Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Crna kronika

Srednjoškolcu slomio nos i zadao potres mozga

  Petar Žarković/Glas slavonije           28.04.2009.         2289 pogleda
Srednjoškolcu slomio nos i zadao potres mozga

SLATINA - Dragan Čuljak, učenik 3. razreda ekonomije u Srednjoj školi Marka Marulića, jučer je proslavio svoj 18. rođendan. Umjesto veselja i dobrog raspoloženja, u kući njegove majke Marije Čuljak nevjerica i tuga zbog nasilja koje je Dragan pretrpio. U noći između subote i nedjelje oni su proživljavali pravu dramu. Dragana je bez ikakva razloga i povoda oko jedan sat poslije ponoći napao nekoliko mjeseci mlađi srednjoškolac, zadao mu nekoliko opasnih udaraca šakama i nogama, nanio mu teške ozljede i ostavio ga bez svijesti u kanalu pokraj ceste u Ulici Ljudevita Jonkea.

- To se dogodilo oko jedan sat poslije ponoći, ispričao nam je ozlijeđeni mladić. - S jednom djevojkom sam izišao iz caffe bara "Ar" i šetali smo, a taj je dečko došao automobilom s jednim svojim kolegom, izišao i počeo me udarati. Prvim udarcem mi je slomio nos pa me krv oblila i povukao sam se nekoliko koraka unatrag. Kad me udario još jednom, potrčao sam da pobjegnem, ali on me uhvatio, još me nekoliko puta udario tako da sam pao u kanal, gdje me nastavio udarati nogama po glavi. Onda je zaprijetio da će pretući koga god dovedem, sjeo u automobil i otišao. Dragan kaže da je kasnije saznao kako su se djevojka s kojom je šetao i mladi nasilnik ranije zabavljali, ali su još prije nekoliko mjeseci prekinuli vezu.

- Ja njega pravo i ne poznajem, nismo uopće razgovarali, čim je izišao iz automobila udario me šakom po nosu, a ja se nisam uspio niti snaći kad me dohvatio nogom po glavi. Djevojka je vikala neka me ne udara, ali on nije slušao. A to i nije moja djevojka, samo smo šetali.
Kad se nasilnik udaljio, Dragan se pribrao i krvareći otišao pješice kući, do koje ima 20 minuta hoda. Majka ga je čula dok je u kupaonici ispirao krv, uslijedio je poziv policiji i odlazak u slatinsku stanicu Hitne medicinske pomoći, a već oko tri sata bio je na operacijskom stolu u Općoj bolnici u Virovitici.
Doznajemo da je u školi mladog nasilnika obavljen razgovor s njim, nakon kojega se telefonom ispričao Draganovoj sestri zbog nasilja koje je počinio.

“Takvo ponašanje mladog nasilnika je bolesno, ali me ne čudi jer vidim da ga i njegovi roditelji podržavaju. Oni se ni telefonom nisu zanimali kako je Dragan, a moj sin je danas, na svoj 18. rođendan, mogao biti mrtav. Pomišljam što bi se dogodilo da je zima, ili da ima vode u kanalu, dok je tamo onesviješten ležao. To je slika kroničnog neodgoja. Možda je i toj majci teško na određen način, ali ako nema hrabrosti suočiti se s činjenicom što je njezino dijete napravilo, to znači da nije niti ulagala u njegov odgoj da se takve stvari ne događaju”, kaže Draganova mama Marija Čuljak, koja je kao samohrana majka podigla dvoje djece.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika