Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Stanovnici aglomeracije Virovitica uglavnom zadovoljni trenutačnim stanjem sustava vodoopskrbe i odvodnje


  Grad           vn           25.10.2018.         1181 pogleda
Stanovnici aglomeracije Virovitica uglavnom zadovoljni trenutačnim stanjem sustava vodoopskrbe i odvodnje

Velika većina stanovnika aglomeracije Virovitica zadovoljna je sustavom za opskrbu pitke vode, kao i stanjem sustava odvodnje, rečeno je danas na predstavljanju rezultata anketnog istraživanja koje pokazuje zadovoljstvo sugrađana stanjem vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica.

Rezultate istraživanja predstavili su Damir Marenić, upravitelj tvrtke Virkom i zamjenik gradonačelnika Virovitice te Margareta Ptiček, direktorica Virkoma. Istraživanje je provedeno u sklopu Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica.

Prema prikupljenim podacima, 93% stanovnika aglomeracije Virovitica zadovoljno je sustavom za opskrbu pitke vode, dok je 78% zadovoljno stanjem sustava odvodnje. Unatoč tome, 51% ispitanika ipak smatra da treba poboljšati postojeću vodno-komunalnu infrastrukturu.

Manje od polovice stanovnika grada Virovitice i općina Špišić Bukovica i Lukač, odnosno 44%, zna za Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica, od kojih ih 50% zna da je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije.

Međutim, pozitivnu percepciju stanovnika pokazuje podatak da ihčak 87%smatra da će Projekt riješiti problem odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

„Predstavljeno istraživanje pokazuje zadovoljstvo građana stanjem vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica. Međutim, podaci pokazuju i da se od nas očekuju dodatna ulaganja u taj sustav. U tom pravcu je u posljednje vrijeme uistinu dosta napravljeno, ali sad znamo da je važno uložiti dodatni napor u informiranje sugrađana o izvršenim radovima i daljnjim planovima“, izjavio je Damir Marenić, upravitelj tvrtke Virkom i zamjenik gradonačelnika Virovitice.

Naime, podaci pokazuju da samo 19% stanovnikasmatra da postoji sustav za praćenje i smanjenje gubitaka na vodoopskrbnom sustavu; 38% ispitanika zna da se trenutačno odvija projekt rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske mreže, a 35%zna za izgradnju novog sustava za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda.

„Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica trenutačno je najznačajniji infrastrukturni projekt koji provodi tvrtka Virkom. Vrijedan je nešto više od 147 milijuna kuna od kojih je 70 posto financirano bespovratnim sredstvima Europske unije, a ostatak nacionalnim sredstvima“, istaknula je Margareta Ptiček, direktorica Virkoma.

Istraživanje je provela agencija Promocija plus na području grada Virovitice i općina Špišić Bukovica i Lukač, sa svrhom utvrđivanja svijesti stanovnika grada Virovitice i općina Špišić Bukovica i Lukač o samom Projektu.

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007.-2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014.- 2020.).

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GradOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: