Banner
U Slavonskom Brodu prva hrvatska samoposlužna punionica prirodnog plina
Petrov: Od ulaska u EU više iseljenih nego za 45 godina komunizma
Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
Mrak Taritaš poručila premijeru: Dajte konačno nešto odradite kako spada
U akciji Nubes prijavljeno 46 internetskih pedofila
Glavaš na suđenju za ratni zločin iz 1991: Ne razumijem konstruiranu optužnicu
Premijer u srijedu podnosi Godišnje izvješće o radu Vlade

  Virovitica

Spremnici za odvojeno prikupljanje papira građanima će biti isporučeni u roku od dva mjeseca

  virovitiac.hr           17.09.2021.         547 pogleda
Spremnici za odvojeno prikupljanje papira građanima će biti isporučeni u roku od dva mjeseca

Na aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća postavljeno je pitanje kada će građani dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje papira i u kojoj je fazi projekt. Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, kao i dodatak Ugovora gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Ugovorima su definirane količine, specifikacije, kao i procijenjene vrijednosti spremnika te uvjeti, način nabave, dostave i prijenosa vlasništva.

„Fond je proveo odvojene postupke nabave za svaku vrstu spremnika te ih sukladno terminskom planu isporučuje jedinicama lokalne samouprave. Po sklapanju ugovora o prijenosu prava vlasništva za spremnike za odvojeno prikupljanje papira te nakon što Grad Virovitica evidentira spremnike, isti će biti podijeljeni građanima bez naknade u suradnji s tvrtkom FLORA VTC d.o.o. Ukupno je zaprimljeno 6.583 plavih spremnika, od čega 6.500 spremnika zapremnine 120 l i 83 spremnika od 240 l. Očekivano vrijeme isporuke prema građanima je unutar dva mjeseca“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

Dodao je kako se još očekuje Ugovor o prijenosu prava vlasništva za 6.583 spremnika za odvojeno prikupljanje plastike, koji će se također podijeliti svakom kućanstvu na području bez naknade.

Do sada je zaprimljeno 77 kontejnera za papir zapremnine 1.100 litara, 77 kontejnera za plastiku zapremnine 1100 litara, 90 spremnika za biootpad kapaciteta 240 litara te 83 kontejnera za biootpad zapremnine 1.100 litara. Kontejneri veće zapremnine su postavljeni na lokacijama stambenih zgrada, dok će se manji spremnici podijeliti kućanstvima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica