Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Slatinskom obrtniku Branku Jurlini Statua Zlatne ruke s poveljom

        04.07.2012.         3125 pogleda
Slatinskom obrtniku Branku Jurlini Statua Zlatne ruke s poveljom

Branko Jurlina, vlasnik Vulkanizerskog servisa i trgovine Jurlina iz Slatine dobitnik je priznanja Statua Zlatne ruke s poveljom za životno djelo - za dugogodišnji uspješan rad u obrtu, očuvanje tradicijskog obiteljskog obrta, za izniman doprinos promociji i razvoju obrtništva, te unapređenju obrtničkog komorskog sustava. Gospodinu Jurlini visoko obrtničko priznanje uručio je na svečanoj Akademiji u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta miistar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Branko Jurlina vlasnik je vulkanizerske radnje i direktor tvrtke Kompas iz Slatine. Rođen je 1947. godine, a obrtnik je neprekidno od 1968. godine. Vulkanizerski obrt nastavit će tradiciju budući da su oba sina osposobljena za obavljanje vulkanizerske djelatnosti pa će nakon odlaska oca u mirovinu nastaviti s radom.

Član je upravnih tijela Udruženja obrtnika Slatina od 1969. godine. U novoj državi aktivno sudjeluje u osnivanju novog Udruženja obrtnika Slatina 1992. godine. Od tada aktivno sudjeluje u radu Udruženja obrtnika Slatina kao član Skupštine i Upravnog odbora. Trenutačno djeluje kao dopredsjednik Udruženja i član Sekcije uslužnog obrta te član Skupštine i Upravnog odbora POK-a od kojeg je tijekom obrtničkog staža primio više priznanja.

Sudionik je Domovinskog rata i nositelj Spomenice  Domovinskog rata. Voditelj je u Kuglačkom klubu Obrtnik koji je postigao zavidne rezultate i promidžbi sporta i Udruženje obrtnika Slatina.

Viže nagradama i nagrađenima službenim stranicama HOK-a.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo