Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Priča

Stabilni odnosi u karanteni

  Zlatko Erjavec           14.04.2020.         1373 pogleda
Stabilni odnosi u karanteni

Nije mi se život mnogo promijenio u ove zadnje četiri godine otkako živimo u izolaciji. Čak bih mogao reći da su se neke stvari poboljšale, na primjer veza kćeri s dečkom iz Suhopolja. Zbog zabrane izlaska iz grada nisu se vidjeli četiri godine, a ljubav plamti istim žarom, odnosno plamenom. Eduard, sin, upoznao je predivnu, doduše udanu, ženu preko neke od društvenih mreža.

Zaključujem da je, za razliku od moje žene, vrlo nesretna u braku. Supruga je u međuvremenu stekla uvjete za mirovinu, ali mirovinsko ne radi pa će pričekati još sedam godina, koliko predviđaju stručnjaci, da ova kriza s virusom završi.

O sebi nemam reći ništa novoga, zadovoljan sam i sretan u krugu najbližih. Nema nikakvih promjena u našim odnosima pa me to čini još sretnijim.

-  Od sutra nećeš ručati s nama u isto vrijeme, priopćila mi je moja draga.
-  Nisi se šišao niti brijao četiri godine, ne možemo te više gledati, pojasnila je kći.
-  To je za tvoje dobro, bolje da nisi u našoj blizini dok imamo noževe pri ruci, utješio me Eduard.

Rastopim se od miline kad slušam svog dragog sina. Toliko je suosjećajan i brižan. Zna da treba držati razmak ovih dana i godina. Uživam, onako istinski, u svojoj obitelji. Gledam njih troje i slušam kako živo komuniciraju. Lijepo ih je vidjeti, energija im je pozitivna, razgovaraju i smiju se.

Mene ništa ne pitaju niti me uključuju u komunikaciju. To je za moje dobro, paze na mene s ljubavlju i poštovanjem. Odgojen sam u obitelji u kojoj muškarci ne pokazuju osjećaje, uostalom kao i cijela moja generacija. Da nisam, rasplakao bih se od miline. Jedva čekam sutrašnji dan i vrijeme ručka. Žena i djeca će ručati, a ja ću izvesti psa u šetnju. Kažu da im se povraća dok me vide takvog obraslog. Kako se ne bih nasmijao na tu opasku. Osim toga, uživam u dugim šetnjama.

Istina, morao bih malo poraditi na svom izgledu. U prosjeku se debljam dvanaest i pol kilograma godišnje, dakle u zadnje četiri godine sam se malo zaokružio. Dani su mi dinamični i zanimljivi. Svakodnevno odigram točno sto partija šaha sam sa sobom. Pedeset partija imam bijele figure i tada uglavnom pobjeđujem. S crnima negdje pogriješim pa najčešće gubim ili odigram remi. Kad sve ovo završi imat ću sedamdeset tri godine, idealno za učlaniti se u šahovski klub.

Osim šaha, aktivno se bavim i čitanjem pa svake godine pročitam jednu knjigu, tako da ću osim šahovskog znanja steći i zavidnu mudrost. Evo, upravo me sat upozorio da je prošlo četrdeset pet minuta od ručka. Idem nešto pojesti pa ću prileći nekih dva sata. Nakon odmora ću pojesti nešto lagano pa nastavljam sa šahom.

-  Ohrabrujući podaci stižu iz stožera, nasmiješena voditeljica uzvikuje iz TV-a.
-  Prvi puta u zadnje tri godine imamo manje žrtava obiteljskog nasilja nego žrtava virusa.

Žena i djeca uzbuđeno su klicali i pljeskali televizoru dok sam se ja samo zadovoljno nasmiješio, stavio čokoladicu od sto grama u usta te uzeo šahovsku ploču i stao slagati figure.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Snježana Akrap-Sušac
14.4.2020. 21:35
Više nego stabilna priča. ??


Još iz kategorije Priča