HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Zdravstvo

Središnja proslava 100. obljetnice postojanja i rada Crvenoga križa Slatina

  radioslatina.hr           24.10.2014.         1046 pogleda
Središnja proslava 100. obljetnice postojanja i rada Crvenoga križa Slatina

Na početku središnje proslave stote obljetnice postojanja i rada Crvenoga križa Slatina, koja je jučer održana u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta, izveden je prikaz prijema i zbrinjavanja vojnih ranjenika na željezničkom kolodvoru u Slatini 1914. godine.

Na svečanosti su bili brojni gosti, među kojima izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Robert Markt, kćerka Jadranka Crnića Maja Končić, izvršni predsjednik HCK u mirovini Nenad Javornik, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, predsjednici i ravnatelji gradskih i općinskih društava Crvenoga križa, volonteri i dobrovoljni darovatelji krvi te predstavnici društvenih i gospodarskih organizacija i vjerskih zajednica.
O humanitarnim djelatnostima Gradske organizacije Crvenoga križa Slatina kroz povijest govorila je predsjednica Ljiljana Peretin, koja je istaknula da je za vrijeme Domovinskog rata i poslije njega Crveni križ pomagao svima potrebitima, bez obzira na nacionalni, vjerski ili bilo koji drugi predznak, a u posljednje vrijeme osobito se mnogo radi na socijalnom zbrinjavanju starih, nemoćnih i bolesnih osoba. O značenju velike obljetnice, aktivnostima Crvenoga križa i njegovoj budućnosti govorili su gradonačelnik Ivan Roštaš i izvršni predsjednik HCK Robert Markt.
Na svečanosti su zaslužnim pravnim osobama, donatorima i volonterima dodijeljena priznanja. Plaketu Hrvatskoga Crvenog križa Slatina dobili su Državna uprava za zaštitu i spašavanje Područni ured Virovitica, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, Policijska postaja Slatina i županijska Razvojna agencija Vidra.

Zlatni znak priznanja Hrvatskoga Crvenog križa dodijeljen je Miroslavu Venusu i Ljiljani Randelj, Srebrni znak Božici Majhen, Ivici Fotezu, Ljiljani Peretin i Damiru Balkoviću, dok su Brončani znak dobili Dijana Javorović, Mirjana Drenski, Ivan Tomljanović, Krešimir Paradinović, Đuro Sobol i Krešimir Štimac.

Jubilejske plakete Crvenog križa Slatina između ostalih dobili su Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija, Hrvatski Crveni križ, Slobodan Lang, Nenad Javornik i posthumno Jadranko Crnić. U ime nagrađenih zahvalili su se Ana-Marija Petin i Nenad Javornik.

Povelju dr. sc. Jadranko Crnić, kao najviše priznanje Hrvatskoga Crvenog križa, Robert Markt i Nenad Javornik zajednički su uručili Gradskom društvu Crvenoga križa Slatina, a primili su je predsjednica Ljiljana Peretin i ravnatelj Vladimir Jelenčić.

Fotogalerija domovina.net

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.