Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Crna kronika

Sreća u nesreći: Pijani vozač kod osnovne škole umalo pomeo djecu i njihove roditelje

  vn           04.04.2018.         2192 pogleda
Sreća u nesreći: Pijani vozač kod osnovne škole umalo pomeo djecu i njihove roditelje

U petak, 30. ožujka 2018. godine, u sumrak oko 19,20 sati, u neposrednoj blizini Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici su djeca i roditelji okolnih kuća bili svjedoci događanja prometne nesreće u kojoj samo pravim čudom nije i netko od njih sudjelovao i teško nastradao.

Vozač osobnog automobila star 30 godina, vozačkog staža 10 godina, pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,98 g/kg, upravljao je vozilom Ulicom Silvija Strahimira Kranjčevića u Virovitici, no dolaskom do križanja s Ulicom Petra Berislavića u zavoju je uslijed kretanja neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola nastavio s pravocrtnim kretanjem, prešao cijelu širinu Ulice Petra Berislavića i sletio s ceste, pri čemu se udarivši u stablo na zelenoj površini između ceste i nogostupa zaustavio u garaži uz nogostup.

Osim kod vozača utjecaj alkohola je utvrđen i kod oba suputnika, a u toj prometnoj nesreći su vozač i jedan suputnik lako ozlijeđeni.

Ukoliko kod vozača bude potvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg protiv njega će zbog dovođenja u opasnost drugih sudionika u prometu biti podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela objesne vožnje.

Obzirom na prve proljetne dane koje su u predblagdanskom ugođaju izvele iz kuće brojne sugrađane s djecom, događanje prometne nesreće u samom centru grada, karakteristike ove prometne nesreće i veliku materijalnu štetu kao posljedicu sreća je što ova prometna nesreća nije završila tragično.

Ova prometna nesreća je posljednja u dužem nizu prometnih nesreća koje su u ožujku uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, njih čak 12, pri čemu su svaku petu prometnu nesreću uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

Utjecaj alkohola, posebno u kombinaciji s upravljanjem vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kao u ovom slučaju, je najčešći uzrok prometnih nesreća s nastradalim osobama na čiju se opasnost pokušava ukazati brojnim preventivnim i represivnim aktivnostima policije, a nažalost niti ovakvi događaji pojedinim vozačima nisu upozorenje da ne sjedaju za upravljač vozila pod utjecajem alkohola.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i smanjenja stradavanja sudionika u njima, pa samim time i povećanja sigurnosti u prometu na našim cestama ponovno se upozoravaju vozači da ne započinju s vožnjom pod utjecajem alkohola, a brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na cesti kojom se kreću, posebno u naseljenim mjestima gdje u prometu sudjeluje i veći broj biciklista i pješaka, a nastupanjem toplijeg vremena i sudionika na mopedima i motociklima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika