Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  HGK-Županijska komora Virovitica

Specifični županijski proizvodi na jubilarnoj Histriji

        11.02.2013.         1624 pogleda
Specifični županijski proizvodi na jubilarnoj Histriji

U Puli je u organizaciji HGK - Županijske komore Pula od 7. do 9. veljače održana 20. gospodarska izložba hrane, pića i ugostiteljske opreme «HISTRIA 2013», na kojoj je dvjestotinjak izlagača predstavilo asortiman svojih proizvoda.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica svoje proizvode izlagalo je četiri izlagača s područja Virovitičko-podravske županije: «Medena» iz Virovitice  (med i pčelinji proizvodi),  OPG Davor Špoljar  iz Terezinog Polja (bučino ulje), «OPG Vašarević iz Slatine (med) i «Zlatni klas" iz Otrovanca  (turističke ponude ruralnog turizma)  te Voćarstvo Boić iz Požeško-slavonske županije.

Efekte veće posjete bilježe i izlagači s područja Virovitičko-podravske županije, kroz prodane količine izloženih proizvoda i ugovoreni plasman istih za predstojeću turističku sezonu.

U okviru izložbe „HISTRIA 2013" održani su međunarodni poslovni susreti gospodarstvenika s ciljem uspostave kontakata između proizvođača hrane, pića i ugostiteljske opreme te inozemnih i domaćih partnera iz turizma.  

Na međunarodnim poslovnim susretima gospodarstvenika, posredstvom Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica, s područja Virovitičko-podravske županije, bili su nazočni i  predstavnici  OPG „ŠPOLJAR DAVOR" iz Terezinog polja, koji su izlagali bučino ulje.

Slavko Švraka iz Virovitice, najveći hrvatski pčelar, koji ima preko 2.000 pčelinjih zajednica i proizvodi godišnje cca 80 tona meda, kao i ostale pčelinje proizvode (propolis, cvjetni prah, matična mlječ i dr.), dobio je priznanje za vjernost i kontinuitet nastupa, a povodom 20 godina izložbe Histria.

HTV Studio Pula, uvrstili su izlagače iz Virovitice i izložbeni prostor HGK - Županijske komore Virovitica, u svojim izvješćima o Histrii 2013, emitiranim u svojim emisijama „Dobro jutro Hrvatska" i „Županijska panorama". I ostali mediji, posvetili su pažnju, u svojim izvješćima izlagačima iz Virovitičko-podravske županije.

Nastupom izlagača s područja Virovitičko-podravske županije, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica nastavlja tradicionalno, već 19. godinu, predstavljanje županijskog gospodarstva na izložbi «HISTRIA«.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica