Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Komentar

Spolna sporenja Josipa Đakića

  Predrag Lucić/Novi list           16.08.2011.         4317 pogleda
Spolna sporenja Josipa Đakića

Nije Josip Đakić žena! Nije pa nije... - do besvijesti nas »Josip Đakić, zastupan po: Tonći Ravlić, odvjetnik« uvjerava u svoju spolnu osviještenost. I taj se banalni refren koji ne kaže ništa osim da Josip Đakić nije žena, nije pa nije, polako pretvara u hit ljeta 2011. Zarazan je - ne Josip Đakić, da se razumijemo, nego refren - i kad jednom uđe u uho, ne da se istjerati iz Eustahijeve trube. Pa onaj tko ga jednom čuje dolazi u napast da neprestano tambura taj trip-hop. I da to da Đakić Josip nije žena, nije pa nije, ponavlja do kraja teksta, do kraja svijeta...  

Ali valja se othrvati napasti i onoga tko eventualno dvoji oko toga da Josip Đakić nije žena, nije pa nije, uputiti na adresu gdje se može uvjeriti da je sve baš onako kao što se pjeva. I da Josip Đakić nije že... jezik pregrizao onaj tko još jednom zapjeva! 

No, dakle... Portal Oko je uslišao »zahtjev za objavom ispravka objavljene informacije« što ga potpisuje »Josip Đakić, zastupan po: Tonći Ravlić, odvjetnik« iz kojega je razvidno da takopotpisani najozbiljnije vjeruje da je u tekstu Aleksandra Stankovića, objavljenom na istome portalu još prije mjesec dana pod naslovom »Josip Đakić je žena!«, plasirana takva netočna informacija. Spolne stvari u spornom tekstu, međutim, stoje drugačije. Stanković ni na jednome mjestu ne tvrdi da je Josip Đakić žena, nego - baš naprotiv - u više navrata najozbiljnije upozorava da je predsjednik HVIDR-e muškarac. I da se kao takav ne smije ponašati kao žena po imenu Jadranka Kosor pa umjesto dotične podizati tužbu protiv Stankovića zato što je ovaj u emisiji »Nedjeljom u dva« kazao da je premijerka »stvorila 500 tisuća branitelja«. 

Gomilu riječi je Stanković utrošio hrabreći Đakića da bude ono što jest: »Ti si veliki i lijepi Josip Đakić i pametni i saborski si zastupnik... Ti si odgajan kao dečko. Tebi stoje top i puška, čemu sad ovo zaluđivanje s Jadrankom?... Jadranka Kosor je žena, a ti si muško... Budi ono što jesi. Budi muško i pusti Jacu na miru...« I sve tako, jasno da ne može biti jasnije. I uz neskriveno čuđenje zbog čega se tako velik, lijep i pametan dečko upinje ponašati kao da je velika, lijepa i pametna premijerka. 

Na sve to »Josip Đakić, zastupan po: Tonći Ravlić, odvjetnik« odgovara kao uvrijeđena strina - dobro, hajde: uvrijeđeni stric - i srdi se na ono što Stanković nije ni napisao. Pa onda u tom bjesomučnom iskanju spolne zadovoljštine samoga sebe pretvara u majku, ženu i paćenicu, izmišljajući da su u Stankovićevu tekstu »objavljene informacije da je g. Josip Đakić žena (na više mjesta) odnosno da je majka, što, kao što je općepoznato, nije istina«. 

Dogodi se pritom Josipu Đakiću i neobjašnjiv otklon ne samo od svojega spola, nego i od vlastitoga lika i djela. I sada isti taj Đakić - koji je prije svega mjesec dana Vesni Pusić usred Sabora onako muški skresao da »ne možemo svi biti isti u domovini Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava« - potpisuje fiškalsku frazu kako on, eto, »nije nejednak u odnosu na druge, jer je u RH svakome zajamčena jednakost pred zakonom, a koja temeljna sloboda je propisana Ustavom RH«. 

Eto do kakvih zastranjenja čovjeka dovede nepotrebno i ničim izazvano samodokazivanje da je Đakić, a ne Đakićka. Toliko te identitetske frustracije znaju zbuniti ljude da se Đakić ne treba čuditi ako konfuzan netko za njim podvikne: »Uf, kakva Đapićka!«

Kolumna Trafika Predraga Lucića, Novi list

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
20.8.2011. 12:59
ČUDNO JE DA ĐAKIĆ NIJE TUŽIO SVOJU ŠEFICU ZBOG SURADNJE S HAG-OM:

TOPNIČKI DNEVNICI - GLAVNI HAAŠKI TUŽITELJ VRLO SUZDRŽAN ZA RAZGOVORA U BANSKIM DVORIMA
J. Kosor: Sve smo predali; Brammertz: Tražite još!!!!

Još uvijek postoje razni putevi u istrazi koji se mogu istražiti i drago mi je čuti da će se to i učiniti - kazao je suzdržani Brammertz


Kosor je istaknula da je SURADNJA s tužiteljstvom i Haaškim sudom otvorena i iskrena te da Hrvatska zna svoje obveze iz USTAVNOG ZAKONA (USVOJEN 1996 GOD. SA 100 % GLASOVA OD STRANE HDZ-A) o suradnji s Haaškim sudom. Kad se govori o ovim dokumentima, odnosno o suradnji s Haaškim sudom, izuzetno je važno suglasje predsjednika RH, ali i glavnih oporbenih stranaka, oko toga što je činila i što čini Vlada, kazala je Kosor te istaknula kako je Brammertzu rekla da, iako između Vlade i OPORBENIH stranaka često NEMA SUGLASJA oko onoga što SE RADI, u SLUČAJU suradnje s Haagom ono ipak postoji.

I OVA IZJAVA KOSOR DOKAZUJE SVU KRIVNJU HDZ-A ZA SUDBINU GENERALA I BRANITELJA I PROTIVLJENJE OPORBE NA POSTUPKE HDZ-A.
anakonda
18.8.2011. 16:54
VPŽ hdz-ovci moraju biti u medijima pa makar bilo i zbog gluposti. kako objasniti da je đakić tužio stankovića a nije reagirao na ovu činjenicu:

NAPLATNE KUĆICE VRGORAC

Zbog nezapošljavanja branitelja HAC-u novčana kazna, a Bobanu smjena

MMMM
18.8.2011. 12:49
Bravo za tekst!
Iako nemam pojma zašto to radi, svi su već zaboravili na to, a sada se ponovno zapalilo - zašto? Da li je cilj ovako maknuti Stankovića kada već ona prva tužba u ime Jace ne drži vodu? Mislim da neće ići, jer je ovo toliko besmisleno da je u rangu svađanja učenika 5. razreda, ili još mlađih.
maky_horzic
18.8.2011. 11:07
ja stvarno nemam ništa protiv Josipa/Josipe i ako je skrivena žena , no brine me ako se cijeli ovaj slučaj zuakomplicira, Aco bi na kraju mogao imati posla sa opasnim udrugama tipa BABE, bojim se za Acu.
I još me nešto kopka u posljednje vrijeme, znaći li to da ako je Josip žena, da onda ima i dečka, momka, ljubavnika, ili je žena homosexualne orijentacije, nameće se dosta pitanja, sav sam smušen, tko stoji iza maske pitomačkog batmana????
virojoza
18.8.2011. 7:35
to je očito u modi HDZ-a da se jedni drugima šupkaju i stvaraju lažnu sliku idile. kako se Jopa šupka svojoj šefici tako se i njemu šupkaju njegovi podanici, a to njemu očito stvara veliku ugodu, da ne kažem da mu to čak i paše!
pljuska
17.8.2011. 17:21
e hebiga Jopa, da se nisi ušupkao Jaci nitko danas nebi dovodio u sumnju tvoju "muškost"
anakonda
17.8.2011. 17:01
ZAŠTO ĐAKIĆ NE TUŽI GLAVAŠA???????

KAZNENA PRIJAVA PROTIV MINISTRA I ŠEFA HVIDRE

Glavaš: Smiješno je da Ivić i Đakić imaju duži ratni staž od mene

ILI

ŠTO JE OTKRILA PRIJAVA PROTIV ĐAKIĆA

U ‘nepostojeću postrojbu’ Đuro Dečak upisao suce, zastupnike i obitelji
SIDRO
17.8.2011. 16:18
E vidite gospon đakić i gospon tolušić bio sam član hdz-a i nikad više od lani!
Gospodine đakiću nadam se da me neće goniti vaš odvjetnik ako kažem da više n i k a d neću dati svoj glas vama i sličnima ?
Samo zato što me uvaženi gospon župan već dvije godine ne želi primiti na razgovor a u predizbornoj kampanji je rekao "bit ću župan svih stanovnika ove županije","imat ću vremena primiti svakog od vas kad je to potrebno i porazgovarati" ako me podržite!
Podržali smo ih a oni evo kako vraćaju svojim biračima,a ovo sa Stankovićem me ne zanima!
Pozdrav!
mastermind
17.8.2011. 13:57
Ne znam šta je smiješnije, Stankovićev tekst, ili demantij preko odvjetnika! Hahaha:)))


Još iz kategorije Komentar