Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Palm

Službeno potvrđeno: Policajac Tomislav Njegač lažno svjedočio na suđenju novinarki Ivi Anzulović

  Goran Gazdek           03.03.2021.         6996 pogleda
Službeno potvrđeno: Policajac Tomislav Njegač lažno svjedočio na suđenju novinarki  Ivi Anzulović

Gotovo tri mjeseca nakon svjedočenja policijskog službenika Tomislava Njegača u sudskom postupku protiv slobodne novinarke i aktivistice Ive Anzulović, napokon je dostavljen službeni dokaz sa memorandumom MUP-a kako je Njegač pred sudom - lagao. Njegač je, pod prisegom i kaznenom odgovornošću, svjedočio kako je u srpnju 2019.godine došao u Gradsku upravu te oduzeo nožić Ive Anzulović i odnio ga u policijsku postaju. U službenom izvješću MUP-a, ipak, stoji kako nožić nije nikada bio oduzet. Protiv Njegača slijedi kaznena prijava i ona unutarnjoj kontroli MUP-a.

POLICAJAC LAŽLJIVAC

Gotovo tri mjeseca je prošlo otkako je završeno suđenje Ivi Anzulović za aktivizam kada je u srpnju 2019.godine bojom na bazi vode oslikala znak "?" i brojku "17" na dva stabla preko puta Gradske uprave. Sudac prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici Petar Bajan za optužbu podnesenu od strane Policijske uprave virovitičko-podravske Ivu je oslobodio dvaju optužbi; one za oslikavanje drveća te one za vezivanje transparenta sa natpisom "Zašto je Simpa mrtav". Za posjedovanje malog džepnog nožića koji nije zakonom definiran kao oružje, Iva je ipak nepravomoćno proglašena krivom te je žalbeni postupak u tijeku.

Ono što je bilo najveće iiznenađenje tijekom ovog sudskog postupka koji je završio spomenutom presudom u prosincu prošle godine, svakako je lažni iskaz pred sudom policijskog službenika Tomislava Njegača. Iako je prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave sama predala torbu i sama pokazala zaštitaru kako u džepu torbe ima taj mali nožić, i iako je i sam zaštitar svjedočio kako nije niti dirao Ivinu torbu već ju je sama uzela na izlasku iz zgrade, Njegač je izjavio kako je "došao u zgradu Gradske uprave, tamo je bila Iva Anzulović i uzeo je taj nožić te ga odnio u policijsku postaju i predao dežurnom". Ivi je to bio nemali šok te je tijekom suđenja postavila pitanja koja su bila posve logična; da se u spis dostavi Potvrda o oduzimanju i Potvrda o vraćanju predmeta. Do izricanja presude nikakve potvrde sucu Bajanu nisu dostavljene. Zašto? Jer ih nema, ne postoje.

KOJI SU VAM MOTIVI GOSPODINE NJEGAČ?

Što je bilo motivom Tomislavu Njegaču da riskira suspenziju i sve neminovne posljedice lažnog iskaza pred sudom, do završetka ovog teksta nismo uspjeli doznati. Ono što nam je Iva potvrdila jest to kako je Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, obavijestila unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova te kontaktirala odvjetnika zbog sudske tužbe.

"Uhitili su me ni krivu ni dužnu, policajac je lagao pred sudom - što je slijedeće? Da me i oni pregaze na pješačkom? Ja ne lažem niti vrijeđam a iz nekog razloga to službene osobe ovog grada rade. Gradonačelnik je javno za mene rekao kako sam "samo gošća u ovom gradu" - što to znači? Tko je on da o ikome donosi sud je li netko gost? Virovitička policija ima više sjajnih ljudi nego ovakvih koji sramote tu časnu odoru i naravno kako ću inzistirati na kaznenom progonu Njegača. Takve likove treba izolirati bez mogućnosti da se približe policijskoj uniformi. Ovo sad je tek početak borbe.", najavila je Iva.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
4.3.2021. 22:20
Kuda ide ovaj svijet???
Zeljka Blazincic Haupt
3.3.2021. 20:56
Tortura i progon
nepodobnih....ali uvjek ima bas ono Ali......


Još iz kategorije Dossier Palm