Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Gospodarstvo

Slavonskom šunkom protiv dalmatinskog pršuta

  Dragutin Šantoši/Večernji list           31.03.2010.         3977 pogleda
Slavonskom šunkom protiv dalmatinskog pršuta

Da se i u ravnoj i osiromašenoj Slavoniji može uspješno poslovati, potvrđuje primjer slatinske tvrtke Mesoprerada koja je na receptima i tradiciji slatinskog kolinja, staroj gotovo stotinu godina, u posljednjih pet godina izgradila imidž pouzdanog proizvođača trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda.

Godina 2009. bila je jedna od najuspješnijih. Tvrtka je proizvela oko 200 tona suhomesnatih proizvoda, 350 tona polutrajnih mesnih proizvoda, a u klaonicama je obrađeno oko 35.000 tovnih svinja i više od 1000 junadi. Proizvodnja je porasla za oko 15 posto u fizičkom obimu, a od ukupnog prihoda od 40 milijuna kuna ostvarena je operativna dobit veća od milijun kuna. Mesoprerada se pročula po proizvodnji čuvenoga slavonskog kulena koji ima certifikat "Izvorno hrvatsko" te po slatinskom kulenu i slatinskoj kobasici koji su osvojili certifikat "Hrvatske kvalitete". Mlada i ambiciozna vlasnička i menadžerska ekipa ovih je dana na tržište plasirala svoj novi proizvod  - slavonsku šunku.

- Riječ je o suhoj slavonskoj šunki proizvedenoj od mesa slavonskih svinja, hranjenih hranom proizvedenom u Slavoniji i uzgojenih u Slavoniji te prepoznatljivom hrvatskom proizvodu koji spremamo po tradicionalnoj recepturi starih slavonskih majstora. O njezinoj kvaliteti najbolje govori tržište, pa je oko 3500 komada slavonske šunke ovogodišnje proizvodnje unaprijed prodano velikim trgovačkim centrima: Interspar, Metro, Kaufland, Plodine, Mercator, Biljemerkant i drugima, kaže direktor Goran Kovač ističući da će slavonska šunka ozbiljno uzdrmati tržišni položaj dalmatinskog pršuta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Franjo
31.3.2010. 14:29
KRIVO, gospodine ŠANTOŠ. Bez zamjeranja. Mislim krivi naslov!?
Moramo se naučiti uspješno raditi i razvijati u uvjetima konkurencije. I jedni i drugi i treći, premali su za EU tržište. Znate ovaj naslov me asocirao na komparaciju MERCEDES protiv BMW-a, ili tako nekako. Dakle više i bolje u buduće treba raditi na RAZVOJU PROIZVODA s osmišljenim prednostima i KREATIVNIM MARKETINGOM! Sretan Uskrs uz NAJBOLJE OD NAS i od Franje Haluseka!
guru3977
31.3.2010. 14:29
hvale vrijedna akcija, samo treba tako nastaviti jer i pršut dalmatinci prave od slavonske svinjetine, a prodaju ga kao zlato.


Još iz kategorije Gospodarstvo