Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Blog urednika

Smrt fašizmu

  Goran Gazdek           13.07.2009.         3034 pogleda
Smrt fašizmu

Urednica informativnog programa Hrvatske televizije Hloverka Novak Srzić shvaća bivšeg predsjednika HDZ-a i premijera hrvatske Vlade, a budućeg proizvođača kupusa  Ivu Sanadera, ima razumijevanja za njegov dezerterstvo i posve je sigurna da će se vratiti na brod s kojeg je utekao, možda i prije nego što istekne zakonski rok po kojemu radio ne radio ima pravo na punu premijersku plaću od 22.500 kuna i još šest mjeseci 50 posto tog iznosa. Nije baš isto, ali i Hloverka je svojevremeno napustila svoju lađu. S HTV-a je prešla na Novu TV, pa se još i sporila s bivšim poslodavcem da bi mu se, dobra i poslušna kako to samo može ponosna vlasnica partijske knjižice Saveza komunista (bivša, naravno) i još ponosnija nositeljica iskaznice  HDZ-a (bivša, također), uoči parlamentarnih izbora 2007. godine na poziv svojih bivših sudruga vratila i to na jednu od najodgovornijih funkcija.

Ne treba se zato čuditi da je bivša članica Glavnog odbora HDZ-a iz Tuđmanovog doba, pa makar to bila i samo nekoliko dana kako tvrdi, odlučila emitirati pedesetominutni govora Ive Sanadera sa svoje oproštajke  na stranačkom Saboru HDZ-a. To eklatantno partijsko navijanje i očevidno kršenje Zakona o elektroničnim medijima, taj očit način prikrivenog oglašavanja ne može se opravdati javnim interesom kako je to pokušala urednica informativnog programa HTV-a. Bivšoj članici HDZ-a i partijskoj drugarici koja emitira dugominutni prilog pun stranačkih zastava nije za vjerovati - onoga dana kada je potpisala pristupnicu izgubila je novinarski kredibilitet.

Ali, ned'o bog većeg zla! Mogla je Hlo pozvati «miša bijelog» Marija Sedmaka i Branka Uvodića, onog lika što u narodnim nošnjama za naše novce pleše i pjeva po pozornicama diljem Lijepe naše, od Virovitice do Schlierenu pokraj Züricha, da u Dnevnikom dodatku, ili kako se već zove ta emisija koju povremeno puste iza «najgledanijih trideset minuta», pročitaju intervju Andrije Hebranga beogradskom NIN-u. Dok bi Thompson u pozadini svirao ljutu travu na ljutu ranu  Sedmak bi glas posudio novinarki Ruži Ćirković, a Uvodić Hebrangu jer nitko bolje na cijelom HTV-u ne bi mogao dočarati  tvrdnje potpredsjednika HDZ-a da se ustaški zločinac, osnivač i zapovjednik koncentracijskih logora  Vjekoslav Maks Luburić borio za hrvatske nacionalne interese, da Tito nije bio Hrvat, da su komunisti pobili 200 tisuća Hrvata, da je među antifašistima bilo najmanje komunista i još sijaset u najmanju ruku vrlo polemičkih tvrdnji.

Na Prisavlju bi to, naravno, pravdali  nesumnjivim interesom domaće i inozemne javnost, a u stvarnosti bila bi to besplatna promidžba vjerojatnog predsjedničkog kandidata i još bolje pozicioniranje protagonista televizijskog priloga na HTV-ovoj hijerarhijskoj ljestvici ako, jelte, narod tako odluči. Hloverki bi zaslužiti mjesto glave ravnateljice, Uvodić bi na trenutak bio povučen s karavane i dobio šansu za još jedan ulagivački intervju, poput onog iz lipnja 1999, godine kada se ulizivao Franju Tuđmanu i ušao u udžbenike apologetskog novinarstva, a Thompson postao glazbeni urednik dalekovidnice.

Ima još nešto tragičnije za Hrvatsku od televizijskog kršenja zakona i novinarske služinčadi a to je da budući hrvatski predsjednik postane čovjek koji će možda kazati da je i autor pjesme «Jasenovac i Gradiška stara» i svi junaci iz te tragičnice, a spominje se i Maks osobno, zaslužili najoštriju kaznu ali su se, eto, i oni borili za interese Hrvatske na neki svoj način - maljem, kamom, nožem, kamenom, plinom, streljivom, dravskom, savskom i dunavskom vodom, pjesmom te rasnim zapovijedima, uredbama i zakonima.

Legitimno je pravo svakog da se kandidira za predsjednika pa i osoba kojoj nije strano usred Dnevnika zvati urednike tražeći da se isti čas demantira prilog koji mu nije po volji vršeći tako pritisak na novinare i urednike, koju mobbing podsjeća na jogging ili koja zagovara  tezu da se žene bez partnera ne bi trebale podvrgnuti umjetnoj oplodnji. Na nama je da budemo pametni kako se nebi vratili u poloumlje!

A možda se taj vazda namrgođeni i namćorasti striček samo šali kad o svemu tome priča! Vrag bi ga znao, jer prema vlastitom priznanju nikada ne laže već samo povremeno ne govori istinu.

Ni crno, ni bijelo, Glas Slavonije, 10.srpnja 2009.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Davor
21.7.2009. 21:44
Tako se razmišlja novinarski. Čestitke za tekst!
tomislav
21.7.2009. 17:29
Aoj Stipe oživija fra Pistola i sad se odemunitivija u dukić. Pa s njim si osniva mladu državu davnih desedesetih i sad s njim moraš vodit rat. Što ti je poltika.
xxll
21.7.2009. 10:57
A EVO ČLANKA ZA RAZMIŠLJANJE?

U Münchenu prosvjed protiv Mesića
Pod optužbom da je `uvrijedio hrvatski narod i obeščastio nevine žrtve Bleiburga`, hrvatski svećenici u crkvama u Münchenu lecima su pozvali na prosvjede protiv Mesića

Predsjednika Mesića bi moglo dočekati iznenađenje, jer su svećenici u njemačkim crkvama Hrvate pozvali na prosvjed, koji najavljen za srijedu popodne, a koji očito sprema desnica.

Tijekom nedjeljne podnevne mise u crkvi sv. Michaela fra Tomislav Dukić najavio je demonstracije protiv predsjednika Mesića, napominjući doduše kako nije Crkva ta koja ih organizira, ali i dodajući da će on osobno u njima sudjelovati.

Fra Dukić je dijelio letke po znakovitim naslovom "Odzvonilo je", u kojem se ponavljaju poznate i neutemeljene optužbe protiv predsjednika Mesića, tvrdeći da je on "komunist i neokomunist", da je "uvrijedio hrvatski narod i obeščastio nevine žrtve Bleiburga i Križnog puta" te da je na čelu "ostataka zločinačke organizacije – komunizma – u Hrvatskoj".

Mesiću se osobito zamjera što je okupljanje na Bleiburškom polju nazvao USTAŠKIM DERNEKOM.

"Ne osporavajući nikom pravo na izražavanje vlastitog mišljenja, pa čak i kad se ono zasniva na davno prevladanim i odbačenim ideološkim zasadama, Ured predsjednika smatra potrebnim upozoriti da crkve definitivno nisu mjesto za pozivanje na političke prosvjede, niti su svećenici oni koji bi se takvim pozivima trebali baviti", ističe se u priopćenju.

O nedoličnom angažmanu fra Tomislava Dukića Ured predsjednika je obavijestio Apostolsku nuncijaturu u Zagrebu i Veleposlanstvo SR Njemačke u Republici Hrvatskoj.
zzzz
20.7.2009. 21:36
Možda se čeka da se stvari sami rješe??
Hebrangov obračun s pameću

Ovo nije prvi put da sramoti funkcije koje obavlja
Ipak, znam da ovo dio čitatelja neće prihvatiti, a dio ni razumjeti sve da im se i slovkajući još jednom ponovi, ali za to me zaboli đon. Uzimam to na znanje samo kao potvrdu da primarijus hrvatske proustaške desnice, Hebrang, ne mora brinuti da će uskoro ostati bez pacijenata. Ni oko toga ne bih lupao glavu da primarijus to nije izjavio nedugo nakon što je nominiran za kandidata na predsjedničkim izborima i dan nakon Sanaderove ostavke.
Dakle, pri punoj svijesti da to čini kao jedan od prvih ljudi poluobezglavljene Hrvatske i da time njegove riječi dobivaju iznimnu težinu, u svakom slučaju veću nego što on osobno zaslužuje. A ne zaslužuje Hebrang da govori u ime ove zemlje - preciznije ne bi zasluživao da i ona nije u stanju da zaslužuje baš takve - jer ovo nije prvi put da sramoti funkcije koje obavlja.

I četnički vođa Momčilo Đujić borio se za neke vražje nacionalne interese hrvatskih Srba, istina krivim metodama
Za njega je također mljeo da se borio za hrvatsku stvar, ali ga je onda, bože moj, stjecaj tragičnih okolnosti gurnuo u zločin. I kada se dva puta ovako nakaradno povuče relacija nacija-zločin, zapitaš se, a dobro, majku mu, zašto se to onda ne bi odnosilo i na druge. I četnički vođa Momčilo Đujić borio se za neke vražje nacionalne interese hrvatskih Srba, istina krivim metodama, kako Hebrang kaže za Luburića.
I zašto se onda hebrangovskom pincetom i to ne bi odvojilo od najvećih zločina koje su četnici napravili u Hrvatskoj pod komandom tog (ras)popa Đujića? Pitam to nominalnog predsjedničkog kandidata jer me najozbiljnije zanima namjerava li on u izbornoj kampanji ošinuti samo po komunističkim zločinima. Dok bi zločine antikomunista, a četnici su to bili isto kao i ustaše, galantno ignorirao ili gurnuo u drugi plan.

Kako da čovjek zamjeri toj propagandi kada joj se naša bedačina namjestio bolje nego što se i u snu mogla nadati
Ali kako da čovjek zamjeri toj propagandi kada joj se naša bedačina namjestio bolje nego što se i u snu mogla nadati. Em, toplo progovorio o Luburiću, em to dao objaviti u Ninu, tjedniku koji je devedesetih također kolportirao, iako umivenije od onih najgorih, te genocidne teze. Ako to ne znači da je HEBRANG definitivno izgubio rat sa zdravim razumom, ne znam što znači. I što da mu čovjek kaže? Da je to napravio netko drugi i da ovaj tekst piše naš primarijus, on bi ga sigurno nazvao veleizdajnikom, svi znamo koliko to voli.

KADA SE GOD NE ZNA ŠTO SA ŽIVIMA, a jasno je da ova Vlada sa Sanaderom ili bez njega to NE ZNA, DIŽE SE na NOGE MRTVE, oblači ih se u CRNE i CRVENE dresove, i počinje još jedna PARTIJA Drugog svjetskog rata. Naravno da u tim zamornim derbijima uvijek POBJEĐUJU CRNI???????.

Politički i financijski su moćniji, kontroliraju GLAVNE MEDIJE, a i toliko su zaludili ljude, što se vidi iz FORUMA većine PORTALA, da nitko više ne zbraja štete od toga.

JUTRO JE PAMETNIJE OD VEČERI, ZA CRNE SCENARIJE UVUJEK IMA VREMENA.
OVA VLAST SEBE VIDI I SVOJU ŠANSU U PODJELI NARODA, A TO JE OPASNA IGRA.

tomislav
20.7.2009. 19:28
Ma hajte gospođo doktor Krizmanić, pa mi smo predziđe kristijanstva, kakav balkan molim vas lijepo, jel se vi ne snalazite na zagrebačkim ulicama, pa toga nigdje nema, ta ljepota, ulice, tramvaju, deranja u mobile, deranja na cucke, kakanje cucaka po parkima, pa to je divota, zgrada novih kolko hoceš, arena, ma to je već samo koram do srca evrope draga gospođo!
a iz komšilika samo se bosanski čuje, sama čista baš-čaršija (baš=glavna ulica). I sve to na skoro plus 40 sa tHompsonom koji se dere ko janjac dok ga kolju, bebek u najbolje dane.
I još me nešto zanima zašto vruča jesen kad je sad vruče, zašto sad ne krene rulja zašto već pedeset godina slušamo o nekoj vručoj jeseni, zato što nemaju muda ni ovi ni oni pa čekaju jeseni a u jeseni pada kiša a ne da je vruče. Na kraju šta mene briga koliko je novaca u blagajni ja ga nisam isptraznio niti sam plačen da o tome brinem. Učenici đavoli, narod đavoli politicians još gori, sve zapravo poluludo.
xxll
20.7.2009. 13:28
Čeka nas vruća jesen. Državna blagajna sve je praznija, nezadovoljnih i onih koji će ostati bez posla bit će sve više. Hoće li Hrvati svoja prava braniti na ulici, ili će sve ostati na prijetnjama?


Divlji Balkan
"Imamo kaotično stanje, velika je korupcija, nigdje ništa ne štima. Mi smo još uvijek divlji Balkan. Naprosto se nismo sljubili s demokracijom, izgredi su opasni. Vlast bi u takvoj situaciji mogla uvesti izvanredno stanje i došlo bi do rezanja ljudskih prava", pribojava se dr. Krizmanić.

"Hrvati su pasivni, a bez vođe nema velikih prosvjeda", kaže psihologinja Krizmanić. Zaključuje da bi bilo najbolje da se sve riješi mirnim putem, a ako ipak dođe do velikih prosvjeda, s obzirom da je nezadovoljnika puno, u ovom trenutku teško je procijeniti hoće li vođe biti seljaci, studenti, umirovljenici ili sindikalisti, kojima zbog koketiranja s politikom i ne vjeruje previše.

Radikalna desnica
"Desničari su stalno prisutni. Ako centrom Zagreba mogu paradirati ljudi s ustaškim znakovljem, ako se na jednoj strani stadiona viče "za dom", a na drugoj "spremni", uvijek postoji opasnost od ekstremista.
ŠTO NAS HRVATE JOŠ ČEKA?
zzzz
15.7.2009. 18:40
Ja stvarno ne razumijem HRVATE, JER OVO ŠTO SE KOD NAS DEŠAVA TO SE NE DOGAĐA NIGDJE U SVIJETU. POGLEDAJTE:

HND: Objavljivanje Sanaderova govora na HTV-u je prikriveno oglašavanje

HRVATSKO novinarsko društvo smatra kako je objavljivanjem 50-minutnog govora Ive Sanadera na HDZ-ovom skupu u Areni u subotu HTV prekršio Zakon o elekrtoničkim medijima te da se u tom slučaju radi o prikrivenom oglašavanju.
"Budući da HDZ očito ne smatra potrebnim HTV-u platiti za taj stranački oproštaj, radi se o prikrivenom oglašivanju", stoji u priopćenju HND-a te se dodaje kako "opravdanje glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić da je postojao veliki interes javnosti za govor nekadašnjeg premijera nije uvjerljiv zato što iz konferencije za novinare na kojoj ju je objavio Sanader za tu ostavku nije iznio nijedan razlog".
Informativni program HTV-a sve više naklonjen HDZ-u
U HND-i smatraju i kako se Sanader morao pojaviti u Saboru kada se odlučivalo o padu njegove Vlade. "Zbog svega toga nije bilo razumno očekivati da će Ivo Sanader među svojim stranačkim kolegama, svojom `obitelji`, kako ju na stranačkom saboru nazvao, reći bilo što konkretno. A nakon što je govor izgovorio, bilo je posve jasno da u njemu ničeg nema, osim režiranog glamura", smatra HND.

A ONDA HLO DEMNATIRA BEZOBRAZNO I BEZ MALO STIDA SVOJE KOLEGE?????
Hloverka Novak Srzić vječito nevina: Sanaderov govor na HTV-u u skladu sa zakonom

"ZAKLJUČENO je da je jedna od osnovnih zadaća Hrvatske radiotelevizije, kao javne televizije u smislu odredaba Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, da u svom programu ZADOVOLJI INTERESE javnosti na državnoj i lokalnoj razini. Emitiranjem predmetnog programskog sadržaja javna je televizija željela zadovoljiti interes javnosti koji je u ovom slučaju bio velik zbog iznenadne ostavke predsjednika Vlade", stoji u zaključku Agencije za elektroničke medije koji su ODBILI PRIJAVU SDP-a kako je Hrvatska radio televizija emitiranjem Sabora HDZ-a prekršila zakon.

Zaključak Agencije u raskoraku je s zaključkom krovne novinarske udruge koja smatra kako je ipak prekršen zakon. Naime, Hrvatsko novinarsko društvo smatra kako je objavljivanjem 50-minutnog govora Ive Sanadera na HDZ-ovom skupu u Areni u subotu HTV prekršio Zakon o elektroničkim medijima te da se u tom slučaju radi o prikrivenom oglašavanju.
Da je nešto "trulo na Prisavlju" smatraju i neki članovi Vijeća HRT-a koji su se složili da je emitiranje Sanaderova govora bilo protuzakonito. Urednica informative, Hloverka Novak Srzić, i dalje ostaje pri tome da je govor završio u eteru jer je to bilo od općeg javnog interesa.
Pravnici i Agencija
Hloverka tvrdi i kako su o puštanju govora bili obaviješteni i ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić te direktor programa HTV-a Domagoj Burić. Na NJEZINU SU STRANU, navodno, stali i PRAVNICI s kojima se konzultirala i koji su joj potvrdili da nema zakona koji će javnosti uskratiti pravo na informaciju. Za PRAVO joj je sada dala i Agencija.

I TKO JE U PRAVU???????
zzzz
14.7.2009. 17:46
Točno, mislim da HDZ takvim ponašanjem skreće pažnju naroda s glavnih problema, a to je naša budućnost. KADA SE NEZNA KUDA S ŽIVIMA ONDA SE SPOMINJU MRTVI.
MILSIM DA HDZ IGRA OPASNU IGRU A TO JE DA SVAĐA NAROD I TAKO PSRČAVA SVOJ SILAZAK S POLITIČKE SCENE. KOLIKO JE TO OPASNO NAJBOLJE GOVORI PODATAK DA NEKI DAN BOLESNI PTSP-OVAC S 5 RUČNIH BOMBI IŠAO UBITI SLOVENSKOG POLITIČARA. A ŠTO KADA BRANITELJI DOŽIVE OVO????

Kosor spremna napraviti ono što je rekla da je nemoguće: Udar na braniteljske mirovine

SLJEDEĆI rebalans proračuna, koji je najavljen za kraj srpnja, predviđa i smanjenje braniteljskih mirovina, a to je potvrđeno jutros u saborskoj raspravi!

"Neće se oduzimati braniteljima!", bila je među prvima izjavama tada još mandatarke Jadranke Kosor, da bi danas u Saboru stigla potvrda kako je njena Vlada spremna na odlučni udar na braniteljske mirovine. Naime, o udaru na branitelje bilo je riječi tijekom rasprave o prijedlogu Vlade kojim se traži 10-postotno smanjenje mirovina bivših zastupnika, članova Vlade, ustavnih sudaca i glavnog državnog revizora.
"U pitanje dolazi status, visina i način stjecanja svih mirovina po posebnim uvjetima, a ne samo dužnosničkih i to već u sljedećem rebalansu", naglasio je danas Miljenko Pavlaković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Polančecov čovjek u Saboru tako je pojasnio kako je smanjenje dužnosničkih mirovina samo prvi korak u rezanju povlaštenih mirovina. Pretpostavlja se kako u 13 kategorija povlaštenih mirovina ima oko 180 tisuća korisnika, kojima će se smanjiti primanja odnosno mirovine.
Prema današnjem prijedlogu trebale bi se smanjiti mirovine 479 bivših dužnosnika koji su prosječno u lipnju primali 10.453 kuna

Da bi se ti problemi ublažili, potrebne su stvarne, ne kozmetičke mjere. U prijevodu, nije dovoljno smanjivati izdatke za reprezentaciju, nego je krajnje vrijeme poduzeti one BOLNE KORAKEkoji će zasigurno dovesti do GUBITKA VLASTI. Ukoliko ova Vlada takve POTEZE nije u stanju POVUĆI, neka se MAKNE i PREPUSTI to NEKOJ DRUGOJ SPOSOBNIJOJ.
cuccurin
14.7.2009. 14:43
pa tog bolesna čovjeka hebranga nije vrijedno niti komentirati-ultra desničar koji misli da bi mogao biti predsjednik ( čak niti ne misli nego su ga (ivo) uvjerili da bi mogao ). što se tiče novinara-e to je nešt sasvim drugo-kao sa mamićem, dok su dobivali mobitele, skupa putovanja, laptope i slično bio im je ( i tada nakaradn ) odličan. kad je sve na onu stvar i u onu stvar e odjednom mamić čudovište, životinja ( a jeste, i ne zbog novinara.. )
xxll
14.7.2009. 13:44
Svaka čast na komentaru. Samo trebalo je i prije reagirati, jer je Hebrang svojom izjavom, citiram"da su 95 % novinara komunisti" trebala biti oštrije osuđena od novinarske struke.
Isto tako trebalo je žešće reagirati kod slučajeva kao što je Hrvoje Apelt i sličnih, jer tada je direktno bilo ugroženo istraživačko novinarstvo.
Žalosno je kada iz zapadnih medijima moramo čitati o tajnim računima HDZ-a u svijetu kao i o kriminalu i korupciji.
DANKO
14.7.2009. 2:58
Čak mislim da je trebalo prenositi Sabor HDZ-a da se vidi kojim metodama (diktatorskim) se HDZ služio prilikom izbora Kosorice i kompanije.Nečuvena manipulacija je javno glasa nje. Pravdaju se da je to komplicirano! SDP je pokazao da se sve da organizirati ako se želi! Ima nade, dolazi Josipović i velika je vjerojatnost da je to naš budući predsjdnik! A Hebrang je sam sebe diskvalificirao iz predsjedničke trke i svoje koketiranje s ustaštvom i fašizmom, i pored svih izmotavanja, jasno je i plaća se odbacivanjem od biračkog tijela!
Jospoviću, ti si nada Hrvatske mada brod tone, pa tone! Kosorica, uz pomoć prodanih duša s HRT (Hloverka i kompanija) pokušava smiriti narod ali to je n e m o g u ć e! Bolni rezovi mogu ali onda kada se bogatunu Smradaneru skine plaća od 22 000 kuna! On je nije ničim zaslužio! Onda ćemo mi od crkavice od mirovine, koje su mizerne, dati 50 kuna, simbolički! Ali, ni kunu više!Ni kunu više, Kosorice, Hloverka i ostali manipulatori!
Gazdek pogodio si komentarom "u sridu!"
S.F-S.N.!


Još iz kategorije Blog urednika