Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Prosvjeta

Stigla dopusnica za stručni studij menadžment ruralnog turizma

        12.09.2010.         2029 pogleda
Stigla dopusnica za stručni studij menadžment ruralnog turizma

Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici ovih je dana stigla dopusnica kojom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrava izvođenje stručnog studijskog smjera menadžment ruralnog turizma čime će škola konačno opravdati svoj naziv. „Priča kojoj smo radili dvije godine. Naš je program dobio sve pohvale Ministarstva turizma jer se nadovezuje na nastojanja da se kontinentalni turizam razvije kao dopunski izvor zarade za stanovnike ovog kraja", ističe župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici osnovana je Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine. Iste godine, na prigodnoj svečanosti, otvorio ju je tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Vladimir Šeks. Temeljem ishođene dopusnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa iz 2007. godine, Visokoj školi odobreno je obavljanje djelatnosti i izvođenje stručnog studija menadžment, smjer Informatički menadžment.

Školu od ove godine, uz Ministarstvo  prosvjete, sufinanciraju gradovi i općine Virovitičko-podravske županije što je jedinstveni model financiranja u Republici Hrvatskoj.  Lokalne vlasti na taj su se korak odlučile zbog uvođenja novih studijskih programa i zapošljavanja novog nastavničkog kadra kako bi se što prije ostvario cilj - veleučilište. U prošloj studentskoj godini bilo je 648 redovnih i izvanrednih studenata od kojih 399 s područja Virovitičko-podravske županije. Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici ima razvijenu i izdavačku djelatnost te je izdala nekoliko svojih udžbenika na što su posebno ponosni. Do kraja godine na Visokoj će školi diplomirati prva generacija prvostupnika ekonomije za informatički menadžment, a trajni joj je cilj izobrazba stručnjaka ekonomsko-informatičkog profila koji će u budućnosti unaprijediti kvalitetu života i strukturu visokoobrazovanog stanovništva na području županije.

U prigodi Dana županije škola je dobila godišnju nagradu  za iznimne rezultate u razvoju visokog školstva. Na svečanoj sjednici županjske Skupštine nagarad je uručena dekanici Vesni Bedeković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
13.9.2010. 20:10
To je tj. ti si onda diplomirani organizator odmora na selu, u hrvatskom prijevodu.
?????
13.9.2010. 18:50
zanima me da netko sposoban za to odgovri mi na ovo pitanje!
tko ili sto si ti kada zavrsisi ovaj fakultet, i jos gdje se oni misle zaposliti! evo toliko samo,
a ako je to fakultet za one kadrove koji se zanju ciji su da bi imali diplomu onda neka to objave da ljudi znaju!


Još iz kategorije Prosvjeta