Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Virovitica

Stiglo specijalno vozilo za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpad

        29.04.2009.         4481 pogleda
Stiglo specijalno vozilo za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpad

Danas je u Virovitici u nazočnosti ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i mnogih drugih izvršena primopredaja specijalnog komunalnog vozila - dvokomornog smećara za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada, prvog vozila takve vrste u Hrvatskoj.

 - Nova FLORA-ina investicija je tehnološki napredno, ekonomično i vrlo inteligentno rješenje: kamion smećar namijenjen za istovremeno, a odvojeno sakupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada. Umjesto jedne, kamion sadrži dvije potpuno odvojene i neovisne komore, od kojih druga komora služi za prijevoz odvojeno skupljenog papira i plastike. Naravno, prvo je to takvo vozilo u Hrvatskoj, a niti u zemljama u široj regiji nisu dostignuti tako visoki standardi u izdvajanju korisnog otpada koji omogućuju svrsishodnu upotrebu ovakvih vozila.

Građani Virovitice savjesnim i odgovornim prihvaćanjem FLORA-ine inicijative za izdvajanje i odvojeno skupljanje korisnog otpada ''prisilili'' su FLORA-u na ovu veliku, 2 milijuna kuna vrijednu investiciju koju će ova tvrtka iz vlastitih sredstava otplaćivati kroz slijedećih 5 godina.

- Kao građanin ovoga Grada, ponosan sam na svoje sugrađane koji su iznimnim trudom i zalaganjem nadmašili sva naša očekivanja, te u najkraćem roku prihvatili izdvajanje korisnih sastojaka iz kućnog komunalnog otpada. Takvim ponašanjem, Viroviticu smo svrstali među najnaprednije hrvatske sredine glede primjene europskih normi i standarda kojima se regulira problematika zbrinjavanja otpada i zaštita okoliša. Posebno sam sretan sam što imam takve korisnike usluga, odnosno prave partnere, s kojima zajednički mogu razvijati ovo komunalno društvo, na dobrobit i ponos našega grada istakao tom prilikom Željko Iharoš, direktor FLORA-e

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin naglasio je da je FLORA VTC danas zasigurno među 5 najboljih komunalnih tvrtki u Republici Hrvatskoj, i postala je najbolji primjer kako se tvrtka koja je nekada bila sinonim za nešto loše i neuspješno uz kvalitetan rad i dobro vodstvo može pretvoriti u jednu od najboljih komunalnih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Upravo zahvaljujući FLORA-i danas otpad u gradu Virovitici više nije problem, već je otpad za ljude koji imaju znanje stručnost i viziju postao posao. Posebno sam sretan što je došla nova generacija koju su izabrali naši građani koja je shvatila kako se treba brinuti o svom okolišu, te da je  pronašla i načine da ta briga postane u konačnici i profitabilna na kraju istakao gradonačelnik Kirin koji se je ovom prilikom i osobno uvjerio u ispravnost novog vozila.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.