Plenković: Kada je HDZ jedinstven - tada i pobjeđuje na izborima
Klinici za infektivne bolesti dodatnih tri milijuna kuna za sprječavanje koronavirusa
HND o koronavirusu: Nepotrebno širenje straha u medijima
Analitičari: Inauguracija primjerena, govor uravnotežen i s poznatim stavovima
Miljenić: Inauguracija prošla dostojanstveno i svečano, primjereno zemlji i funkciji predsjednika
Milanović: Ne kanim biti korektivni nego konstruktivni faktor
Sabor u srijedu o popisu stanovništva

  Obrtništvo

Snaga cvijeća – uspješno proveden projekt Industrijsko-obrtničke škole Virovitica

        24.10.2013.         2662 pogleda
Snaga cvijeća – uspješno proveden projekt Industrijsko-obrtničke škole Virovitica

Kvalitetno obrazovanje, zasigurno je jedan od ciljeva Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.  Kako bi svojim učenicima omogućila što uspješnije razvijanje znanja i vještina, Industrijsko- obrtnička škola Virovitica uključila se u projekt strukovnog obrazovanja i osposobljavanja Leonardo da Vinci koji svojim sudionicima omogućuje stjecanje novih životnih iskustava u zemljama članicama Europske unije.

Ove je godine naša škola sudjelovala u Potprogramu Leonardo da Vinci (IVT) Mobilnost 2013. U suradnji s partnerskom školom iz Češke Republike, Kopidlno, Střední škola zahradnická,  uspješno je proveden projekt „Snaga cvijeća".

Desetero učenika zanimanja cvjećar ( Latica Brlas, Helena Pačarić, Astrid Bukvić, Manuela Čorić, Natalija Ladović, Darija Banović, Ana Sajfert, Petar Dikšić, Marta Mikec i Antonija Turudić) pod stručnim vodstvom svoje mentorice i nastavnice strukovnih predmeta Vlaste Honjek-Golinac, dipl.ing., sudjelovalo je od 6. listopada 2013. do 19. listopada 2013. učetrnaestodnevnoj mobilnosti u Češkoj.

Ondje su sudjelovali u brojnim aktivnostima (predavanjima, prezentacijama, vježbama, radionicama i natjecanjima) koje su im omogućile stjecanje novih praktičnih znanja i vještinaiz floristike te obogaćivanje svog postojećeg znanja kroz nove tehnike aranžiranja.Domaćini su nam priredili bogati kulturni i sportski program pa su tako naši učenici sudjelovali u brojnim sportskim i natjecateljskim manifestacijama. Također su se upoznali s prirodnim ljepotama Češke kao i s njezinim kulturnim bogatstvima.

Učenici su se vratili kući bogatiji, jednim novim životnim iskustvom. Upoznali su prekrasnu zemlju i običaje njezinih stanovnika, stekli nova znanja i vještine kojima mogu značajno doprinijeti radu matične škole, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. O svojim aktivnostima, iskustvima i nezaboravnim doživljajima s mobilnosti, učenici će upoznati Razredna vijeća i Vijeće učenika, a nastavnica Nastavničko vijeće Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.Svoja novostečena znanja učenici će podijeliti s drugima, primjenjivati ih u školi i u cvjećarnicama te tako pokazati nešto novo i drugačije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.