Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Aktualnosti

Slatinski Crveni križ 2. u Hrvatskoj

  vj           13.05.2013.         4234 pogleda
Slatinski Crveni križ 2. u Hrvatskoj

Na 17. Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa održanom u Novom Vinodolskom ekipa podmlatka Gradskog društva CK Slatina osvojila je izvrsno 2. mjesto zaostavši iza ekipe Splita  0,4 boda. Ekipa je to učenika 7. i 8. razreda osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine u sastavu Mateja Potočki (vođa ekipe), Lara Fotez, Tin Ostrošić, Petra Prebeg, Mirna Matišić i David Ivanković. Ekipa nije predstavljala samo grad Slatinu, već i cijelu  Virovitičko-podravsku županiju.

Na državno natjecanje u kategorijama  podmlatka i mladeži plasiralo se po 10 županijskih ekipa koje su se prethodno natjecale na izlučnim međugradskim (općinskim) i međužupanijskim natjecanjima i tamo bile pobjednice. U startu je na svim razinama sudjelovalo 699 ekipa mladih Crvenog križa i time je ovaj uspjeh naše slatinske ekipe dragocijen jer je plod velikog  kontinuiranog timskog urada kroz dugi niz godina. Velika je to zasluga njihove mentorice prof. matematike Ljiljane Peretin, od prošle godine predsjednice GD CK Slatina koja ih  već godinama priprema iz teoretskog dijela o Pokretu Crvenog križa. Liječnik Ivica Fotez zalužan je što ih je kvalitetno obučio u praktičnom dijelu pružanja prve pomoći i to na simuliranim situacijama prometnih ili drugih nezgoda.

Od  17 državnih natjecanja do sada slatinske ekipe mladeži i podmlatka izborile su se za sudjelovanje na njih 13, a najbolji rezultat prije ovoga bilo je 3. mjesto kojeg je ostvarila ekipa mladeži 2001. u  Koprivnici.

Kao udruga od posebnog državnog značaja zadovoljni smo da je kroz naše redove prošlo više stotina mladih koje su kroz  pripreme i natjecanja na svim razinama uspješno svladala praktično pružanje prve pomoći.

Zahvalni smo i Virovitičko-podravskoj županiji na novčanoj donaciji bez koje kao društvo ne bi mogli otići na natjecanje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti