Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  HGK-Županijska komora Virovitica

Smanjiti naknadu za korištenje cestovnog zemljišta

        09.07.2009.         1343 pogleda
Smanjiti naknadu za korištenje cestovnog zemljišta

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske prihod u tvrtkama koje se na području Virovitičko-podravske županije bave ugostiteljstvom i turizmom u prvom kvartalu 2009. godine se veći je za 13,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani - rečeno je na sjednici Strukovne grupe turizma HGK-Županijske komore Virovitica. U tvrtkama koje se na području

Prema anketi koju je među tvrtkama provela Županijska gospodarska komora, u svibnju 2009. godine ostvareni promet je, u odnosu na svibanj 2008., manji za 9,91 posto, a broj zaposlenih je manji za 6,17 posto. Na anketu je odgovorilo 11 tvrtki koje ostvaruju 60 posto prihoda u toj djelatnosti i u kojima radi 67 posto zaposlenih.

U tvrtkama koje se na području Virovitičko-podravske županije bave ugostiteljstvom i turizmom zaposleno je 0,83 posto svih zaposlenih u županiji, a ostvareni prihod čini 0,49 svih županijskih prihoda.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije Željko Tomljanović upoznao je članove s početkom primjene Pravilnika o mjerilima za izračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti. U raspravi je zaključeno da su naknade previsoke pa se predlaže da se one snize sa 20 do 25 kuna po četvornom metru mjesečno na 2 kune.

Strukovna grupa turizma traži daljnje smanjivanje naknade ZAMP-a, koja zbog smanjenog prometa, uslijed recesijskih kretanja, opterećuje redovito poslovanje, neovisno o profitabilnosti istog.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica