Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Zdravlje

Slikovnica „Pružam ti ruku“ podijeljena je učenicima prvoga razreda osnovnih škola

        14.11.2012.         3199 pogleda
Slikovnica „Pružam ti ruku“ podijeljena je učenicima prvoga razreda osnovnih škola

U srijedu, 14. studenog 2012. godine u organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije u Orahovici, Slatini i Virovitici održano je predstavljanje slikovnice „Pružam ti ruku". Slikovnica je namijenjena najmlađima; djeci predškolskog i uzrasta i onima koji tek polaze u osnovnu školu. Uz kratko predstavljanje slikovnica je podijeljena predstavnicima svih razrednih odjela prvoga razreda iz svih osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji koje su doveli njihovi učitelji ili učiteljice.

Cilj je ove publikacije proširiti dosege preventivnih aktivnosti i na rani uzrast kako bi se u afirmativnom kontekstu djeci ukazalo na važnost nenasilnog rješavanja problema u životu. Slikovnica je pažljivo didaktički i metodički oblikovana i primjereno ilustrirana te se na primjeren način obraća najmlađima. Njome djeca uče o tome kako prepoznati nasilje u njegovim različitim pojavnim oblicima ali se uče i socijalnim vještinama nenasilnog rješavanja sukoba. Slikovnicu su vrhunski ilustrirali i grafički oblikovali u studiju Definicija iz Zagreba prema metodičkim i didaktičkim smjernicama Stručnoga savjeta kojega čine prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Izdavač slikovnice je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i ona je u elektronskom obliku dostupna na www.zzjzvpz.hr.

Ova je podjela ujedno u Virovitičko-podravskoj županiji označila i početak obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MMMM
17.11.2012. 18:56
Zbog toga je baš i bitno da se takve stvari i rade. Pa ako roditelji sami ne uzmu neku slikovnicu ili knjigu, drugi potaknu djecu na čitanje.
Mikeš09
16.11.2012. 9:55
Tu slikovnicu danas možete okačiti mačku o rep kada djeca ne čitaju knjige već vise za kompjuterima i zajedno s roditeljima igraju igrice prepune nasilja, pucačina i ubojstava...ali eto...nekako se mora obilježiti...


Još iz kategorije Zdravlje