Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Crna kronika

Spaljivao gnijezdo divljih osa, izazvao požar

  mup           13.07.2023.         2473 pogleda
Spaljivao gnijezdo divljih osa, izazvao požar

Većina nastalih požara na otvorenom prostoru su posljedica nepažnje i nekontroliranog spaljivanja granja i korova. Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava.

Tako je u utorak, 11. srpnja u poslijepodnevnim satima u Grabrovnici, 47 - godišnjak u svom voćnjaku spaljivao gnijezdo divljih osa koje je nedovoljno zalio vodom nakon čega je došlo do samozapaljenja i širenja vatre. Požarom je izgorjelo oko 100 prostornih metara suhe trave. Vatru su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabrovnica i susjedi. Materijalna šteta nije nastala.

Policija poziva građane na dosljedno poduzimanje propisanih sigurnosnih mjera prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru te na poštivanje odluka lokalne samouprave - županijske, gradske ili općinske o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, kojom su propisani uvjeti za spaljivanje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika