Radnička fronta: Nužna hitna i učinkovita implementacija Istanbulske konvencije
DHMZ: Sunčano vrijeme
HAK: Na granicama moguća čekanja
Jutarnji list: Prosječna plaća raste 270 kuna
Večernji list: Sigurno ostaje bar šest ministara
Požega: Jedan novooboljeli, četvero pušteno iz bolnice
Afera Fimi media: Uskok tehnički izmijenio optužnicu protiv Sanadera i HDZ-a

  Dossier: Tolušić

Staniša Žarković iz Živog zida pitao Poreznu uprvu je li tvrtka koja je gradila Tolušićevu kuću platila PDV. Evo što su mu odgovorili

  gg           28.07.2019.         7055 pogleda
Staniša Žarković iz Živog zida pitao Poreznu uprvu je li tvrtka koja je gradila Tolušićevu kuću platila PDV. Evo što su mu odgovorili

Građani Virovitice, oporba u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini te sve ostale stanke čiji ogranci ovdje djeluju jedinstveni su u stajalištu da sve afere zbog kojih je Virovitici zalijepljena etiketa grada slučaja valja istražiti do kraja kako bi se saznala istina. Na slučaj kuće Tomislava Tolušića čija vrijednost daleko nadmašuje ono što je naveo u imovinskoj kartici, vratio se povjerenik Živog zida za Virovitičko-podravsku županiju Staniša Žarković.

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama on poslao je upit Poreznoj upravi sljedećeg sadržaja:

Tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. vlasnika Tomislava Horvata navodno je potpisala ugovor sa Tomislavom Tolušićem , sadašnjim saborskim zastupnikom, o izgradnji obiteljske kuće. Molim Vas da mi odgovorite da li je uplaćen PDV i u kom iznosu a temeljem spomenutih radova? Ako je PDV uplaćen onda me interesira sa kojim datumom je uplaćen?

Evo i odgovora:

Prema odredbi članka 2. Zakona o Poreznoj upravi temeljna zadaća Porezne uprave je primjena i nadzor primjene poreznih propisa i propisa o prikupljanju doprinosa.

Nadzor poslovanja poreznih obveznika u primjeni propisa iz nadležnosti Porezne uprave obavlja se prema odredbama Općeg poreznog zakona i propisa o pojedinoj vrsti poreza. U cilju utvrđivanja pravilnosti primjene poreznih propisa provjeravaju se sve činjenice bitne za oporezivanje kod poreznih obveznika koji obavljaju registriranu djelatnost i temeljem iste ostvaruju oporezive prihode/primitke.

Međutim, odredbom članka 8. Općeg poreznog zakona kojim je uređen institut porezne tajne, nije propisano izuzeće odnosno zakonska mogućnost da podnositelj upita dobije pravo na informaciju o poduzetim mjerama i rezultatima tih mjera. Ističemo da Porezna uprava svaku zaprimljenu predstavku prihvaća kao korisnu informaciju pri analizi rizika odnosno usmjeravanju i određivanju prioriteta nadzornih aktivnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
28.7.2019. 13:52
Staniša Žarkoviću,,pitaj u Vukovaru :)
https://www.youtube.com/watch?v=B5WY7MlUuLs


Još iz kategorije Dossier: TolušićVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.