Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kultura

Slatinčani suautori Muppetovih slika

  Vinko Gazdik/Slatinski petak           10.07.2009.         1286 pogleda
Slatinčani suautori Muppetovih slika

SLATINA - Slatinski umjetnik Darko Venus Muppet završnu izložbu likovnih radova, nastalih tijekom humanitarne akcije „Svršimo zajedno“, održat će za Dan grada u Galeriji slatinskoga zavičajnog muzeja – priopćio je to medijima ovih dana autor izložbe.

Od rujna prošle godine kada je pokrenuo ovu akciju, Muppet je, tvrdi, u likovno stvaralaštvo uključio oko četiri stotine Slatinčana te je, zajedno s njima, u tom razdoblju, izradio sedam slika. Tako su na slatinskoj tržnici petkom, kao i na brojnim drugim događanjima i mjestima u gradu, jednim potezom kista, slikali djeca i odrasli. Muppet bi im postavio platno, dao kist u ruke, kratko ih upoznao s idejom te dozvolio po jedan potez. Nakon toga u svom je ateljeu doradio započeto te dobio likovni izričaj brojnih Slatinčana.

- Sljedeći korak je prodaja nastalih radova koji će biti ponuđeni na otkup ustanovama gdje su djela nastajala, ali i ostalim zainteresiranim firmama i organizacijama. Prikupljeni novac namijenjen je u dobrotvorne svrhe.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
12.7.2009. 14:51
Ma na kraj pameti mi nije jedan umjetnički događaj umanjivati jer slatina ih ima nekoliko vrlo vrijednih. A ima i Kelemena za razliku od nas u pit sto imamo kompozitore koji održavaju festivale da se pitaš što je to.
Deer
12.7.2009. 14:15
joj daj Tomislave ne cjepidlači,to je naš Muppet i on dobro zna što je s tim htio reći. A ako ćeš umjetnost i izričaj generalizirati po definiciji gramatike.......to baš nema smisla
tomislav
11.7.2009. 10:09
U razgovornom jeziku svršiti znači doživjeti orgazam. Dobro, znaći i dovršiti nešto ali prejaka je to asocijacija il se meni to samio čini.


Još iz kategorije Kultura