Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  SDP

Solidarna tvornica znanja, edukacija za članove SDP-a

  Goran Gazdek           17.04.2023.         2627 pogleda
Solidarna tvornica znanja, edukacija za članove SDP-a

U prostorijama SDP-a u Virovitici, u subota 15. travnja održana je edukacija za članove stranke pod nazivom „Solidarna tvornica znanja“. Pozdravne riječi uputili su predsjednik SDP-a Virovitičko-podravske županije Mate Vukušić i izvršni tajnik za rad s organizacijama na području Slavonije, Boris Piližota.

O sustavu lokalne samouprave govorili su vijećnik Gradskog vijeća Lepoglave Hrvoje Kovač i predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić, o zdravstvenom sustavu i zdravstvenim politikama članica Predsjedništva SDP-a Hrvatske, liječnica Sara Medved, a o radu sa sindikatima Aleksandar Gavrilović, član Savjeta SDP-a za digitalno društvo.

„Razgovarali smo o glomaznom sustavu jedinica lokalne samouprave u smislu 428 općina I 128 gradova i brojne nelogičnosti, poput činjenice da najveća općina, Viškovo, ima oko 18 tisuća stanovnika a najmanji grad Komiža oko tisuću. Poseban naglasak bio je na djelovanju općinskih, gradskih i županijskih vijećnika u okvirima svoje lokalne odnosno regionalne samouprave. Uz pravosuđe top tema je uvijek sustav zdravstva te brojne nelogičnosti i nedostaci. Analizirani smo učinke i rezultat nedavnog štrajka liječnika. Tražili smo odgovore na pitanja koliko može izdržati ovakav sustav zdravstva i koliko “nereda” stvara kombinacija javnog i privatnog u zdravstvu“, izjavio je nakon edukacijskog dana Mate Vukušić.

Dodao je kako je u zadnjih trideset godina u samostalnoj Hrvatskoj vječno pitanje značaja i učinkovitosti sindikalnih udruga i ozbiljnost njihovih čelnih ljudi.

„Ono što je bazno u djelovanju Socijaldemokratske partije upravo su sindikalne akcije i aktivnosti koje su bile neodvojive od SDP-a. Vraćanje izvornoj brizi za svakog radnika bila je jedna od najozbiljnijih rasprava na današnjoj cjelodnevnoj edukaciji. Sindikati od legaliziranja njihova djelovanja, sindikati danas a pogotovo sindikalna budućnost i potreba u vremenima pred nama izazvali su zanimanje svih sudionika radionice“, kazao je Vukušić.

Članica predsjedništva SDP-a Biljana Gaća održala je medijski trening o javnim nastupima i objasnila kako na najbolji način prezentirati svoje vizije i ideje u javnom prostoru i političkoj utakmici. „Dobar prijedlog i dobar projekt kao i bilo koja druga tema na sjednicama općinskog ili gradskog vijeća vijeću ili pred medijima i građanima ako nije dobro artikulirana, ako ne pogađa emociju onoga kome je upućena onda i nema previše smisla i ne pogađa srž problema“, objasnila je Biljana.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP