Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Sliku svoju ljubim: Župan Tolušić na internetu poskrivečki hvali samoga sebe


  Dossier: Tolušić           Marija Lovrenc/Večernji list           02.03.2011.         9923 pogleda
Sliku svoju ljubim: Župan Tolušić na internetu poskrivečki hvali samoga sebe

Prije negoli ode spavati ili popije prvu jutarnju kavu prije posla, a ponekad i za radnog vremena virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić želi znati kako javnost diše. Što o njemu misli narod i kako komentira događaje u gradu i županiji. Vole li Virovitičani svog župana, slažu li se sa postupcima vladajuće garniture, kako se brani oporba.  Sve to muči župana, a doći do tog odgovora uspio je tako što se pod nadimkom ROKS registrirao na forum članova portala virovitica.net i u svojim komentarima redovno objavljivao sve i svašta, pa i pohvale samome sebi. Ujutro otvore novu zgradu bolnice, a ROKS odnosno župan u 19.42 sata napiše: Bravo Kiro, bravo Jopa, bravo Tole! Bravo HDZ! i pokrene val komentara, od pohvala do kritika.

Potreba za hvalom kao i obrana vladajuće stranke, osuda i ismijavanje političkih neprijatelja i svojih prethodnika prošla bi kao još jedna svađa anonimaca na javnom forumu da se Tomislav Tolušić nije obrušio na Božu Milivojevića (SDP). Taj građevinski sudski vještak iz Slatine, koji je na istom forumu koristio nadimak mišo 111, tužio ga je privatnom tužbom zbog uvreda i klevete koje je ROKS u studenom prošle godine u komentarima iznio protiv njega. ROKS je u komentarima u jednoj od rasprava Božu imenom i prezimenom prozvao da namješta cijene stanova prilikom procjene, da uzima „pinku" i prozvao ga je lopovom.

Božo Milivojević zaprijetio je ROKS-u da će ga zbog toga tužiti, što je i učinio.  Potraga za ip adresom policiju i sud dovela je do županovog kućnog računala i otkrila tko se nalazi iza nadimka za kojeg su čitatelji portala pretpostavljali da je zbog izvrsne upućenosti netko iz vladajuće stranke i blizak vlasti, ali ne i prvi čovjek županije. - Sve što je o meni napisano jako me povrijedilo. Reći ću samo da mi je ugled uništen, da je ono što o meni pišu neistina i da ću sve druge komentare sačuvati za sud. Koristio sam nadimak mišo 111, a ovo više nije razina civiliziranog govora - kratko je rekao Božo Milivojević iz Slatine koji će se na Općinskom sudu u Virovitici sa županom Tomislavom Tolušićem kojeg je tužio zbog uvrede naći na ročištu 10 ožujka. Neslužbeno doznajemo da su njihove obitelji bliske. Predmet rasprave star je zapravo četiri godine.

Božo Milivojević tada je putem javnog natječaja procjenjivao stanove za Opću bolnicu Virovitica koji su trebali biti prodani liječnicima, ali je upravno vijeće bolnice kasnije odbilo prodaju tih stanova. ROKS je komentirao njegovu procjenu, nazvao ga lopovom koji stan vrijedan 80.000 eura procijeni na 24000 eura i pita ga „kako ga nije sram hodati po Slatini te koju je pinku uzeo", najvjerojatnije aludirajući na razliku u iznosu cijene. Zanimljivo je da je podatak o procjeni koju je prije četiri godine izvršio Milivojević, a koja nije onakva kakvim je prikazuje ROKS, nešto o čemu može znati mali broj ljudi. Župan je mogao doći do tih podataka zahvaljujući mjestu predsjednika  upravnog odbora virovitičke Opće bolnice no način na koji ih je interpretirao i koristi nešto je sasvim drugo i otvara brojna moralna pitanja.

Sve što imam reći ću na sudu

 „Nemam što komentirati osim da smatram kako je riječ o politički montiranom procesu usmjerenom protiv mene. Sve što imam reći, reći ću na sudu" - izjavio je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić na naš upit i zamolbu da komentira tužbu za uvredu i natpise iza nadimka ROKS na portalu virovitica.net-a.  ROKS, čiji se postovi mogu iščitati na stranici, dobro je upućen u dnevna zbivanja na području županije, nabraja detalje velikih projekata i točne iznose svakoga od njih, ima uvid u aktualne projekte i dobro je upoznat sa informacijama o privatnom životu i rodbinskim vezama svojih političkih rivala. Hoće li se i netko od njih odvažiti na tužbu, tek je za otkriti. 

Neki od Roksovih komntara

Župane, svaka čast! Samo tako, ne obaziri se na ove jadnike.

Božo, tj. Mišo, ne seri. Ako baš hoćeš da nabrojim što je sve naš mladi i sposobni župan otvorio u Slatini u 8 mjeseci, nema problema.

Bravo župane moj

Župane, svaka čast što se po prvi puta u povijesti ove županije netko pokušava brinuti za budućnost a ne samo za sebe.

A ovo sve su napravile ili nabavile mlade snage. I ja sam zadovoljan sa Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi.

Župane i Jopa svaka čast! Bravo dečki!

Izvor Večernji list

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

virojoza
4.3.2011. 0:08
živio drug TITO, JOPA, KIRO, IHAROŠ i mali ROKS...
uredništvo
3.3.2011. 23:46
BOŽO MILIVOJEVIĆ
SLATINA
JAKOVA GOTOVCA 5

VIROVITICA NET
VIROVITICA

U Vezi objave teksta na vašem cijenjenom portalu od 02.03.2011 godine. Molim da nickom urednika objavite slijedeće:
Sve navode u tekstu ne želim niti potvrditi niti demantirati do održavanja rasprave na sudu.
Jedino želim reći da ovo sve nema nikakve veze sa bilo čijom stranačkom pripadnošću, a još manje sa politikom, sve je isključivo stvar pravosuđa i privatne tužbe.
Posao koji sam radio dobio sam na javnom natječaju od državne ustanove završio ga za tu ustanovu prije 4 godine i poslovne odnose imam isključivo sa tom ustanovom, tu pojedinaca apsolutno nema.
S poštovanjem
Božo Milivojević

vobrado
3.3.2011. 23:34
Kao promatrač sa strane mogu samo reći da sam pomalo razočaran ako je članak istinit. Definitivno je dobro da ljudi koji su na vodećim funkcijama imaju povrat informacija od naroda, tj. da se čuje "vox populi". Dobro je koji put malo zarotirati priču kako bi s ečuli komentari, no svako vrijeđanje po bilo kojoj osnovi je znak, ne samo nekulture nego ne poštivanja tuđeg mišljenja. Ostavka kao mogućnost pranja ljage sa svoga imena je jedna od mogućnosti. Mogućnost je i priznati svoju krivnju, moliti za oproštenje i sugurno će se pružiti prilika za ispravak nepravde. No, to rade samo veliki ljudi! Eto nam prilike vidjeti što će biti dalje!
Sonic
3.3.2011. 23:25
Ja znam barem nekoliko političara iz VPŽ koji se i dalje u nevjerici smiju zbog ovog slučaja jer im nikada nije palo napamet ulogirati se na forum i pod nekim nickom pisati ode njima samima, a još manje klevetati i optuživati druge da rade nešto što uistinu ne rade.
Također, nije im palo napamet na javnom forumu iznositi podatke koji se smatraju tajnima, samo zato jer imaju pristup takvim podacima zbog položaja.
I ne, nije istina da i drugi to rade. Jer samo istinski bolesnik, vjerojatno isfrustriran zbog nedostatka pažnje u djetinjstvu može iznova i iznova pisati pohvale samome sebi. Pa gdje toga ima? Jeste vi svjesni da nam se ostatak Hrvatske sad i zbog ovog smije? Zar Jubito ministar nije bio dovoljan? Zar naguravanje na stepenicama nije dovoljno?
Kako to nije pisao Tolušić kad je pretraga ip adrese pokazala da je to pisao on (ili netko tko se koristi njegovim kompom, no difference), i na temelju toga mu slijedi tužba?
Lynx
3.3.2011. 22:51
Ali si npr. navodio inicijale.
I na kraju nije bilo kako si ti savo rekao da će biti, izabran je drugi čovjek. ;-)
savo
3.3.2011. 21:54
kao prvo: nisam se ja bunio i prozivao ikoga tko piše pod bilo kojim nickom, iako svi znamo da su vodeći političari vpž iz svih stranaka ovdje na portalu i hvale sebe i svoju stranku, pa šta.
drugo: pozvao sam da se predstave oni koji su sad kao šokirani, a možda čovjek to i nije pisao.
znam, sad ćete me svi zasut komentarima tipa daj ne seri, i jesi savo glup, ili isti si kao on kad ga braniš i tome slično.
ali veliki problem i ako je to pisao tole, pa pišite i vi ako se imate čime pohvalit.
anakonda
3.3.2011. 18:08
ovako su se djelila radna mjesta kod hdz-a?

DIREKTORSKE FOTELJE DIJELILE SU SE LJUDIMA KOJI NISU ISPUNJAVALI UVJETE NATJEČAJA

U Hrvatskim autocestama godinama se zapošljavalo po “babi i stričevima”, a pri tome se nije marilo za to imaju li ti podobni i uhljebljeni kadrovi potrebne kvalifikacije i kompetencije za poslove koje su dobivali preko veze........
zagreb
3.3.2011. 16:44
Djedbozicnjak
ova Vaš teza sigurno potječe iz HDZ-a i u to sam siguran.Kada dođe neko normalno vrijeme siguran sam da se budete čudili isto kao i komunisti koja ste nedjela ljudima činili. Vama je sigurno bilo dobro u to sam siguran,dali su vam posao i to vjerojatno bez adekvatne stručne spreme, novce za nerad,razne podobštine i vlast a vi ste sijali mržnju i neimaštinu ,Sad branite svoje istomišljenike koju su eto zabrljali. Kad to učiniš prijatelju još k tome još si ljigaviji.Vama do tog nije stalo!
plavabanda
3.3.2011. 16:29
slažem se sa djedbožićnjak. tko ste vi da sudite? nadam se da to nije istina i da će se roks pojaviti i demantirati ove gluposti
Djedbozicnjak
3.3.2011. 14:53
misli daj više ne serite,svi smo tu pod nickovima i pišemo svašta, i vi svi do i jednoga bi napravili isto...
Sonic
3.3.2011. 14:22
Ne trebamo se sami predstavljati, ROKS zna tko smo pa neka napiše!
Neće mu biti prvi put...
Hrvatska u srcu
3.3.2011. 13:49
Pa Savo imaš tu čast predstavi se prvi.
savo
3.3.2011. 12:40
kad ste tolike face što se vi ne predstavite punim imenom i prezimenom da se vidi tko šta piše i poručuje.
zenga2008
3.3.2011. 8:18
HALO ROKS, JAVIII SEEE....
vjera
3.3.2011. 8:13
joj, ja bi otišla na neki drugi kontinent kad sve ovo vidim!
mošapijade
2.3.2011. 23:08
taj lik-tzv župan-je sramota za sve nas koji zivimo ovdje,hvala bogu banda pada pa će i ovi lokalni uskoro završit po zatvorima i rupama iz kojih su izašli
NOVI
2.3.2011. 18:26
Lynx
Priznajem da nisi jedini koji je iznenađen,zaista sam ga smatrao onim budućim ,mlađim i poštenijim kadrom HDZ-a.
anakonda
2.3.2011. 17:45
sjetite se, nekada je hdz imao svoje "plačenike" koji su na portalu osobno vrijeđeli mnoge osobe a sada su hdz-ovci spali na to da hvale i brane sami sebe!!!!

TREBA LI IM VEĆA KAZNA?????

TREBA, JER ĆE DOŽIVJETI SUDBINU DIKTATORA, A "DIKTATORI UVIJEK NA KRAJU OSTANU SAMI"
anakonda
2.3.2011. 17:35
"vwvtc
u ovoj našoj truloj državi samo su krađe anonimne tj. sve se zna al se ne smije znati!baš me briga nek otkriju moje ime i prezime,običan sam smrtnik mirno spavam i imam čistu savjest bez ikakvih afera a gospodo pojedinci da li i vi imate čistu savjest i mirno spavate? ne znam baš!!!! "

upravo to, vidite da što bi rekli podravci "svaka rit dođe na šekret" pa je tako i tolušić upao u zamku!

samo, sada je pitanje kako će reagirati UPRAVNI odbor bolnice, sama OPĆA BOLNICA, županija na čelu sa ŽUPANOM pa i HDZ?????

tko je tu prekršio kodeks I ISKORISTIO SVOJ POLOŽAJ ZA OBRAČUN SA OPORBOM?????
što možemo očekivati slijedeće od hdz-a u ovoj županiji?

NIJE NITI ČUDO ZA TOLUŠIĆA KADA HEBRANG IZJAVI NA TV-U DA JE ČUO U KAFIĆU DA OPORBA FINANCIRA PROSVJEDE.

HDZ = OZBILJNA STRANKA = HEBRANG????
pone
2.3.2011. 16:57
Cijela priča govori o stanju duha u narodu i državi. Nepovjerenje, strah, paranoja!
vwvtc
2.3.2011. 16:32
u ovoj našoj truloj državi samo su krađe anonimne tj. sve se zna al se ne smije znati!baš me briga nek otkriju moje ime i prezime,običan sam smrtnik mirno spavam i imam čistu savjest bez ikakvih afera a gospodo pojedinci da li i vi imate čistu savjest i mirno spavate? ne znam baš!!!!
mastermind
2.3.2011. 15:52
Anakonda izgleda da se smiju, jer još su neki ljudi ovdje prozivani imenom i prezimenom! Pa vjerujem da znaju tko stoji iza svakog nicka!
anakonda
2.3.2011. 14:31
ne smiju se serveri pratiti bez sudskog naloga, ako se ne varam!

kako je znao tolušić tko se krije iza nicka mišo111?
"Neslužbeno doznajemo da su njihove obitelji bliske."

zbog te činjenice je tolušić "skužio" tko se krije iza nicka mišo111!

ali bi se trebao svakako oglasiti župan u javnosti zbog ove činjenice koja zabrinjava!

"Župan je mogao doći do tih podataka zahvaljujući mjestu predsjednika upravnog odbora virovitičke Opće bolnice no način na koji ih je interpretirao i koristi nešto je sasvim drugo i otvara brojna moralna pitanja."

o koji se je zakon tolušić ogriješio, jer je iskoristio svoje mjesto u upravnom odboru bolnice za manipuliranje podatcima u javne svrhe?
Sonic
2.3.2011. 14:17
Što kako je znao, pa Kirin je to sam izjavio još dok se blamirao kao ministar: "Pratimo servere".
Pretpostavljam da virovitička svita zna tko se krije iza svakog od ovih nickova, no stvar je u tome što nas ne mogu tužiti za klevetu jer je sve što se piše istina.
freeman
2.3.2011. 14:02
i najstrašnija stvar (ako je to točno) od svega kako je to napisao mastermind: "A kako je ROKS znao da se iza nicka Mišo111 krije Božo? "
hdznedajboze
2.3.2011. 14:01
Da sam htio objaviti svoje ime ja bih to sam učinio,bojim se da je HDZ-e uvukao svoje prste u sve pore društva,bez njih se ništa nemože i nesmije,Čini mi se da oni znaju tko smo mi ,ali to mene neće obeshrabriti.Ja ću i dalje nastaviti pisati,pazeći da nikog ne uvrijedim iznoseći dobro znane činjenice,a činjenica je da je HDZ-e opljačkao Hrvatsku(crni fondovi,fimi medija ,tuneli itd ).Mnogi mladi ljudi ostali su bez budućnosti nema posla,pa zato prosvjeduju dali su to huligani ili ljudi koji su postali svjesni stanja u kom se nalaze.Župan Tolušić bi iz moralnih razloga morao podnijeti ostavku,uvrijedio je čovjeka koristeći svoju poziciju župana.U njemačkoj ministar podnio ostavku zato što je prepisao diplomski rad,dali je ministar prosvjete kod nas pomislio na ostavku afera index 1,2.Moralnost je Hrvatima čini mi se strani pojam.
anakonda
2.3.2011. 13:31
hvaliti se nije zabranjeno ali je nemoralno!

"Zanimljivo je da je podatak o procjeni koju je prije četiri godine izvršio Milivojević, a koja nije onakva kakvim je prikazuje ROKS, nešto o čemu može znati mali broj ljudi. Župan je mogao doći do tih podataka zahvaljujući mjestu predsjednika upravnog odbora virovitičke Opće bolnice no način na koji ih je interpretirao i koristi nešto je sasvim drugo i otvara brojna moralna pitanja."

ovo je zabrinjavajuće!
mastermind
2.3.2011. 13:06
A kako je ROKS znao da se iza nicka Mišo111 krije Božo?
McCrap
2.3.2011. 12:31
jad i bjeda, al bome i smješmo da se popišaš od smjeha
limun
2.3.2011. 12:23
Pa šta u tome ima loše? Ja sam sebe jedanput uhvatio u laži!
ksena32
2.3.2011. 12:16
S kim si takav si
Lynx
2.3.2011. 12:14
Iskreno, od Toleta to nisam niti najmanje očekivao!
Ali i ovo klimavo opravdanje da je riječ o politički montiranom procesu, ako su činjenice u članku točne, ne može opravdati način na koji je komunicirao sa drugim forumašima i sa samim sobom. Tc-tc-tc.
A pravnik!
freeman
2.3.2011. 11:45
sve je to pitanje morala i osobne kulture, anonimno komintiranje nekoga ili nečega je u redu sve dok to isto ne prouzroči nekakvu štetu ili tešku uvredu, e onda rade institucije...

ja se osobno ne ljutim na župana zbog toga, jer ako ja ili netko drugi može napisati da on ne valja, onda on valjda može napisati suprotno, ali ne treba pretjerivati (npr. "BRAVO ŽUPANE MOJ", HAHAHAHAHAHA)


Još iz kategorije Dossier: TolušićOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: