Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier: Štedno kreditna zadruga

Slučaj štediša ŠKZ protiv države: Imamo umjereni optimizam, slučaj privodimo kraju

        19.09.2013.         4413 pogleda
Slučaj štediša ŠKZ protiv države: Imamo umjereni optimizam, slučaj privodimo kraju

Na Općinskom sudu u Virovitici jučer je održano ročište u slučaju tužbe štediša propale Štedno-kreditne zadruge protiv republike Hrvatske. Tim povodom na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Hrvatske stranke pravne države u ime oštećenih štediša mr Siniša Prpić je  izrazio zadovoljstvo jučerašnjim ročištem.

„Obzirom na sve ono što je viđeno tijekom proteklih pet godina suđenja u slučaju Štedno-kreditne zadruge protiv države mogu kazati da napredujemo. Mislim da smo u jednoj ofenzivi i da samo državno odvjetništvo koje po službenoj dužnosti brani Republiku Hrvatsku uviđa da smo u pravu. Zatražena je dopuna nalaza vještaka zato što neki dokumenti koji su izuzeti na Ustavnom sudu potrebni vještaku u ovom slučaju, gospodinu Štefaniću", kazao je Prpić.

Štediše smatraju da je ovaj nastavak monitoriniga nad pravosuđem Republike Hrvatske itekako bitno za pravnu državu.  „Hrvatskim građanima nisu potrebni slučajevi lex Perković i briga oko par udbaša već se treba baviti stvarima koje građanima znači život. U ovom slučaju su to štediše koje čekaju svoju pravdu", naglasio je Prpić i zaključio:  Imamo jedan više nego umjereni optimizam i mislim da slučaj privodimo kraju. Novo ročište očekujemo u sljedećih nekoliko mjeseci, a presudu na proljeće. Možda to sutra ipak završi nekom nagodbom".

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

atma
25.9.2013. 7:49
@Nikola Huljak
Na lokalnom nivou to se može prikazati ovako. Narod je želio neke "lidere" koji su 17 000 000 puta pokazali kako rade u njihovom interesu.
Nikola Huljak
24.9.2013. 23:52
@atma
To znači da sam ja krivog uvjerenja. Do sad sam stekao razmišljanje da vlada ne radi u interesu naroda. A kako je želja naroda da ih se vara, čini se da ipak ostvaruju njihove želje :D
možemo svi lijepo odahnuti, nema razloga za brigu.
Tek onda kada promijenimo naše želje, tek tada ćemo biti svjedoci drukčije politike
atma
24.9.2013. 17:22
@kišni, pa zar narod nije već odlučio da želi biti prevaren? Hajde da me netko već jednom konačno demantira i da ospori ovu tvrdnju: Ljudi ŽELE biti prevareni!!!
kišni
24.9.2013. 6:23
bravo gospodine fitilj pogodili ste problem ali sve se to neće moći riješiti dok narod ne shvati da netko njime manipuilira 20 i nešto godina, te da sam mora odlučivati o svojoj kvaliteti življenja, hrvatska je u zadnjih dvadeset godina opljačkana više nego u cijeloj svojoj povijesti od stoljeća 7, kako mu takvi zdrpimiri vole tepati i primati silne novce od nepoznatih prijatelja iz kolumbije (to je samo jedan od primjera)
fitilj
19.9.2013. 18:50
Gledam što piše na onoj tabli i vidim da sadržaj teksta; IZVORNO HRVATSKO PLJAČKA BEZ ORUŽJA nije točan.

Pljačkaši su i te kako imali oružje u svojim rukama. Oružje za koje su znali da će zatajiti, jer da nije zatajilo do prevare i pljačke nebi došlo.

Osobno smatrama da Hrvatskoj ne treba nikakav monitoring evropske unije koja ni sama nije u stanu izići na kraj sa svojim lopovima pa su joj ovi novi Hrvatsku zadnja rupa svirali, pogotovo kada znamo da EU godišnje gubi 200 milijardi eura zbog poreznih prevara. www.index.hr/novac/clanak/eu-godisnje-gubi-200-milijardi-eura-zbog-poreznih-prijevara/701459.aspx

Hrvatska se mora riješiti mafijaša i lupeža koji kadroviraju u pravosuđu i državnom odvjetništvu i po čijim se nalozima donose presude.

Hrvatska se mora riješiti mafijaša i lupeža u sudskim odorama i redovima državnih odvjetnika, a to im neće učiniti monitoring evropske unije nad pravosuđem Republike Hrvatske, vać samo čistka lupeža i bande lopovske iz Banskih dvora i Markovog trga koje drža u blokadu reformu hrvatskog pravosuđa.

Reformu koja bi ih pomela sa političke scene!
Lj.R.Weiss
19.9.2013. 17:43
Pisao sam svojevremeno da zbog poglavlja 23 (pravosuđe,ljudska prava i sl.) Hrvatska treba ostati pod monitoringom, i nakon formalnog prijema u EU. Tada bi vjerojatno suci radili brže, ne bi bilo sapunice od suđenja Drivi, ne bi bilo ni LEX Perković-a... A tko ovdje uopće sluša ili čita novinare, pa imali oni i 40 godina pisanja i objavljivanja iza sebe. Ovo što sada radi Milanović, zajedno s ministrom Miljanićem, prelazi sve granice normalnog...! Nažalost, ni rezervna ekipa Putinka nije ništa bolja, dapače... sve su to pripadnici zaigrane hrvatske pseudoelite, uz pokoji izuzetak!
drug Đuka
19.9.2013. 10:52
Druže Siniša samo naprijed. Ostale drugove poput Jerešićevih treba strpati u zatvor te im oduzeti imovinu, rasprodati i dati oštećenima. Imali su i blagoslov države pa bih i u tom smislu trebala biti revizija i kazniti odgovorne koji su dali zeleno svijetlo. Mislim da je istina na pomolu..
Zdravo svima...
fitilj
19.9.2013. 10:00
Hrvatska je bila i ostala zemlja nezrele demokracije upravo zbog činjenice da ima korumpirano političko vodstvo, policiju, Državno odvjetništvo, pravosuđe, birokraciju, medije i da ne nabrajam dalje, a najnoviji primjer je upravo skandal "Lex Perković".

Nema sumnje da se u državi u kojoj kadrovira politika, interesne skupine i lobi potkovan kapitalom sumnjivog porijekla, ili bolje rečeno kapitalom stečenim pljačkom vlastitog naroda, Državno odvjetništvo, policija i prije svega pravosuđe nije niti moglo razviti u instituciju pravne države, ili organe višeinstitucionalne kontrole. Na kraju krajeva to nam upravo dokazuju ovakvi slučajevi kao što je slučaj Štedno-kreditne zadruge protiv države, koji dokazuje da ni Županijski, ni Vrhovni, a kamo li Ustavni sud, do danas nisu postali slobodni i neovisni, a još manje institucije Božice Pravde, što nije posljedica samo zakonske regulative i mehanizmima njihove kontrole, već strukture i kvalitete kadrova tih institucija. Čast iznimkama, kojih na našu žalost nema u tolikom broju da bi se moglo govoriti o proljeću hrvatskog pravosuđa!

Hoće li ovaj slučaj doprinjeti poboljšanju loše slike hrvatskog pravosuđa, vidjeti će se, iako nisam siguran da će pravda na kraju pobijediti, jer se nikada nezna tko u ovom slučaju muti vodu, štite sami sebe, ali i one druge, od prvog do petog ortaka mnogih općenarodnih pljački čija se imena mogu iščitati u tonama dokaznog materijala koji pod budnom paskom onog krivokletnika Mladena Bajića, sakupljaju prašinu u ladicama policije i Državnog odvjetništva.
atma
19.9.2013. 9:07
I ovaj slučaj pokazuje "učinkovitost" naše "pravne" države. Iako je evidentno da je zakazala državna revizija za nadzor poslovanja ŠKZ, slučaj se oteže već pet godina. Treba li još nešto reći osim da je pravda spora i u većini slučajeva nedostižna.


Još iz kategorije Dossier: Štedno kreditna zadruga