Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Stiglo specijalno vozilo za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpad

        29.04.2009.         5215 pogleda
Stiglo specijalno vozilo za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpad

Danas je u Virovitici u nazočnosti ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i mnogih drugih izvršena primopredaja specijalnog komunalnog vozila - dvokomornog smećara za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada, prvog vozila takve vrste u Hrvatskoj.

 - Nova FLORA-ina investicija je tehnološki napredno, ekonomično i vrlo inteligentno rješenje: kamion smećar namijenjen za istovremeno, a odvojeno sakupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada. Umjesto jedne, kamion sadrži dvije potpuno odvojene i neovisne komore, od kojih druga komora služi za prijevoz odvojeno skupljenog papira i plastike. Naravno, prvo je to takvo vozilo u Hrvatskoj, a niti u zemljama u široj regiji nisu dostignuti tako visoki standardi u izdvajanju korisnog otpada koji omogućuju svrsishodnu upotrebu ovakvih vozila.

Građani Virovitice savjesnim i odgovornim prihvaćanjem FLORA-ine inicijative za izdvajanje i odvojeno skupljanje korisnog otpada ''prisilili'' su FLORA-u na ovu veliku, 2 milijuna kuna vrijednu investiciju koju će ova tvrtka iz vlastitih sredstava otplaćivati kroz slijedećih 5 godina.

- Kao građanin ovoga Grada, ponosan sam na svoje sugrađane koji su iznimnim trudom i zalaganjem nadmašili sva naša očekivanja, te u najkraćem roku prihvatili izdvajanje korisnih sastojaka iz kućnog komunalnog otpada. Takvim ponašanjem, Viroviticu smo svrstali među najnaprednije hrvatske sredine glede primjene europskih normi i standarda kojima se regulira problematika zbrinjavanja otpada i zaštita okoliša. Posebno sam sretan sam što imam takve korisnike usluga, odnosno prave partnere, s kojima zajednički mogu razvijati ovo komunalno društvo, na dobrobit i ponos našega grada istakao tom prilikom Željko Iharoš, direktor FLORA-e

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin naglasio je da je FLORA VTC danas zasigurno među 5 najboljih komunalnih tvrtki u Republici Hrvatskoj, i postala je najbolji primjer kako se tvrtka koja je nekada bila sinonim za nešto loše i neuspješno uz kvalitetan rad i dobro vodstvo može pretvoriti u jednu od najboljih komunalnih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Upravo zahvaljujući FLORA-i danas otpad u gradu Virovitici više nije problem, već je otpad za ljude koji imaju znanje stručnost i viziju postao posao. Posebno sam sretan što je došla nova generacija koju su izabrali naši građani koja je shvatila kako se treba brinuti o svom okolišu, te da je  pronašla i načine da ta briga postane u konačnici i profitabilna na kraju istakao gradonačelnik Kirin koji se je ovom prilikom i osobno uvjerio u ispravnost novog vozila.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica