Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Zdravstvo

Slikovnica o slobodnom vremenu za najmlađe u Virovitičko-podravskoj županiji

        29.10.2013.         2087 pogleda
Slikovnica o slobodnom vremenu za najmlađe u Virovitičko-podravskoj županiji

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama provodi projekt „Prevencija rizičnih ponašanja kroz specifičnu edukaciju, psihoedukaciju i pomoć mladima u organizaciji slobodnog vremena". Jedna od aktivnosti je ponovni tisak i podjela slikovnice „Moje slobodno vrijeme" učenicima prvoga razreda svih osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji (prvo izdanje slikovnice bilo je u 2011. godini). To je slikovnica koja je namijenjena najmlađima; djeci predškolskog uzrasta i onima koji tek polaze u osnovnu školu (učenicima prvoga razreda osnovne škole). Cilj je ove slikovnice proširiti dosege preventivnih aktivnosti i na rani uzrast kako bi se u afirmativnom kontekstu djeci ukazalo na važnost slobodnoga vremena i njegove dobre organizacije kako ono ne bi postalo rizičnim činiteljem u kasnijem rastu i razvoju pojedinca. Stoga je slikovnica pažljivo didaktički i metodički oblikovana i primjereno ilustrirana, nakon višemjesečnih studioznih priprema, te se na primjeren način obraća najmlađima.Rezultat je višegodišnjih nastojanja kojima se u Virovitičko-podravskoj županiji, slijedom rezultata kontinuiranih istraživanja pojavnosti, slobodnom vremenu djece i mladih kao fenomenu pristupa studiozno i sustavno u širemu kontekstu preventivnih aktivnosti. Slikovnicu su osmislili te vrhunski ilustrirali i grafički oblikovali u studiju Definicija iz Zagreba prema metodičkim i didaktičkim smjernicama Stručnoga savjeta kojega čine prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Članovi Stručnoga savjeta i osobno su obišli pojedine škole u Virovitičko-podravskoj županiji, a namjerno su odabrane manje škole, pa su tako u utorak, 29. Listopada posjećene područne škole u Crncu, Velikom Rastovcu, Ćeralijama, Orešcu i Rušanima kako bi najmlađima poručili da tijekom svojega rasta i razvoja imaju oslonac i u stručnjacima različitih profila. Pokazatelj je to kako se osobiti stručni napori u Virovitičko-podravskoj županiji usmjeravaju očuvanju zdravlja djece i mladih.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.