Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Slavonci o slobodnom vremenu, dječjim pravima, sukobima

  V.Latinović/P.Žarković/Glas slavonije           01.09.2010.         3741 pogleda
Slavonci o slobodnom vremenu, dječjim pravima, sukobima

SLATINA/OSIJEK - Slavonci su bili vrlo uspješni na 14. godišnjem susretu dječjih foruma Hrvatske održanom na Rabu. Potvrđuju nam to predstavnici Osijeka i Slatine, sudionici svih dosadašnjih susreta.
Slatinu su predstavljali učenici Josip Jaković, Andrijana Jaković i Sara Nemet te voditeljica Sanja Bujanić. “Pripremili smo i obradili dvije teme. Prva je bila anketa pod nazivom Djeca u slobodnom vremenu, koju su naši predstavnici proveli u osmim razredima slatinskih osnovnih škola i čije su rezultate predstavili na susretu, dok je druga tema bila snimanje animiranog filma o dječjim pravima”, kaže voditeljica Bujanić.
- Bili smo vrlo zapaženi s obje teme pa smo dobili mnoge pohvale. Zamoljeni smo da drugu temu o snimanju animiranog filma uobličimo i napravimo radionicu te da je pošaljemo u Savez društava Naša djeca. Očekujemo da će ona biti objavljena u novom priručniku koji će se koristiti pri radu svih dječjih foruma u Hrvatskoj - kaže voditeljica Bujanić.
Jake snage Osijeka ovaj put su predstavljala dva dječja foruma. Iskusni “forumaši” Ana Prekodravac, Stjepan i Kristina Sabljić pod vodstvom prof. Ankice Kisić prezentirali su teme: Poštovanje prava na različitost (etičku, rasnu i vjersku) te Mladi u Europi. “Djeca su izlaganje i radionicu koju su vodila na Rabu potkrijepila primjerima iz škole, kada su im sugovornici bili vršnjak Kinez, ali i Romi, Židovi te pripadnici Jehovinih svjedoka”, kaže prof. Kisić.
Debi na susretu imali su mladi Osječani Tea Tonković, Alen Šerić i Adam Majić, članovi Dječjeg foruma Stars, pod vodstvom mr. sc. Ines Đerke. Oni su se predstavili s dvije teme: Kako nenasilno riješiti sukobe te Prava u Europi.
- Uz dramski prikaz najčešćih sukoba u školi, djeca su predlagala i rješenja sukoba - kaže mr. sc. Đerke.

15 FORUMA - 30 RADIONICA

Na ovogodišnjem susretu mladih forumaša na Rabu predstavilo se 15 dječjih foruma iz cijele Hrvatske, a održano je ukupno 30 radionica. Oduševljeni svime što su na Rabu doživjeli, članovi slatinskoga Dječjeg foruma pozivaju učenike viših razreda slatinskih osnovnih škola da im se pridruže pa će ih preko plakata u njihovim školama obavijestiti o prvom sastanku u rujnu. I Osječani najavljuju “popunjavanje” redova te pozivaju zainteresirane da im se pridruže. Dječji forum ne želi napustiti Ana Prekodravac, iako kreće u srednju školu. Želi i dalje surađivati, u ulozi pomoćnice voditeljice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina