Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Stigla prva sredstva za uređenje Franjevačkog vrta ispred crkve sv. Roka u Virovitici

  Virovitica.hr           27.10.2010.         2148 pogleda
Stigla prva sredstva za uređenje Franjevačkog vrta ispred crkve sv. Roka u Virovitici

Kada je početkom godine u Gradskoj upravi kreativni tim na čelu s arhitektom Krunoslavom Kovačem predstavio prijedlog uređenja centra grada Virovitice koji je u sebi sadržavao uređenje Šetališta Edite Schubert i uređenje Franjevačkog vrta ispred crkve sv. Roka mnogi su sumnjičavo vrtili glavom ističući da se radi o projektu koji će ugledati svjetlo dana za 5-10 godina.

Ipak stvari nisu krenuli tim tijekom i danas je Šetalište Edite Schubert već gotovo u potpunosti uređeno i nagrađeno Zelenim cvijetom za najuređeniji park u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a počela su pristizati i prva sredstva za uređenje baroknog vrta pored crkve sv. Roka u Virovitici. Tako je jučer potpisan i Ugovor s Ministarstvom turizma u iznosu od 70.000,00 kuna za izgradnju baroknog vrta koji je nekad krasio prostor ispred jedne od najvrednijih baroknih građevina u Hrvatskoj.

- Ovaj ugovor predstavlja prvi korak u nizu potrebnih radnji kako bi i na ovaj način svom gradu podarili onaj položaj koji je imao nekada kada je predstavljao jedno od glavnih središta kontinentalne Hrvatske rekao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Gradonačelnik Kirin naglasio je i da su do sada napravljene pripremne radnje, a očekuje se i donacija Grada Zagreba kao poklon za događaj koji se dogodio davne 1242. godine kada je upravo u Virovitici grad Zagreb odnosno tadašnji Gradec dobio status slobodnog kraljevskog grada.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
29.10.2010. 19:47
Hoće li se poslovni prostori grada i županije možda preseliti u crkvu pa ostali građani ostaju bez prostora sakralnog sadržaja, Valjda crkva zna što se može graditi u njezinom dvorištu?
freeman
28.10.2010. 10:23
a smije li se netko zapitati, zašto taj komadić zemlje Crkva ne uredi, zar možda nemaju novaca...ili je nešto drugo u pitanju...
mladamama
28.10.2010. 9:18
hajde vi dragi gradonačelniče i ostali omogučite mladima posao, a da nemoreju biti članovi hdz-a. mislim da je sramota. koliko je stranaca htjelo otvoriti tvornice u vtc ali kiro je tražio love za svoj džep pa su ljudi ošli u mađarsku i tamo sad otvorili tvornicu. hvala ti puno kiro. zbog tebe i takvih smo muž ja i malo dijete na socijalnoj pomoći. ili napravi za ovaj grad šta treba (zaposliti mlade) ili odlazi.
ivan2
27.10.2010. 17:15
Po svemu ovaj grad i ova sredina su u trinaestom stoljeću pa će i to biti u budućnosti.


Još iz kategorije Virovitica