Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Staro nogometno igralište NK Slatine - sramota za grad

  Dragutin Fišli/Domovina blog           11.09.2011.         4702 pogleda
Staro nogometno igralište NK Slatine - sramota za grad

Početkom ljeta i prvih vrućina, da si grad smanji troškove, gradski komunalni redari su pesticidom uništili već od proljeća visoko naraslu travu i razni korov na starom nogometnom igralištu NK Slatine.  Staro igralište je postalo suvišno. Novo, vrijedno nekoliko desetina milijuna kuna zamijenilo ga je, kao i trava od 1,200.000 kuna koja je postavljena na super igralište NK Slatina, inače trenutnog trećeligaša.

Nemar ili nešto drugo, od pesticida osušenu trava se zapalila, tako da pukim slučajem i pravodobnom intervencijom vatrogasaca nisu izgorjeli popratni objekti. Danas na istom mjestu ista priča, trava, kukuruz, korov i to visoko alergentno raslinje-ambrozija u punom cvatu i ljepoti žutila peludnih zrnaca svojih cvjetova.

Ostaje upitnik, da li će netko pametan pokositi igralište koje nije smjelo dočekati takvu sudbinu ili će se netko još pametniji ponovo dosjetiti i zasipati otrovom travu i korov?

Više na Domovina blog by Dragutin Fišli

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

13.9.2011. 10:19
Na koncertu ``Slavonie banda`` redari HVIDR-e su se vrlo bahato i osorno odnosili prema dječacima i djevojčicama među kojima je bilo 6-10-godišnjaka.

Inače na javnim manifestacijama koje organizira grad Slatina uvijek se postavljaju redari, članovi HVIDR-e oboljeli od PTSP-a .

Po vlastitom iskustvu znam da takvi ljudu ne samo da trebaju izbjegavati stresne situacije , već ne bi trebali uopće boraviti u velikim grupama ljudi gdje bi radi gurkanja u prolazu mogli izazvati eksces, pa nekome nanijeti i fizičke ozljede ili ne daj Bože i nešto gore.!

Tko ih postavlja i tko ih plača, o tome ću uputiti pitanje MOBMS-i i DORH-u , pa neka se provjeri.

Jedan od tih ``redara`` ,PTSP bolesnik gurnuo je moga sina(10) dok sam ja fotografirao za blog, internet vijesti htjevši ga otjerati od bine gdje smo se svi fotoreporteri nalazili uz dozvolu ravnateljice TZ Slatine.

Normalno, reagirao sam i dobio vrlo gnjusne i prijeteće odgovore s potpisom, spomenom imena Mate Bubaša predsjednika HVIDR-e.

Osoba koja se bahatila pred mojim očima i gurala djecu zove se Franjo Jerešić, član HVIDR-e Slatina , boluje od PTSP-e ( zanimljivo je to što mu je bolest diagnosticirana poslije rata, a kao dijete je išao u specijalnu školu za djecu s poremećajem u razvoju).

Zanimljivo je i to što u slatinskoj HVIDR-i oboljeli mogu glasovati za predložene članove predsjedništva , a sami ne mogu biti birani, što se u njihovom statutu nigdje ne vidi.

Dakle i u samoj HVIDR-i postoji drugačiji odnos prema tim ljudima, diskriminacija, te samovolja predsjednika Mate Bubaša!

Pitanje koje ću postaviti je sasvim logično s obzirom da sam vidio ponašanje Franje Jerešića :

DA LI BI POTENCIJONALNO OPASNI LJUDI,``KRATKOG FITILJA`` SMJELI BITI U REDARSKOJ SLUŽBI I MALTRETIRATI DJECU,NOVINARE , FOTOGRAFE I SAV OSTALI PUK KOJI SE DOŠAO ZABAVITI , A NE DA MU NETKO GURA I VIČE NA DIJETE? (KAKVU POTVRDU,LICENCU IMAJU DA ONI MOGU RADITI TAJ POSAO?)

Ovaj članak će biti odaslan predsjedniku žup.HVIDR-e , Nenadu Križiću; predsjedniku repubičke HVIDR-e , Josipu Đakiću; ministarstvu branitelja , kao i provjera Franje Jerešića i njegova vjerodostojnost o oboljenju za vrijeme rata ili je PTSP-e imao još kao dijete i kako je kao takav mogao služiti u OS RH?

KAKO HVIDR-a UOPĆE MOŽE IMATI REDARSKU SLUŽBU, A POGOTOVO SASTAVLJENU OD POTENCIJALNO OPASNIH OSOBA ZA SEBE SAME I ZA DRUGE PRISUTNE OSOBE NA JAVNIM OKUPLJANJIMA?
Autor : Dragutin Fišli/dff ( bloger i istraživački novinar).
12.9.2011. 11:08
Moguće je da će sa korovom na igralištu izniknuti i kakva knjižica?
Aktualno na državnom nivou, što ne bi i na lokalnom?!
djingis
12.9.2011. 11:06
Na koje je infrastrukture Roštaš potrošio ( pardon grad) 200,000.000 kn i odakle mu ?
Predmet za USKOK!
djingis
12.9.2011. 11:00
To je nogometno igralište bilo jedno od boljih na županiji, ne vidim razlog pravljenju novoga, osim neke malverzacije , jer se isto sada na javnom natječaju prodaje za oko 2.500,000 početne cijene.
Čemu su investirani toliki novci ( spominje se 50.000,000 kn) za novo i ono malo objekta što je napravljeno + trava uvezena iz (tko zna od kuda -ZNA Roky) 1.200,000 kn.
Za te novce staro igralište koje sada stoji kao ruglo , moglo se pozlatiti , Maksimir ili Poljud napraviti od njega, ali netko je digao lovu 100%, a Roky ZNA!
djingis
12.9.2011. 9:05
A što da ja više dodam, istina svuda gdje se okrenaš same nepravilnosti , kriminal, korupcija.....Ima jedan video uradak kojim se pohvalio gradonačelnik o postignućima 2010-2011, koja su u izradi i navedene su i cijene. Dobro za pogledati, sam je sebe ukopao, vidi se čak i gdje je završila folija za jezero Javoricu....na gradskom deponiju.
johan
11.9.2011. 22:39
industrijska zona - zjapi prazno, nedovršena cesta - već dvaput trebalo biti dovršeno, GAJ - jadni ljudi- nit rade nit na birou , jezero- velika bara, dvorac - ruglo, sekvoja - u korov zarasla... nastaviti niz
johan
11.9.2011. 22:32
da je samo to sramota za tzv. grad, gdje god kreneš, jad i bijeda


Još iz kategorije Slatina