Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Suhopolje

Snažno nevrijeme zahvatilo općinu Suhopolje

  Jadranka Fuchs           20.08.2011.         2756 pogleda
Snažno nevrijeme zahvatilo općinu Suhopolje

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i  ledom veličine lješnjaka, jučer je oko 18 sati  zahvatilo dio općine Suhopolje. U  samo sedam minuta uništeni su usjevi na poljima duhana, kukuruza, paprike, stradali su  voćnjaci i vrtovi. Snažan vjetar dizao je i bacao crepove sa kuća, te lomio drveće i električne stupove.

«Ova je godina za  općinu Suhopolje godina oluja, kiša, leda i poplava koja nas prati od kraja prošle godine i  početka ove godine poplavama i klizištem u Levinovcu, olujnim nevremenom i poplavama u 5. mjesecu,  pa ponovo krajem 6. mjeseca  tučom koja je poharala polja na području Jugovog Polja kao i ovaj put. O stvarnom stanju i štetama nastalim ovim nevremenom tek ćemo znati, nakon što zajedno sa stručnim povjerenstvom obiđemo cijelo zahvaćeno područje, ono što se sada može vidjeti a to su uništeni usjevi neki i do 100%» - rekla je Zlata Šljivac, načelnica općine Suhopolje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
21.8.2011. 13:34
bože dragi, pa to im je posao za koji su plaćeni
Bubimir
20.8.2011. 22:11
da znamo da je olujno nevrijeme zahvatilo općinu Suhopolje, a posebice Jugovo Polje. danas smo imali vidjet primjer da Načelnica i Dožupan obilaze stradale seljake u Jugovom Polju stvarno je ovo primjer kako se ti ljudi brinu za postradale poljoprivrednike na svojoj općini i županiji. mi znamo da nam ne mogu pomoći financijski ali topla i iskrena riječ u teškim trenucima nama seljacima znači mnogo. zato hvala Načelnici Zlati Šljivac i Dožupanu Zdravku Dijakoviću koji su obišli postradala područja. gdje su sad oni koji su seljake dizali na prosvjede, a sada kada im je teško okrenuli leđa.


Još iz kategorije Suhopolje