Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Blog urednika

Stani - pani

  Goran Gazdek           22.07.2009.         3413 pogleda
Stani - pani

Mudrijaši iz Banskih dvora i s Pantovčaka smatraju da krizu moraju solidarno rješavati umirovljenici, učenici, poljoprivrednici, branitelji i radnici, jednom riječju građani. Da, kada je u pitanju globalna kriza čiji nas krak tek sada udara jačinom zamaha golf palice od koje igrač može oglušiti, ali nikako ne za onaj, veći dio, koji su sami izazvali i čijim udarcima odolijevamo već godinama.  Pa nisam ja kriv, a globalna recesija nikao, što Hrvatska ima 126 gradova i 429 općina, dvostruko više od jedne Engleske koja pak ima 15 puta više stanovnika nego Hrvatska i što neki načelnici imaju veće plaće nego ministri. Nije poljoprivrednik kriv što je hrvatski inozemni dug 40 milijardi eura, niti je radnika itko pitao smije li na njegovoj grbači dobro živjeti sva sila državnih činovnika i jalovih birokrata čije je efektivno radno vrijeme dva do tri sata dnevno. Ni branitelji nisu krivi što su tajkuni pod okriljem dana i blagoslovom pravne države hapali njihovu ostavštinu niti građani imaju bilo kakve veze s likovima poput Davorina Kobaka, Biserke Robić ili Andrije Šarića. Nismo ih mi postavljali na odgovorna mjesta, a kada smo i pokušali ukazati na (ne)djela proglašavani smo zelenim žutim i crvenim vragovima i stokom sitnog zuba.  

I zato je poziv na solidarnost pucanj u prazno. Dok se god stvarno, a ne kozmetički,  ne odreknu visokih plaća, skupocjenih automobila, nepotrebnih putovanja i povlaštenih mirovina nemaju pravo ništa tražiti od građana. Dokle god ne ukinu besmislene agencije poput one za skrb o jednom jedinom zrakoplovu ne mogu umirovljenika moliti za razumijevanje. Dokle god ne objave Registar branitelja ne mogu rezati njihova prava! Dokle god budu davali premijersku plaću od 22.500 kuna čovjeku koji napusti svoj posao jer mu se tako prohtjelo nemaju kredibiliteta tražiti od nas da žnjemo ono što su posijali.

Neke odluke o uštedama su donesene, ali tek kada nam podastru dokaze da su sve to učinili možemo mirne volje pristati na bolne rezove, bez obzira kakvu patnju u nama izazvali.

Proteklih dana su premijerka Jadranka Kosor i članovi Vlade, govoreći o krizi, recesiji, štednji i rebalansu proračuna u više navrata koristili fraze poput «bolni rez» ili «stani pani» situaciji.

«Pali smo ali stat ćemo na noge»,  «U vodi smo do grla, ali ćemo isplivati», «Zaglibili smo, ali ćemo se iz toga izvući», «U glibu smo, ali ćemo se othrvati», optimistično nam poručuju.

Svakako treba podržati premijerku! U deset dana puno je toga obećala, pokazala dobru volju, okupila za stol i one kojima su iz ovih ili onih razloga vrata do nedavno bila zatvorena, poput mogućeg kandidata za predsjednika, Nadana Vidoševića, na primjer. Želi čuti razne glasove i ne treba joj otežavati prosvjedima i podmetanjem klipova.

Međutim, ne znam zašto se neki članovi Vlade i Sabora i dalje prave važni. Čuli smo što su govorili, vidjeli dokle su nas doveli i kako onda da shvatimo aroganciju kada su njihove greške veće od njih.

Recimo, Vladimir Šeks! Satjeran u kut televizijskog dvoboja prošle nedjelje, nemoćan da obrani neobranjivo, grizao usne, nijemo gledao, slijegao ramenima, cupkao nogama i najčešće ostajao bez teksta. Došlo mi ga je nekako žao kad je voditelj nastavio udarati: prvo aperkat, pa kroše, onda pleksus pa nekoliko izravnih udarca. Skoro ga je nokautirao, a ovaj mrtvo hladno kaže kako nema stava o Zakonu o kojemu je trebao glasovati . «Je se time nisam bavio, nije mi to krug interesa», kaže Šeks i pita: «Zašto bih ja imao svoj stav o tako delikatnim pitanjima»? Pa valjda zato što donosite zakone, gospodine Šeks!

Kažu da sada, u vrijeme kada nam se ne piše dobro, kada nam nad glavama vise radna mjesta, kada stežemo remen, moramo biti optimisti! Kakav vražji optimizam!? Do sada su nas vodili optimisti koji ništa nisu uspjeli uradi niti sačuvati. Sve smo izgubili osim njih!

Ni crno, ni bijelo
Glas Slavonije, 18.srpnja 2009.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
30.7.2009. 14:33
Božo, ne bježati! Budi faca pa ostani do kraja...

Ostavka premijera Ive Sanadera, čiju jahtu cijela Hrvatska već tjednima neuspješno pokušava locirati, u ostacima njegove vlade kao da je posijala strah i uzrokovala opću bježaniju. Dragan Primorac je poslao kvragu i HNOS, i Bolognu, i `društvo znanja` – ali tek nakon što se pobrinuo da se spali deset milijuna sasvim urednih školskih knjiga, pa za par stotina milijuna kuna kupe nove. Damir Bajs pokušao je uteći od turizma – ali mu nije uspjelo. Seljaci su se ostavili čak i poljoprivrede, pa svoje biračko tijelo prepustili na milost i nemilost HDZ-u, umirovljenicima je došlo iz dupeta u glavu da u vladajućoj koaliciji i nisu baš presudan faktor, a najnovija `pobjegulja` iz Banskih dvora zove se Božidar Kalmeta.
On se, kao ministar prometa i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih željeznica, osjetio osobno odgovornim za tragediju vlaka u Kaštelima. Ostavku je dao, znajući da će biti odbijena, ali efekt je postignut: sada slijedi pronalazak nekakvog Dražena Slavice koji je premazivao tračnice i njegovog šefa koji je smjesu kupio od neke cvjećarske firme, otkrivat će se retardanti, smole i emulzije, isplivat će vjerojatno još tisuću frapantnih detalja, istraga će biti `brza i efikasna`, no jedan zaključak je siguran. Ministar je čist.

Nova faza `odgovornosti` hrvatskih političara, koji u nadolasku gladne i nemirne jeseni dobro paze da što manje iritiraju javnost, kad sve ovo prođe valjda će biti zapisana u analima političkog bezobrazluka. Puno je primjera u Vladi, ali prigodno je ovog puta pozabaviti se samo jednim, baš Božidarom Kalmetom.

Otkad je ovaj Zadranin postao ministrom, prosječna cijena gradnje jednog kilometra hrvatskih autocesta narasla je s četiri do pet na 17 milijuna eura. Cijena `Kalmetine`, besmislene ceste za imaginarnu zadarsku luku Gaženica, skočila je s 250 na gotovo 500 milijuna kuna čim je u igru ušao Kalmetin državni tajnik Zdravko Livaković i njegova tvrtka `D&Z`. U HAC-u afere izbijaju na tjednoj bazi, zapošljava se preko veze i mita, natječaji se namještaju (a pokoji se, eto, i poništi), troškovi rastu, kao iz kupusa bujaju nove, nepoznate i s HDZ-om povezane građevinske tvrtke...

A ministrov komentar? `Sve su to podmetanja, obične laži i izmišljanje afera!`.

Kad je slučaj njegova osobnog vozača Danijela Miočića nekim čudom dospio do presude, kad se otkrilo da se gospodin koristio Kalmetinim imenom za doslovno reketarenje, još namještanje poslova i ucjene, ministar je smislio originalniju obranu: Nisam znao!

Kako i bi, pa čovjek ga je vozio tričavih petnaestak godina, iz Zadra ga je u Zagreb dovukao samo radi šoferskih sposobnosti. Nije znao za njegove vile i milijunsku imovinu, nije znao da mu je supruga zaposlena u policiji, nije znao ni da je njegovog vlastitog sina počastio putovanjem na finale nogometne Lige prvaka...

Ili, recimo, Hrvatske željeznice: Kalmeta kao predsjednik Nadzornog odbora vjerojatno nije znao za činjenicu da se u tvrtku godišnje ulupa četiri milijarde kuna, a da imamo vjerojatno najzaostaliji, najopasniji i najsramotniji sustav u Europi. Nije znao da čak ni golemi državni novac nije dovoljan za nekoliko stotina sramotnih menadžerskih ugovora, već da se za pokrivanje plaća dižu krediti. Nije čuo upozorenja da su moderni nagibni vlakovi besmisleni na našim prugama iz Austro-Ugarske, niti je svjestan da njih pet-šest i danas stoji izvan upotrebe. Kalmeta se zaprepastio kad se otkrilo da je bivši direktor tvrtke Davorin Kobak, u suradnji sa srpskim kolegom, u inozemstvo sklonio par milijuna eura. Smijenio ga je, ali ne radi lopovluka već zato što `HŽ-u` treba svježe krvi, došlo je do zamora materijala`. Mašala.

Ministar prometa, kojemu bi željeznice po logici stvari trebale biti na pameti od jutra do večeri, ostavku je ponudio zbog `retardanta` na pruzi i tragedije koji je, izgleda, on uzrokovao. Nije je podnio zbog 400 milijuna eura vrijedne opreme, kupljene prije skoro pet godina, koja je mogla spriječiti nesreću ali umjesto toga leži u skladištu. Zašto? Zato što je, narodskim riječnikom rečeno, njeno postavljanje spriječila policija koja je otkrila da – pazi sad – u ovom poslu postoje naznake marčapije.
Gle čuda, krađa u HŽ-u? Božo sigurno nije znao...

U moru afera koje se vežu uz ministra koji raspolaže najvećim resorom i najdebljim budžetom u Vladi, kojemu svako malo ispliva nekakvo namještanje natječaja, poskupljenje radova, sporna zamjena zemljišta – pa čak i svečano rezanje vrpce u striptiz klubu kojeg vode česti gosti crne kronike – ostavka zbog najobičnijeg retardanta na pruzi vjerojatno bi bila najelegantiji način povlačenja i uvreda za ionako zakržljali mozak prosječnog hrvatskog birača.

Ne bježati, Božo, ne ne! Budi faca pa ostani do kraja...
PETRANOVIĆ
xxll
27.7.2009. 14:29
"Vlada pada na masovnim uličnim prosvjedima u rujnu"

"OVAKO se više ne može! Doveli su nas do kraja. U rujnu zajedno sa sindikatima, studentima i seljacima organizirat će se veliki ulični prosvjed građanske inicijative `Stegnite vi svoj remen bando lopovska!`, nakon kojeg bi ova Vlada napokon morala pasti", rekao je za Index Josip Dell`olio, glasnogovornik inicijative "Stegnite vi remen bando lopovska" dodajući kako ovog puta traže podršku svih obespravljenih skupina te da se neće odustati sve dok Vlada ne da ostavku. U tu svrhu organizirat će se šatori, hrana i voda, jer će prosvjed trajati sve dok Vlada ne odstupi.

Kosor se hvali s 600 tisuća siromašnih Hrvata
"Seljaci neće pristati ni 1 lipu manje za pšenicu a sindikati neće pristati na 1 lipu manju plaću. Mi nismo doveli državu u ovo stanje, za ovo sigurno nije kriva svjetska recesija budući da gotovo ništa ne izvozimo utjecaj je minimalan. Ovu krizu je prouzrokovala pljačka, nemar, bahatost, neznanje. Mi zahtijevamo odgovornost", naglašava se u pozivu građanima, a kako nam je rekao Dell`olio tehnička organizacija prosvjeda će se detaljno provoditi tokom kolovoza.

"Nevjerojatno je kako se premijerka hvali da više od 600 tisuća ljudi neće biti obuhvaćeno kriznim nametom i to predstavlja kao svoj uspjeh. Pa ona je time priznala da toliko ljudi živi ispod granica siromaštva. Toliki broj ima manje od 3000 kuna neto, a sindikalna košarica za mjesec lipanj iznosila je 6.612 kuna. Pa to je nečuveno", rekao je Dell`olio za Index dodajući kako je premijerka više puta večeras otvoreno lagala u kamere pa kad je rekla da se samo jedan sindikat bunio što je daleko od istine.
Svi bi ministri pobjegli da mogu
Dokaz da je ova Vlada sasvim zastranila i da više nema poveznicu sa stvarnim stanjem, organizator prosvjeda dokazuje i sa izjavom o ostavci ministra Božidara Kalmete.
"Svi bi oni pobjegli iz Vlade da mogu. Sjetite se da ministru turizma Damiru Bajsu to nije bilo dozvoljeno, a ni sada ministru Kalmetu. To `ekskluzivno` pravo iskoristio je samo Ivo Sanader, a svi bi oni da mogu, pobjegli glavom bez obzira", rekao je na kraju Dell`olio.
zzzz
25.7.2009. 14:26
ZNAO SAM DA ĆE HDZ OPET PREVARITI NAROD, JER ĆE PONUDITI HEBRANGA ZA PRESJEDNIKA. AKO SE NAROD DIGNE NA NOGE ONDA ĆE SE VRATITI SANADER I POSTATI PREDSJEDNIK. I OPET ĆE ŠEKS IZJAVITI, PA NAROD JE TAKO ŽELIO??`
ZAŠTO HDZ NA UNUTAR STRANAČKIM IZBORIMA NE IZABERE KANDIDATA ZA PRESJEDNIKA, PA ĆE ONDA ZA SVE BITI KRIV HDZ, A NE NAROD.
VIDJELI STE KAKO HDZ BIRA, NEVJEROVATNO DA OD 13 000 LJUDI, PARDON HDZ-OVACA NITKO NIJE DIGAO RUKU PROTIV. TOGA NEMA NITI U S. KOREJI, KINI....
KAKO JE TO U ITALIJI?????

PROTIV BERLUSCONIJA POKRENUTA ISTRAGA ZBOG ORGIJANJA NA SVOME PRIVATNOM POSJEDU

Berlusconi "šokirao" Italiju: Nisam svetac!

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da "nije svetac", komentirajući novinske napise o njegovu druženju s djevojkom za eskort u srijedu, a tjednik L`Espresso najavio je tužbu protiv premijera zbog poziva na bojkot tog lista.

"Nisam svetac, vi to razumijete, a nadam se da je i uredništvo La Repubblice to shvatilo", rekao je Berlusconi tijekom svečanog otvaranja dijela ceste koji će Bresciu povezati s autocestom za Milano.

L`Espresso (ljevica) najavio je u srijedu da će tužiti Berlusconija za klevetu jer je premijer optužio tisak za "subverzivni napad" i pozvao oglašivače da ga bojkotiraju.
Osim klevete, L`Espresso će tužiti premijera za "zlorabljenje svog položaja" te za kršenje tržišnih propisa.
GDJE SMO MI JOŠ OD TALIJANA????????????
zzzz
25.7.2009. 8:54
Vlada stidljivo najavljuje: Možda ćemo ukinuti Sanaderovu plaću

FORMULA "šest plus šest" koja premijeru-dezerteru Ivi Sanaderu omogućava punu plaću idućih šest mjeseci od 22.500 kuna i polovicu tog iznosa šest mjeseci nakon toga, možda će biti ukinuta.
Na povlasticu "plaćen si, a ne radiš" pravo imaju bivši ministri, zastupnici i brojni drugi dužnosnici, njih najmanje 320, a Vlada "ozbiljno razmišlja o njenom ukidanju kao o mogućnosti", piše Jutarnji.
Ostaje, doduše, misterija kada i hoće li uopće Vlada promijeniti taj propis te hoće li se ukidanje povlastice moći primijeniti retrogradno i na odbjeglog premijera, koji čak sada ima i uvjete za povlaštenu mirovinu.
Ne želi mirovinu
Pored najava da se definitivno VRAAĆA u POLITIKU i činjenice da je aktivirao pa zamrznuo svoj zastupnički mandat, Sanaderovo umirovljenje NIJE IZGLEDNO. Veće su šanse da će i dalje po formuli "šest plus šest" uzeti svojih 202.500 kuna, a potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ističe da Sanader na to "ima pravo".
zzzz
25.7.2009. 8:51
STVARNO JE I U DRŽAVI ALI I U HDZ-U STANI-PANI:
Medijski rat: Kosor nazvala Večernji list da opovrgne pisanje Jutarnjeg lista

PREMIJERKA hrvatske Vlade Jadranka Kosor nazvala je kasno večeras redakciju Večernjeg lista, kako bi opovrgnula pisanje Jutarnjeg lista. Informaciju kako je premijerka nazvala redakciju potvrdili su sami novinari Večernjeg jer su to objavili u svom tekstu. Naime, u tekstu pod naslovom "Kosor: Naš je kandidat Hebrang, sve ostalo su podmetanja", stoji demantij informacije Jutarnjeg lista kako će HDZ umjesto Andrije Hebranga kandidirati Nadana Vidoševića.

> Vidošević za Index: U predsjedničku utrku idem jedino kao nezavisni kandidat!

Nakon informacije kako je bivši ministar prosvjete Dragan Primorac uređivao neke tekstove u Jutarnjem listu, o čemu je progovorio bivši novinar te kuće Hrvoje Appelt te nakon vijesti da premijerka zove Večernji list postavlja se pitanje koliko su zaista neovisni mediji u Hrvatskoj. Na stranu informacija kako se objavom teksta u Jutarnjem listu bez ijednog citata ili izjave, najviše ide na ruku POBJEGLOM ŠEFU HDZ-a Ivi Sanaderu koji je blizak prijatelj Nine Pavića, prvog čovjeka EPH-a, JER SE TIME OSTAVLJA otvoren prostor za NJEGOV POVRATAK kao predsjedničkog KANDIDATA.

PAZITE ŠTO ĆE SE DOGODITI?? NAROD ĆE IMATI 2 MOGUĆNOSTI:
1. SANADERA ZA PREDSJEDNIKA ILI
2. HEBRANG ZA PREDSJEDNIKA

KOJE JE VEĆE ZLO. ZNAM, DA SE PITATE KAKO BI MOGLI ONI POBJEDITI???? LAKO, AKO UZMETE 200 000 ČL. HDZ-A, BRANITELJA PREKO 500 000, CARINA, VOJSKA POLICIJA, DIJASPORA, BOSNA, CRKVA......
I KADA SVE TO POMNOŽITE SA 4 (PROSJEČNIM BROJEM ČLANOVA OBITELJI )?????
Danica
25.7.2009. 3:25
Vjerujem, ne može netko biti diktator samo hrvatskom narodu a da istovremeno ne drži sve konce u stranci odnosno drži pod kontrolom svoje rivale. Ali, da se oni sada javljaju kao kritičari Sanadera, posebno Šeks, tragikomično je! Slažem se potpuno da je to stranka koja u sebi NE nosi trunku morala i poštenja, ministri su čuvali i čuvaju svoje guzice, društvo klimavaca... A sada Sanadera opanjakavaju gdje stignu... I samo nemojte stalno naglašavati da je Sanader bio neki liberal unutar HDZ-a - isti ako ne i gori od sadašnjih desno orijentiranih nasljednika! Odavno je manipulirao svim i svačim, glumac kojeg se dalo pročitati, onda je gubio autoritet, kao i cijela Vlada jer je to društvo koje je vikalo Hrvatska, Hrvatska a zapravo ispod stola drpalo supstancu Hrvatske. I da policija ima muda, kao i Državno odvjetništvo, pokrenulo bi istrage i složilo dobre optužnice...Ali i oni čuvaju svoje položaje i privilegije, za prave poteze treba hrabrosti koje nitko u establišmentu nema. Možda je Mesić, iz ove perspektive, najhrabriji i najčasniji od sve te bulumenta političara koji su nas doveli u bezizlazno stanje!
zzzz
24.7.2009. 18:49
DANICE
ALI JA SE NE BI SLOŽIO S TOBOM, JER MOŽDA JE KOSORICA MISLILA NA HDZ-OVCE???? KAKO? PA ISPADA SADA DA JE SANADER TERORIZIRAO HRVATE, ALI NITKO NIJE ZNAO DA JE TO ISTO UČINIO I HDZ-OVCIMA.
NE VJERIJETE?????

Sanaderovi suradnici: Bio je egocentrični poludiktator i hedonist koji je Hrvatsku odveo u stečaj

Sanader je više vjerovao medijima nego meni”, stoji golemim slovima na prekjučerašnjoj naslovnici Novog lista koja najavljuje velik intervju s Vladimirom Šeksom.

Šeks je, među ostalim, u tom važnom i zabavnom intervjuu, izjavio kako je “Sanader oštro nastupao” i kako je saborskim zastupnicima, koji se nisu s njim slagali, “prijetila potpuna marginalizacija, brisanje iz stranke i pokretanje postupka za vraćanje zastupničkog mandata”.
Stranački stav

Šeks je, dakle, optužio Sanadera za svojevrsnu diktaturu.

A tko je odlučio trošiti previše novca?

Zna se, Ivo Sanader, koji je od Hrvatske, kako je to ne tako davno, u jednom privatnom razgovoru konstatirao jedan opozicijski vođa, stvorio najsocijalniju državu koju možete zamisliti.
Voljeni premijer

Sanader je i na temelju SOCIJALNOG proračuna, DOBIVAO izbore, jedino što takva razina socijalnih izdataka nije mogla DUGO trajati (ALI SADA JE DRŽAVA POSTALA SOCIJALNA).

Naravno da nije, jer kako bi to bilo da se ministar financija, i to pred novinarima, u bilo čemu NE SLAŽE sa svojim VOLJENIM premijerom.

Ivo Sanader otišao je prije samo dva tjedna.

Danas iz medija doznajemo da je on, prema mišljenju svojih najbližih suradnika u Vladi i u vodstvu HDZ-a, zapravo bio egocentrični POLUDIKTATOR, HEDONIST koji je vjerovao samo MEDIJIMA (BOŽE, DA LI SADA SANADER ČITA NOVINA) i premijer koji je Hrvatsku odveo u stečaj.

Sadašnje vodstvo Hrvatske demokratske zajednice počelo je skidati pozlatu s Ive Sanadera, za kojim su do prije dva tjedna šefovi HDZ-a doslovno PLAKALI i s kojim su se, što je politički mnogo važnije, do prije TRI tjedna svi u svemu slagali (ZBILJA SU HDZ-OVCI MORALNI LJUDI, NIJE NITI ČUDA DA SU OPLJAČKALI HR)

HDZ-ovo lešinarenje oko Sanadera govori o nekoliko politički bitnih činjenica.
Neprihvatljiva stranka

Prvo, Ivo Sanader nikada, zapravo, vrijednosno nije pripadao samom sadržaju HDZ-a, stranke koja je već sredinom DEVEDESETIH postala TVRDA NACIONALISTIČKA i konzervativna politička organizacija.
Oni su TRPJELI njegov autoritet dok nisu stvorili većinsku koaliciju koja je Sanadera natjerala na ODLAZAK. Drugo, sada je sasvim jasno da se Ivo Sanader u kratkoročnom razdoblju NE MOŽE vratiti u politiku. Kako da se vrati u stranku čiji ga čelnici OGOVARAJU čim netko ispred njih uključi mikrofon.

Treće, i najvažnije, cijela hrvatska javnost mora se, još jednom zapitati, kakva je, zapravo, stranka Hrvatska demokratska zajednica, kada u njeno ime najglasnije istupaju ljudi poput Vladimira Šeksa (koji je svoj politički profil prokazao izjavom da je za ubojstva u Osijeku kriva “peta” kolona), poput Andrije Hebranga, koji ima razumijevanja za jednog Maksa Luburića, i poput Darka Milinovića, koji se vezao lancima da bi spriječio uhićenje Mirka Norca, a kasnije servilno služio premijeru koji je uhitio Antu Gotovinu?

Takva bi stranka trebala biti neprihvatljiva i svakom moralnom hrvatskom nacionalistu, a kamoli svim drugim građanima Republike Hrvatske.

Skidanje POZLATE s Ive Sanadera zapravo je skidanje ostataka POZLATE s Hrvatske demokratske zajednice.
Danica
24.7.2009. 18:04
Dragi Gorane Gazdeku, ako ozbiljno shvatimo ono što je danas rekla Jadranka Kosor, premijerka, (pojavljuje se govor mržnje..) onda je tvoj komentar govor mržnje! Pitam te zašto ne voliš našu dragu Jacu?!! Pa zar ne primjećuješ koliko je omiljena u narodu?? Svi je vole samo ti ne!Gorane, Gorane...!!!!??????????
xxll
24.7.2009. 13:48
Novi šokovi: PDV na 25 POOOOSTO? odgađanje Pelješkog mosta? IGH kupovao zemljište blizu mosta?

Također se, kako se neslužbeno moglo saznati, raspravljalo i o dodatnom povećanju PDV čak na 25 POSTO, ali se o tome nije donijela još nikakva konkretna odluka.

Prema njegovim riječima ako Vlada do 2011. odustane od izgradnje Pelješkog mosta to neće naškoditi poslovanju IGH zbog toga što je IGH u tom projektu bio zadužen za projektiranje i nadzor, a sad godišnje za nadzor Pelješkog mosta dobiva od države dva do četiri milijuna kuna.

- Prema tome, nas gubitak tog novca ne može nimalo financijski destabilizirati, mi imamo velike poslove u Crnoj Gori, Rusiji - Sonji i Donjecku kao i u drugim državama te prema tome naše poslovanje i financijska stabilnost nije ovisna o gradnji Pelješkog mosta – kazao nam je Radić (KUM OD SANADERA).
xxll
24.7.2009. 9:44
Poznati o krizi: "Kakav narod takva vlast, a kakva vlast takvi i porezi"

"Mene bi bilo sram šetati gradom da nosim takav teret odgovornosti na svojim leđima i još da ljudi znaju kakva je situacija.. IZJAVILA JE DANIJELA.

"Mi smo tu vlast izabrali i nama ne smeta što je Sanader otišao kao zadnji lopov i što se okolo vozi na nekoliko milijuna eura vrijednoj jahti dok naši roditelji moraju preživljavati na dvije tisuće kuna mjesečno"

"Smatram da će nam sve doći na naplatu u rujnu. Deveti mjesec je inače grozan, ali mislim da će ove godine biti gore nego ikada. Ovo što su oni sada uveli je jedna preventivna mjera da spase sebe i da spase državu, sve je to jedan opći nered, a mi kao narod previše trpimo", dodaje Danijela koja smatra da i stanovnici Hrvatske imaju veliku ulogu u cijeloj situaciji zbog toga što šute, plaćaju i trpe. S njom se složila i književnica Vedrana Rudan koja je poznata po svom oštrom jeziku.

"Kakav narod takva vlast, a kakva vlast takvi i porezi", kratko je rekla Vedrana koja smatra da je narod zaslužio ovakvu krizu, povećanje poreza i dodatke na PDV. "Ne idu na ceste, ne pale gradove, privatne plaže, ne ubijaju političare, taj narod samo šuti i plaća. Apsolutno smo si sami krivi. Mi smo tu vlast izabrali, i to ne jedanput, i nama ne smeta što je Sanader otišao kao zadnji lopov i što se okolo vozi na nekoliko milijuna eura vrijednoj jahti dok naši roditelji moraju preživljavati na dvije tisuće kuna mjesečno", odrješito je komentirala književnica.
Danica
24.7.2009. 2:44
Ova Vlada nema više povjerenje naroda, ne može ista momčad koja je igrala do sada katastrofalno promijeniti kapetana i igrati - odlično!Toga nema u nogometu, nema s brodom , kapetanom i posadom, nema u politici. Dakle gospodo iz HDZ-a ako je "stani-pani" onda ćete vi stati i odmaknuti se od vlasti jer narodu je dosta padanja...Dakle, brzo MMF, bar osnovne stvari učinite kako vam MMF kaže (da vodi ga Strauss-Kahn koji će biti oduševljen kada mu dođu hrvatski desničari po kredit .Jer Strauss Kahn-prezime mu malo zvuči čudno- voli Vedranu Rudan, Vicu Vukojevića, dr Andriju Hebranga, a navodno najradije od glazbe sluša - Perkovića Thompsona, često čita omiljeni "Hrvatski list" i posebno voli one u Muenchenu koji su tako srdačno dočekali antifašistu Mesića). Dakle, MMF,mili moji kuda koji, i p r i j e v r e m e n i izbori. I konačno,
da lakše dišemo!
zzzz
23.7.2009. 17:40
VIDITE, IPAK SU HDZ-OVE KOMUNJARE PAMETNIJE OD TITA. ONAJ JE REŽIM GRADIO BUNKERE KOJI MOGU IZDRŽATI NUKLEARNI UDAR.
ALI BUNKERI IMAJU SAMO JEDNU MANU, NE MOGU SE ODNIJETI SA SOBOM.

DANAŠNJI HDZ-OVCI IMAJU TAJNE RAČUNE U SLUČAJU RATA, PAMETNIJE ZAR NE?????
zzzz
23.7.2009. 17:36
ALI ZANIMLJIVO KAKO HDZ IGRA IGRU NA RUBU PAMETI??????

Idemo dalje: HDZ je dosljedan u laganju, varanju, nesposobnosti...

ČEMU čuđenje? Čemu gnjev i ljutnja? Čemu toliko kritiziranje ove Vlade? Pa stvari idu u uobičajenom smjeru, prema logičnom ishodu. I tako punih šest godina. Dan po dan, mjesec po mjesec, godinu po godinu... Svakoga dana sve smo bliže rubu litice. Otkud nam pravo očekivati da će nas ta ista ekipa sada zaustaviti? Zar je netko stvarno mislio da će nas baš Jadranka Kosor spasiti?
Amerikanci kažu, prevari me jednom na tvoju sramotu, prevari me drugi put, sramota je moja. A koliko puta nas je dosad prevario HDZ? I to ovaj Sanaderov, ne Kosoričin HDZ? Vjerojatno milijun puta. Ali svejedno, dobar dio novina i nacionalnih televizija dočekalo je Vladin harač i podizanje poreza bombastičnim naslovima poput "Lagali su!", "Prevara!", "Oni su lopovi", "Nesposobna Vlada"... Zar je moguće da su tek sada to otkrili? Ili tek sada to smiju otvoreno reći?

SIGURAN SAM DA NITKO NIJE MISLIO DA ĆE NAS SPASITI JACA KOJA NIJE MOGLA SPASITI NITI SVOJE BRAKOVE, ALI HDZ MOŽE UČINITI I VIŠE ZLA OD OVOGA??????

Vox populi: Bit će rata

IMA I ONIH HDZ-OVACA koji se slažu da bi, kao u vrijeme SOCIJALIZMA, svi solidarno trebali podnijeti teret kako bi se izbjegao dugotrajniji i teži ekonomski kolaps. Ima i onih koje mjere uvođenja novih poreza nimalo ne začuđuju jer je "LAKŠE od tisuću ljudi uzeti po JEDNU KUNU, nego od JEDNOG TISUĆU", premda takve mjere ne smatraju poštenima i drže da građani, kao i često puta do sada, ni sada nisu imali PRAVO glasa reći svoje mišljenje.
Ima i onih, krajnje pesimističnih, koji nakon ostavke premijera Ive Sanadera koji sada plovi jahtom po Jadranu te dolaska Jadranke Kosor na njegovo mjesto kako bi se olakšalo daljnje uzimanje harača od siromašnih, smatraju da to vodi u dublji ponor, točnije, U RATNO STANJE!!!!!!!!!!.
No, IMA I ONIH koji na svojoj koži NISU OSJETILI KRIZU i MISLE DA NI NEĆE???????? jer su si život POSTAVILI da ne OVISE o volji vlasti. ZATO HDZ IMA SAMO U AUSTRIJI 80 TAJNIH RAČUNA
tomislav
23.7.2009. 10:14
Stankovic u dva: mrtvo puhalo po profilu kakav jedino treba toj televidnici.

Radna mjesta: po petoro ih sjedi u svakoj sobi, raznih piskarala i štambiljom udarala. to nisu radna mjesta, to traje od stvaranja jugo birokracije. sve ih treba otpustiti i dati im naknadu na birou, jeftinije je to nega da zaj... narod i raže domovnice pored osobne iskaznice a i čemi služe te osobne kad svaka normanla zemlja gradi identifikacijski sustav samo i jedino na vozačkoj dovzoli itd itd.
ladno pivo
23.7.2009. 10:06
- Na papiru je sve sjajno zamišljeno kad je riječ o sprečavanju korupcije i organiziranog kriminala. Imamo strategiju, akcijski plan od 195 mjera, vladino povjerenstvo koje operativno prati implementaciju strategije i akcijskih planova, saborsko Nacionalno vijeće koje nadzire provođenje strategije. Donijeli smo niz novih zakona o javnim nabavama, koncesijama, poreznoj i carinskoj upravi, OIB-u, Kazneni zakon, Zakon o kaznenom postupku, o Državnom odvjetništvu, USKOK-u i policijskim ovlastima. Uspostavljena je uskočka vertikala. Čine je policijski nacionalni ured, USKOK i uskočki sudovi. Med i mlijeko, rekao bi promatrač sa strane, korupciji i organiziranom kriminalu došao je kraj. Nažalost, nije tako. Građani u pravilu ne bi prijavili korupciju jer se boje, smatraju da je pravosuđe, uz političare, najkorumpiranije, Ministarstvo pravosuđa netransparentno potroši 2,3 milijuna kuna u kampanju koja ne daje nikakve rezultate, notorni sudac Lozina postaje uskočki sudac, novinarima koji pišu o korupciji i organiziranom kriminalu prijeti se ubojstvom, drugima se zabranjuje da rade, treći dobivaju otkaz. Ravnatelj policije se smjenjuje jer radi svoj posao. Sve to govori da HDZ-ova vlast nije spremna s riječi preći na djela. Ja kao član najjače oporbene stranke u parlamentu mogu vikati do iznemoglosti, no ako vladajuća stranka ne pokaže političku volju da kazneno progoni one koji su korumpirani, nikakva strategija i akcijski plan neće dati rezultate .
ladno pivo
23.7.2009. 10:03
- Na papiru je sve sjajno zamišljeno kad je riječ o sprečavanju korupcije i organiziranog kriminala. Imamo strategiju, akcijski plan od 195 mjera, vladino povjerenstvo koje operativno prati implementaciju strategije i akcijskih planova, saborsko Nacionalno vijeće koje nadzire provođenje strategije. Donijeli smo niz novih zakona o javnim nabavama, koncesijama, poreznoj i carinskoj upravi, OIB-u, Kazneni zakon, Zakon o kaznenom postupku, o Državnom odvjetništvu, USKOK-u i policijskim ovlastima. Uspostavljena je uskočka vertikala. Čine je policijski nacionalni ured, USKOK i uskočki sudovi. Med i mlijeko, rekao bi promatrač sa strane, korupciji i organiziranom kriminalu došao je kraj. Nažalost, nije tako. Građani u pravilu ne bi prijavili korupciju jer se boje, smatraju da je pravosuđe, uz političare, najkorumpiranije, Ministarstvo pravosuđa netransparentno potroši 2,3 milijuna kuna u kampanju koja ne daje nikakve rezultate, notorni sudac Lozina postaje uskočki sudac, novinarima koji pišu o korupciji i organiziranom kriminalu prijeti se ubojstvom, drugima se zabranjuje da rade, treći dobivaju otkaz. Ravnatelj policije se smjenjuje jer radi svoj posao. Sve to govori da HDZ-ova vlast nije spremna s riječi preći na djela. Ja kao član najjače oporbene stranke u parlamentu mogu vikati do iznemoglosti, no ako vladajuća stranka ne pokaže političku volju da kazneno progoni one koji su korumpirani, nikakva strategija i akcijski plan neće dati rezultate .
ladno pivo
23.7.2009. 9:58
- Vlada HDZ-a je najodgovornija za rasprostranjenost korupcije u Hrvatskoj. HDZ je stvorio korupciju privatizacijskom pljačkom devedesetih. To je majka svih korupcija koje su nastale kasnije. HDZ-ove vlade nikad nisu, osim deklarativno, pokazale snažnu političku volju da iskorijene korupciju. Zašto? Zato što je korupcija dio političke kulture HDZ-a. Sanaderova vlada posebno je to pokazivala. Podsjećam na korupcijske afere "Imostroj", "Bechtel", "Brodosplit", "Sunčani Hvar", "Pliva", Verona i naravno na nabavu vojnih kamiona i slučaj Rončević. Nerješavanjem svih tih afera Ivo Sanader je poručivao: ne dirajte HDZ-ovce bez obzira na to što su uhvaćeni s prstima u medu korupcije. To je i odgovor na pitanje zašto nema krupnih riba u antikorupcijskoj mreži. Čuvao ih je Sanader. Dokaz tome je i smjena ravnatelja policije Vladimira Fabera koji je odgovorno i profesionalno krenuo u suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala te pritom opasno ugrozio stranačke interese HDZ-
ladno pivo
23.7.2009. 9:55
Da la spriječiti njen ulazak u EU. Hrvatski građani najkorumpiranijim smatraju pravosuđe, državne službe, privatni sektor i političke stranke
Među brojnim aferama u Hrvatskoj, koje bi se mogle svrstati pod zajednički nazivnik političke i privredne korupcije, tri su posebno zagolicale domaću i međunarodnu javnost: afera "Brodosplit" s bivšim ministrom gospodarstva i sadašnjim ministrom odbrane Brankom Vukelićem, afera "kamioni" s bivšim prvim hrvatskim vojnikom Berislavom Rončevićem, te priča o vezama sada već bivšeg premijera Ive Sanadera s austrijskom Hypo bankom i njenom hrvatskom podružnicom Hypo Alpe Adria bankom.

Hrvatski građani najkorumpiranijim smatraju pravosuđe (ocjena 4,4), državne službe i privatni sektor (4,2), te političke stranke (4,1). Na ljestvici od jedan (bez korupcije) do pet (potpuna korupcija) mediji su dobili prosječnu ocjenu od 3,7.

Da je Hrvatska na vrijeme i dobro ispunila zadaću borbe protiv korupcije, nikakva slovenska ili nečija druga blokada ne bi mogla spriječiti njen ulazak u Evropsku uniju. Istog su mišljenja i institucije EU-a, tako da nema nikakve šanse da pregovaračko poglavlje 23, "Pravosuđe i temeljna ljudska prava uključujući i manjinska prava", uskoro bude otvoreno, čak i ako slovenska blokada bude ukinuta.

Kako izići iz sadašnje pat-pozicije? Je li možda čak neka prijetnja iz kriminalnog miljea bila razlog Sanaderovog iznenadnog odlaska?
građanin
23.7.2009. 8:05
Ova Vlada odnosno da budem precizniji ovaj HDZ jer oni drže sve konce u rukama, doveli su Hrvatsku pred opći kolaps! Od kad država postoji nismo bili tako zaduženi jednom riječju jadni i nemoćni! Hvala svim hdz-ovcima što su hapali dok se moglo, odnosno tko je jamio jamio je! Gospodo vrijeme je da netko odgovara za ovu situaciju a Vi gospodo ste prvi na redu! Nebih Vam bio u koži! Jer kad dođe MMF a doći će znat će se tko je što radio odnosno nije radio!
zzzz
22.7.2009. 22:02
Radnici na ulicama, Sarkozy ne popušta

Više stotina tisuća ljudi na ulicama francuskih gradova jasan su signal da će biti velikih otpora novim mirovinskim mjerama
Za Nicolasa Sarkozyja, nakon kratkog predaha sa štrajkašima, opet slijede teški dani. Izlazak više stotina tisuća ljudi na ulice francuskih gradova jasan su signal predsjedniku da će biti teško ili gotovo nemoguće provesti reforme koje je najavio.
. Slično se događa i sada, kada predsjednik ponovo pokušava pokrenuti reformski kotač, a otpori su sve veći. SINDIKATI su animirali ljude i veliki izlazak na ceste je pokazao da će biti jako teško naći kompromis.

ZAŠTO DA MI IZMIŠLJAMO DEMOKRACIJU, PA ONA VEĆ POSTOJI??????

DRUGI RAZLOG: NITKO NEMA SRAMA IZ VLADE JER NEĆE SPOMENUTI RJEŠAVANJE MAFIJAŠKIH UBOSTAVA, PREMLAČIVANJE NOVINARA, PRIVATIZACIJE, BRANITELJE, AFERE BRODOSPLI, KAMIONI...
DA SE NE ZABORAVI????

SDP: Vlada želi legalizirati u privatizaciji nezakonito stečenu imovinu

SDP svojim zaključcima ponovno želi zadužiti Vladu da osigura rad državnih tijela na sankcioniranju nezakonitosti, poništavanju ugovora suprotnih USTAVU i ZAKONU, povratu NEZAKONITO stečene IMOVINE, te naknadu štete.
Traži i da SABOR obveže VLADU da mu u roku od 60 dana dostavi ZAKONE kojima bi se sankcionirali počinitelji nepravilnosti utvrđenih REVIZIJOM privatizacije.

Podsjetio je kako nalazi DRŽAVNE REVIZIJE svjedoče da je tijekom PRETVORBE i PRIVATIZACIJE (PLJAČKE) izgubljeno gotovo 400 TISUĆA RADNIH MJESTA, da je državni proračun oštećen za oko MILIJARDU DEM, da je temeljni kapital privatiziranih poduzeća smanjen za četiri milijarde DEM, da razvojni programi kao uvjeti za stjecanje vlasništva nisu ostvareni u 65 posto revidiranih poduzeća, da su u 95,2 POSTO tih poduzeća utvrđene NEPRAVILNOSTI.
Sve to, ističe, ukazuje da DRŽAVA i VLAST moraju biti daleko odgovorniji u kažnjavanju odgovornih za RAZORNE posljedice PRIVATIZACIJE.

"Samo se potvrđuje da je HDZ od 1991., kada je donio Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća, osmislio i ozakonio, a ovime i legalizirao negativne posljedice pretvorbe i privatizacije", ocijenila je D. ZGREBEC.

I TO JE BIO POČETAK KRAJA HRVATSKE. TADA JE NAROD PROPUSTIO SVOJU ZADNJU PRILIKU DA SPASI HRVATSKU KATASROFE, JER OSIM ŠTO JE POKRADENA, PRIVATIZACIJOM JE IZGUBLJENO 400 TISUĆA RADNIH MJESTA.

marshall
22.7.2009. 21:36
od 1990-te do danas hdzovi stručnjaci ( škegro, valentić, mateša, sanader, kosor ) imaju isti model-ja, ja, ja, ja, pa onda ja, ja, ja i na kraju ja! e, kada sve ode u p.m. onda stvar mora vaditi svekoliko hrvatsko pučanstvo, svekolika oporba, jer to je, bože moj, u interesu svih nas!! ma nemojte!?! a kada su se privatizirale tvornice, krali silni novci i deponirali u hypo banci ( klagenfurt ) i raifaisen banci zagreb, kada su se kupovali silni dvorci,l trošili naši novci onda je to bilo u čijem interesu?? narodnom sigurno ne. ali u tom slučaju vlado-sova šeks nije rekao da to nije u njegovu krugu inrteresa, nekakvi bajsovi nisu pričali da glasuju za nešto o čemu nemaju pojma, hebranzi su se kao ministri zdravlja operirali u nekim drugim bolnicama..... ma sram vas bilo drugovi ( i drugarice ) i nosite se u ... ..... ....... !!! na kraju, slažem se da ovu državu moramo sanirati- ali kao i u firmi-ne može onda ostati direktor koji je firmu doveo u bankrot, i točka. ( oprostite na par psovki ).
kota 211
22.7.2009. 19:48
Da bi jedne rijeći rekao. TO JE TO !


Još iz kategorije Blog urednikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.