene i suptilne emocije, priče, situacije, boje i vizije.

Program će biti izveden dva puta tijekom večeri, u 21 i u 23 sata, kroz prazne prostorije. Dvorca Pejačević je pred obnovom i pruža idealan ambijent za eksperimentalan pristup glazbenom putovanju. Bit će to sasvim jedinstvena Noć muzeja u začaranom Dvorcu.

Filip Merčep, u suradnji s Nicolasom Sinkovićem na elektronici, izvodit će kompozicije za udaraljke i elektroniku na više odabranih mjesta u Dvorcu uokvirenoj u jednu elektroničku zvučnu sliku (određeni broj zvučnika raspoređenih po cijeloj lokaciji) koje elektronickim interludijima spajaju koncept kompozicija vodeći publiku od lokacije do lokacije.

Elektronički interludiji se izvode uživo snimajući i bilježeći sve što se dogada u trenutku koncerta, provlačeći te muzičke momente kroz razne elektroničke filtere. Samim time improvizirajući tim parametrima, Nicolas i Filip će stvoriti kompozicije kroz koju publika prolazi prateći umjetnika od lokacije do lokacije. Program će se sastojati od skladbi suvremenih skladatelja te autorske kompozicije Nicolasa Sinkovića i Filipa Merčepa - Dialogue for live controlled electronics, percussion and prerecorded sounds.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura