Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Politika

Sretno vam Rok(s)ovo 2013.!

  Siniša Prpić           16.08.2013.         3680 pogleda
Sretno vam Rok(s)ovo 2013.!

The day after yesterday
Vračajući se jučer iz šume, slušao sam govor našeg župana na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice, i bio zadovoljan. Pače, sretan. Objasnio nam čovjek da je pred nama niz neslućenih mogućnosti  izvlačenja novca iz EU fondova. Oči su mi zasuzile kada se obraćao svojim stranačkim prijateljima...dragi Ivica, dragi Josipe...., Žagaru ni „d". A ja se skoro posvadih s čovjekom (Žagarom) kada im se slalo lovu za onu cestu  (Vukosavljevica-Turnašica-Sedlarica).

Još mi je ljepše bilo slušati doministra Prosa (SDP), koji je već uobičajeno izrekao niz komplimenata na rad naše Županije, župana i Vidre. Pomislih, pa mi i nismo tako loši. Kakva zadnja županija po zaposlenosti i plaćama?!  Krivo nas informiraju oni na ICV-u.

Oštro se ukorih u sebi: „Ipak si trebao otići na tu svečanu sjednicu".

 People must trast me

Ako kolege iz Sdp-a ne zamjeraju Tolušiću mali „gafić" o Milanoviću i Kninu, te dođu na svečanu sjednicu, što ja „šiljim zob"? Ako mu oni ne zamjeraju što malo - malo „teleportira" aktualnu vlast na državnoj razini, pa što ja tražim „dlaku u jajetu"....

Pa i ta vražja optužnica protiv Kirina. Svako je nevin, dok mu se ne dokaže. Pa i onda kada mu se i dokaže ne treba se biti jako kriv. Eto, nije valjda pravosuđe u R.H. toliko bedasto da bi Čobankoviću izrekli svega par mjeseci dobrotvornog rada, a da je taj bivši ministar neki jako zločest čovjek.

Kako će mi Virovitičani vjerovati da našem gradu želim dobro, ako stalno nešto opstruiram. Ako ni na ručak s HDZ-ovcima ne odem. Baš sam Krivoupučeni.

Od sutra ću se osobno staviti na raspolaganje gradonačelniku i županu te im predložiti kako urediti Poučnu stazu na virovitičkoj Bilogori, gdje locirati Centar za gospodarenje otpadom, pokazati im mjesto (udaljeno svega 7 km od Virovitice) gdje se nalazi bušotina termalne vode iz koje se može grijati Virovitica, ali i proizvoditi električna energija, navodnjavati plastenici, imati zatvoreni bazen s toplom vodom....

 Tragedija

No, došavši doma, čujem vijesti o pogibiji mladog ročnika iz okolice Našica koji je dragovoljno služio vojni rok. Naravno da svatko tko je ikada bio u vojsci ili ratu, vrlo dobro zna da tamo gdje je oružje ili vojna tehnika, može doći i do nesreća. Na žalost i tugu roditelja, u ovom tragičnom slučaju je bilo baš tako. Strašno.

U tom se trenutku sjetim maila koji sam dobio prije par dana. Poslao mi ga je samozvani „pukovnik", a u kojemu progovara o služenju vojnog roka župana Tolušića. Prođu mi kroz glavu i Blajburg i Knin. I Krleža i Vučjak. I Damir Tomljanović Gavran. I Markač i Gotovina.

Ono najvažnije iz „pukovnikovog" maila prosljeđujem...

„....vidim da si se u današnjem članku upitao gdje je tolušić služio vojni rok, e pa evo ti odgovora (koji je nebitan u svemu tome, ali interesantan): kao i mnoga djeca utjecajnih roditelja tada (2004/06) služio je vojni rok u Virovitici i to ne dijeleći sudbinu ostalih vojaka (straže, obuka, dežurstva, vježbe), već kuhajući kavu te radio ostale poslužiteljske poslove u zapovjedništvu postrojbe i vojarne....mali je bio konobar u radno vrijeme, a poslije radnog vremena, u pravilu je išao kući (nedopušteno u pravilima službe)..... dakle vojni rok i vojsku nije niti vidio, osim časnika i dočasnika u zap. tadašnje brigade ....."

Što reći nakon svega,  „pukovniče" ?! Možda bi bilo dobro preporučiti konobarima da nose pancirke. Opasan je to posao. Pirotehničari su "luk i voda".

Sretno Vam Rok(s)ovo!

* Krivoupučeni, zavičajna kolumna Siniše Prpića
* Na fotografiji Damir Tomljanović Gavran iz Krivog puta.

Damir Tomljanović rođen je u Krivom Putu kod  Senja, 18. travnja 1968.hrvatski redarstvenik, hrvatski branitelj tijekom Domovinskog rata i zapovjednik 1. Sektora IZM Zadar ZP Split 1. gardijske brigade Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Bio je zapovjednik postrojbe Tigrova za vrijeme Domovinskog rata. Dragovoljno je u kolovozu 1990. pristupio postrojbi specijalne policije za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pored Zagreba. Ratovao je na svim ratištima Domovinskog rata, bio je prekaljeni ratnik i zapovjednik.  Sa suborcima je mjesecima dijelio dobro i zlo na vrlo zahtjevnoj bojišnici na Velebitu u odbijanju neprijateljskih napada, često u nemogućim vremenskim uvjetima.  Prilikom nadzora svojih položaja Damir Tomljanović - Gavran poginuo je 17. veljače 1994. na obroncima Velebita, od neprijateljskog snajpera i zadobivene rane u glavu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mika
19.8.2013. 9:46
Što se tiće odlagališta, neka bude između Požara i šečerane, jer šečerana ponekad jako smrdi , pa nek smrdi zajedno manje će smrdit.Sve drugo što je napisano potpisujem.
siniša prpić
16.8.2013. 21:39
@UooH, upravo ti je Kiro tu lokaciju zagovarao. Ne pričati na pamet.
Tema je i opet vojni poligon..., ili bi se moglo reći - gdje god pipneš - problemi iz prošlosti.
Pitanje vjerodostojnosti......, sve dođe na svoje.
UooH
16.8.2013. 19:18
@mirovnjak pa baš na tu lokaciju i ja mislim jer bi je samo budala izabrala jer se nalazi samo 500 m od prigradskog naselja Rezovac na jednu stranu 300m od Borove na drugu i 800 m na treću stranu Čemernice i to u šumi, koja budala to može predlagati i to za županisko odlagalište, to nemože biti šumar, moraš bit ili pijan ili lud da bi to predložio, nije ni čudo što su to Kiro i kompanija odbili pa nisu valjda toliko mutavi.
mirovnjak
16.8.2013. 16:05
Bojim se da je mjesto određeno 2002 godine na bivšem vojnom poligonu Dabrovica kod Suhopolja, a tadašnja vlada je to zemljište besplatno ustupila općini Suhopolje za tu namjenu, jedino pravo rješenje.
Da ga Kiro i društvo nije pokušalo prebaciti na teritorij grada Virovitice kada je HDZ-e preuzeo vlast u županiji, danas bi taj centar bio pred završetkom i to novcima iz pretpristupnih fondova.
Sada je svako rješenje loše, pa makar ono bilo i na "Trgu Kralja Tomislava" pa i ovo Sinišino. Sve je to samo pokušaj saniranja štete nastale Kirinom i Feketićevom odlukom..
UooH
16.8.2013. 15:14
@fitilj ma tamo može, ali ima on neke druge lude ideje uvezi lokacija, bar je imao.
fitilj
16.8.2013. 13:21
@UooH nije vrag da se bojiš da bi ga locirao u sjedištu HDZ-a na trgu kralja Tomislava 5!

Prikladno mjesto puno otpada, a ni ostalo smeće nije daleko!
UooH
16.8.2013. 12:39
Joj Siniša moli te nemoj im samo ti locirati Centar za gospodarenje otpadom sve drugo možeš im predložiti.
fitilj
16.8.2013. 10:22
@siniša prpić slava Damiru Tomljanoviću Gavranu!

Ne vjerujem da će nam Bog pomoći da se riješimo ovih lupeža koji rotiraju na vlasti, jer kada je Bog stvarao svijet, odlučio je svakom narodu podijeliti dvije vrline po kojima će biti prepoznatljiv, a Hrvatima je dao čak tri!
Više o tome na: www.virovitica.net/rijec-bozja/7414/ ili na www.dnevno.hr/humor/satira/92963-i-bi-rijec-bozja.html koji je preuzeo taj tekst.

Za lijepo i ugodno Rokovo evo i jednog vica: Sjede Milanović i Linić u kafiću i pričaju. Priđe im poznanik i pita:
- Što vi ovdje radite zajedno?
- Planiramo da zajebemo 4 milijuna Hrvata i jednu sisatu plavušu!
- Zašto jednu sisatu plavušu?
Na to se Milanović okrene prema Liniću i kaže:
- Jesam ti lijepo rekao da nikoga nije briga za Hrvate!

I na kraju pitanje: Zna li tko koja je razlika između Forda Mustanga i Hrvatskog sabora?
Za one koji neznaju odgovor, ili žele pročitati da svaka država ima mafiju, a samo je u Hrvatskoj mafija dobila svoju državu, ili žele znati što radi Ivo Sanader, odgovor je na: www.vicevi.hr/vicevi/?idc=13&strx=4
siniša prpić
16.8.2013. 9:37
@bać joza, iz Vaših usta u Božje uši.
lukica
16.8.2013. 9:31
Siniša, pogodak u "sridu". Direktan i izravan kao i uvijek....
bać joza
16.8.2013. 9:28
Poštovani!

Vjerujemo da će građani i glasači grada Virovitice 2017. na lokalnim izborima dobro otvoriti oči i dati svoj glas svima onima koji tako žarko žele obnašati tu vlast i svoje sposobnosti ugraditi u dobrobit svih građana grada Virovitica!

Pozdrav!


Još iz kategorije Politika