Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Slatina

Srbić: Voda mi je uništila stolarsku radionicu

  Petar Žarković/Glas slavonije           18.05.2010.         1869 pogleda
Srbić: Voda mi je uništila stolarsku radionicu

SLATINA - "Noćas oko jedan sat naišao je prvi val i poplavio mi stolarsku radionicu, a jutros oko šest sati voda je prodrla i u kuću. Cijelu noć nismo spavali, dizali smo namještaj i nastojali spasiti što se moglo", ispričao nam je jučer Zlatko Srbić, stolar u slatinskom prigradskom naselju Bakiću. Njegovo imanje poplava je zahvatila treći put otkako živi u tom mjestu, prvi put bilo je to 1972., a drugi 1996. godine. Poplavljeni su mu svi stolarski strojevi i alat, skladišni i stambeni prostor. Uništeni su podovi, namještaj, strojevi i materijal. "Potpuno je poplavljena i mini pilana, voda je jednostavno odnijela 15 kubika materijala. Šteta je ogromna, a bit će i veća jer najmanje 15 dana ne mogu raditi. Sada je problem i sa strujom, jer su svi strojevi bili pod naponom, a dva motora nisam stigao isključiti iz napajanja. Nisam se nadao takvoj poplavi jer u dvije ranije nije bilo toliko vode", priča očajni Srbić.

Srbić kaže da je kanal koji prolazi pedesetak metara od njegove kuće i radionice virovitička "Brana" prošle godine prokopala, proširila i očistila, ali samo do mosta preko kojega prolazi cesta prema Slatini. Područje s druge strane mosta u nadležnosti je Vodnogospodarske ispostave Karašica-Vučica iz Donjeg Miholjca, i taj dio ostao je neočišćen pa voda jednostavno nije mogla prodrijeti i izlila se ispred mosta. "Poslije poplave 1996. godine dovezao sam o svom trošku dvjesto kamiona zemlje, šute i različitog zemljanog otpada da se sam zaštitim od poplave. Kiša neprekidno pada već tri dana, ali to je voda koja je došla iz zapadnog dijela županije. Jednostavno nismo mogli napraviti više", kaže.

Srbić posljednjih nekoliko godina ne plaća vodnu naknadu i kaže da je neće plaćati "dok je stanje nesređeno, pa makar morao i u zatvor". "Dao sam svoj doprinos, znaju ljudi iz sela, sada neka to rade oni čiji je to posao", kaže. Razina vode u kanalu porasla je za više od tri metra i dodiruje most, ali njezino otjecanje onemogućeno je zbog plitkog i obraslog kanala, a poljoprivredne površine u okolici Slatine pretvorene su u jezera.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina