Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Slučaj Cavallino:Kufner ne želi dati izjavu Virovitica.netu, Gazdeka prijavio Sudu časti HND-a

        04.02.2013.         3253 pogleda
Slučaj Cavallino:Kufner ne želi dati izjavu Virovitica.netu, Gazdeka prijavio Sudu časti HND-a

Zbog kršenja etičkih načela, pritisaka na pravosudni sustav i vrijeđanja dostojanstva, časti i ugleda slatinski poduzetnik Damir Kufner prijavio je Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva novinara i glavnog urednika portala Virovitica.net Gorana Gazdeka.

Opunomoćenik Damira Kufnera, odvjetnik Mario Jirlina, u obrazloženju piše da je na portalu Virovitica.net tijekom prosinca  2012. i siječnja 2013. godine više puta objavljena kolumna Ljube R. Weissa „u kojoj je isti komentirao te se osvrtao na nepravomoćne sudske postupke u kojima se kao stranka pojavljuje Damir Kufner".

„Smatramo da je ovakvo ponašanje glavnog urednika portala www.virovitica.net koji je objavljivao predmetne tekstove, neprimjereno i protuzakonito, i da je isto smišljeno, te je učinjeno isključivo kako bi naštetio mojoj stranci Damiru Kufneru", piše odvjetnik Jurlina i dodaje: „Sve ovo, pogotovo, jer Ljubomir Weiss uopće nije zaposlenik portala www. virovitica.net".

Podsjetimo, riječ je o tekstovima-kolumnama Cavalino-misterij jedne investicije, Kako je brutalno spriječen projekt velikog vinskog biznisa u Slatini, Odbijena tužba Damira Kufnera protiv publiciste Ljube R. Weissa...

S druge strane Damir Kufner nije želio dati izjavu portalu Virovitica.net, kako je naglasio, „zbog nekorektnosti". Njegov odvjetnik kasnije je pojasnio da zapravo ne želi komentirati navode s konferencije za novinare vezane uz slučaj Cavalino dok se ne završi sudski postupak."Insutucije rade svoj posao, neka odrade do kraja pa ćemo onda komentirati", izjavio je Kufner HTV-u.

O nekim okolnostima poslovanja i odnosa s njemačko-hrvatskim investitorom Karlom Schmidtom koji je u Hrvatsku doveo španjolsku tvrtku Frexenet, petu vinariju u svijetu, Kufner je ipak govorio u prilogu Hrvatske televizije. „Frexenet nikada nije uplatio niti lipu na račun Cavalina niti bilo gdje, niti je počeo raditi bilo kakvu investiciju u Hrvatskoj", rekao je Kufner.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
5.2.2013. 22:28
Dame i gospodo lomite koplja oko nečega što je u nadležnosti suda, a ne o tome da je urednik portala tužen Sudu časti HND-a zato što je profesionalno radio svoj posao i na portalu objavljivao vijesti, a vijest je temeljna novinarska vrsta. Ona je najkraći novinarski oblik i sadrži istinite, kratke, jasne i pravodobne podatke o nekom događaju.

Vijest je kraljica novinarstva! Vijest je neposredna, važna stvar koja utječe na naše živote! Vijest je kada čovjek ugrize psa, a ne kada pas ugrize čovjeka!

Dugogodišnji radijskii televizijski novinar Zvonko Letica je ustvrdio da su novinarstvo i vijest gotovo sinonimi, te je u knjizi Televizijsko novinarstvo napisao: “Novinarstvo je prije svega vijest”. Vijest, vijest i samo vijest, vijest kao kraljica i vijest kao simbol profesije, vijest kao
profesionalni izazov i vijest kao ispit novinarske vjerodostojnosti.

A Goran Gazdek je mišljenja sam uvijek bio oličenje novinarske neovisnosti, vjerodostojnosti i profesije, jer da nije nebi danas bio nezaposlen.
mirovnjak
5.2.2013. 20:42
Gospodin Šmit nije iz Njemačke i ako je nijemac, on je "Hrvatski biznismen". Ali jal nije okrenut prema njemu već našoj Slatinskoj politici.
Vidiš za mene bi možda bilo prihvatljivo da je gradonačelnik pokušao pomoći domaćem čovjeku, a da je to rađeno zadnjih 20 godina ne bi Slatina bila tu gdje je, pa da je izgubio sud bože pomozi, ali uzeti već dodijeljenu koncesiju domaćem poduzetniku čija obitelj generacijama dokazuje da zna sa lozom i dati je netkom tko živi u Zagrebu, pa izgubiti sud ipak je strašan problem. Ja o tome pišem. Istina o Špancima mi nije do kraja jasna, ali bi samo napomenuo da je ta potencijalna investicija propala dijelom zbog nezainteresanosti domaće politike, jer kad je on bio u Lukavcu nitko ga od domaće politike nije niti dočekao a kamoli primio. Ali je najbliže istini je kriza u Španjolskoj koja je tamo nastala i propast Španjolskih banaka.
Sulejman veliki
5.2.2013. 18:40
Pa ni ja mirovnjače ne mislim na novinare već općenito, a sporove protiv Ferala sam naveo kao eklatantan primjer bijede hrvatskog pravosuđa.
Iako osobno imam nekih saznanja, ne mogu suditi o pošetnju ili nepoštenju gospodina Kufnera, ali sam pokušaj da se zaustavi javna riječ smrdi na nepoštenje.
Zašto bi, pobogu, dolazio netko iz Njemačke i Španjolske u Slatinu da bi napakostio nekakvom tamo Kufneru? Kakav bi to jal trbali imati ti svjetski ljudi prema čovjeku kojeg nikda do tada nisu vidjeli?
mirovnjak
5.2.2013. 18:18
Sulejmane!
Ne mislim na sporove sa novinarima jer oni nisu još niti pravomoćni, a i da jesu ne bih komentirao, mislim na sporove koje je Kufner dobio protiv grada i g-dina Šmita ili bolje rečeno protiv Slatinskog jala na uspješne domaće ljude. U ovom gradu desetljećima caruje mišljenje da je sve dozvoljeno osim uspjeha domačeg čovjeka pogotovu ako nema plavu iskaznicu.
U tome je moj Sulejmane suština mog reagiranja i zato nam je u Slatini stanje ovakvo kakvo jest i zato smo pali na ispod 500 zaposlenih u gospodarstvu i za to smo pred bankrotom kao jedan od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj.
Sulejman veliki
5.2.2013. 17:25
Mirovnjak zna samo jedno, a to je da ništa ne zna!
Pa ovdje i jest priča o korumpiranim sudovima i zastrašenim provincijskim sucima.
U banana državi to što je dobio par sudkih sporova apsolutno ništa ne znači. Nije potrebno ni nabrajati apsurdne slučajeve hrvatskog
pravosuđa.
Sjetite se samo Ferala! Koliko su sidskih sporova novinari Ferala izgubili da bi se na kraju ispostavilo da je gotovo sve što su pisali bilo istina.
Kufner se očito malo zanio pa mislio sudovima utjerati strah u kosti novinarima, ali vremena su se primijenila.
mirovnjak
5.2.2013. 12:31
Slažem se Nadakon sa dvije strane. A koja je istina? najbolje prošetaj do Lukavca, Kozica ili Vidikovca, pa pogledaj vinograde na te 3 lokacije i tamo donesi zaključak o istini.
Ja samo apeliram ne uništavati ono što funkcionira jer mi u ovom gradu imamo nekoliko desetaka puta manje onog što funkcionira nego uništenog, uz ponovni naglasak, ako je nešto ne zakonito bilo gdje imamo sudove, te odluke ja ne komentiram ako nisu pravomoćne, a presuda protiv grada i Šmita o oduzimanju koncesije u Lukavcu je punomoćna i to na štetu grada i Šmita.
nadakon
5.2.2013. 10:47
Mirovnjak pa po slatini baš taj tvoj gos.kufner nije baš tako omiljen kao šta ti pišeš o njemu..stvari su dijametralno suprotne..većina običnog puka govori i misli baš ono šta je gos.LJubo pisao..ali i ti imaš pravo iznijeti svoje mišljenje pa makar to i nije istina..a znaš i sam da uvijek postoji jedna istina i jedna laž..mislim da se ti kriješ iza ovog drugog..
mirovnjak
5.2.2013. 9:08
Ljubo.
Svi koji ste se upregli u kola predstavnika gospodina Šmita, ne zaslužuje da mu se pominje ime jer bezočno laže, treba što dalje ruke ne od Kufnera već od njegovog djela, a to je 32 hektara prekrasnih vinograda, na mjestu gdje je do jučer bila šikara.
Obiđi te vinograde i usput pogledaj bivše IPK-ove i dobronamjernom će biti jasno, da se radi o vrlo uspješnom i stručnom čovjeku, a potrčka od gospodina Šmita upućujem na sud, a vama koji ste podržali Roštaša i Jopu u namjeri da u korist Šmita unište Kufnera upućujem po onoj nogometnoj "Pogledajte semafor" kažem pogledajte pravomoćne presude.
fitilj
5.2.2013. 7:57
Mišljenja sam da je urednik portala samo radio svoj posao i ništa više, jer kao što je poznato nigdje nije davao nikakve komentare, ili svoje mišljenje o bilo čemu što je u svezi sa cijelim slučajem, ili nepravomoćnom presudom.

Zato mi je čudno da vlasnika portala prijavi Sudu časti HND-a, a ne i autora spornih napisa. Ako se ne varam HDN je ceh novinara u kojem cehu Ljubo očigledno nije član.

ILI?
slavujj
4.2.2013. 22:39
Jeli to onaj isti odvjetnik koji uspije u pisanju demantija demantirati sam sebe?
Zamišlja li on kako će se pojaviti u sudnici kod toga suca u tom slučaju .ako ovdje tvrdi ta portal MOŽE utjecati na njegove odluke?
Nisu li to skrivene namjere, sada bi Gazdek trebao odvjetnika prijaviti odvjetničkoj komori zbog vršenja pritiska na slobodu govora!
Ljubo R. Weiss
4.2.2013. 22:34
@mirovnjak
Pišeš pored ostalog:
... "Zato svima poruka! Dalje ruke od gospodina Kufnera i..."
Ovo je primjer zastrašivanja novinara i svih koji postavljaju pitanja gospodinu Kufneru! I još uzimaš pseudonim "mirovnjak"!???
mirovnjak
4.2.2013. 22:02
Ja znam samo jedno.
Slatina je uklet grad.
Ovom farsom ponovo se ruši jedan dobar projekt i to isključivo iz čuvenog Slatinskog jala.
Kako nikome tko na ovom portalu piše ne pada u oči da bivši IPK-ovi vinogradi treći put idu u stečaj prođite po njima i pogledajte kako zapušteno izgledaju dok G-din Kufner nakon što je kao vrstan tehnolog sa iskustvom iz 3 generacije uzgoja loze najuren iz tih vinograda počinje iz početka uz velike klipove gradske i županijske vlasti u Lukavcu gdje nitko prije njega nije posadio ni jednu lozu, kreće i podiže 32 hektara novih vinograda. Kada su mnogi vidjeli da će uspjeti dižu se na čelu sa gradonačelnikom na zadnje noge svi staju na stranu Šmita i žele to sve uništiti.
Kufner je dobio sve bitne sporove sa gradom i Šmitom, a ostale prepustimo pravosuđu.
Još ću samo dodati. Da su grad i županija 2006 godine prepoznali projekt Lukavac Cavalino i Šmit ne bi nikad vidjeli Lukavca.
Zato svima poruka! Dalje ruke od gospodina Kufnera i ne uništavajte ono što je on napravio. Ako u njegovu poslu ima nešto ne časno neka to sudovi završe.
stukolovac
4.2.2013. 20:55
bravo gazdek bar si pokazao da imas muda
MMMM
4.2.2013. 20:15
Ma ne moš` vjerovat`! Na kraju ćemo svi morati prije objavljivanja ići okolo i zvati sve povezane s tekstom i pitati da li se slažu da se slučajno netko ne uvrijedi.
Fabijan
4.2.2013. 19:57
Ja za svjedoka predlažem poreznu upravu. Porezna kartica je ogledalo poštenja. Nema tu ja ljevo, ti desno...
Poštenja radi predlažem da se odmah ustanivi jeli je za vrijeme viroexpa rad hostesa od dotičnih plaćen na ruke. Bez da se odvjetnik ljuti ali ja to predlažem. Banalan primjer pitam jer odgovor znam...
drug
4.2.2013. 19:44
e uredniče, koliko se svjedoci i pravosuđe muči oko sanadera, ovo je naizgled trebao biti mačiji kašalj...
ali mi nije jano, pa virovitica.net je prenio kolumnu Weissa sa drugog portala. To je odvjetniku ili promaklo ili da nepričam...
Nisam odvjetnik ali prijenos vijesti ili teksta ne obvezuje onog koji prenosi.


Još iz kategorije Aktualnosti