Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Prosvjeta

Slatinčani žele upoznati europske slastice

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr Foto; Marko Telišman           24.09.2016.         1056 pogleda
Slatinčani žele upoznati europske slastice

E-Twinning akcija, pokrenuta na inicijativu Europske komisije 2005. godine, želi potaknuti europske škole na međusobnu suradnju provođenjem različitih projekata pomoću informacijskih i komunikacijskih tehnologija osiguravajući im on line alate i podršku. Osim razvijanja komunikacijskih vještina, provođenje e-Twinning projekata u suradnji sa školama iz drugih zemalja omogućava učenicima međukulturalnu razmjenu znanja i potiče njihovu interkulturalnu svijest.

Potaknute dosadašnjim uspješnim sudjelovanjima slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca u različitim projektima, nastavnice Stručnog vijeća engleskog i njemačkog jezika Dražena Vujanović, Jelena Barbir, Azra Benković, Nadin Cuca i Katarina Pejić pokazale su inicijativu pokretanjem vlastitog eTwinning projekta pod nazivom Eurosweets. 

Surađujući sa školama iz drugih država koje se jave i uključe taj projekt, slatinski učenici istražit će kulturne tradicije europskih zemalja s posebnim naglaskom na kulinarsku tradiciju, a na tom području, što je vidljivo i iz naziva projekta, posebno će ih zanimati sve vrste slastica (torte, kolači, nabujci, kompoti, džemovi, sladoledi). Premda još nisu usvojeni Krikul i Plan i program rada, u školi je već održana prva projektna radionica učenika sedmih i osmih razreda. Učenici su podijeljeni u skupine, od kojih je svaka izabrala jednu zemlju za istraživanje po kojim slasticama je poznata. Oni su također izrađivali plakate koji će im pomoći u kasnijoj prezentaciji izabrane zemlje i slastica. Posebno će zanimljiv biti dio projekta u kome će učenici sudionici u projektu pripremiti neke slastice iz odabrane zemlje kako bi i ostali učenici upoznali kulinarske specijalitete europskih zemalja.

Osim nastavnica koje su pokrenule projekt Eurosweets, u njegovu realizaciju uključili su se i nastavnici iz drugih stručnih vijeća škole, Markan Lukić (povijest), Tatjana Lulić Prpić (likovna kultura), Ljiljana Ivanković, Marina Martinović i Slavica Ostrogonac (vjeronauk).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.