I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru
Štromar ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora, ali vjeruje i u dogovor Vlade i sindikata
Mediji i mentalno zdravlje: Trivijalizacija dovodi do click-baitova na uznemirujuće sadržaje
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sinčić: Hrvatsku očekuje kolaps svih sustava
U osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih

Slatinafest - 15. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe


  Glazba           Ljubiša Živojnov           21.04.2014.         1659 pogleda
Slatinafest  - 15. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe

Od 25. do 27. travnja u Slatini će se održati 15. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe  Slatinafest. Nastao je na poticaj vjernika Kršćanske adventističke crkve u Slatini, s ciljem da zbliži djecu različitih regija i potakne dječje učitelje i voditelje na kvalitetniji rad s djecom na području glazbeno scenskog izričaja u lokalnim crkvama. Kroz sve ove godine prerastao je u kvalitetan glazbeno-scenski festival dječje duhovne glazbe i proširio se van granica Republike  Hrvatske. Posebnost ovogodišnjeg Festivala je u tome što po prvi put djeca skladaju pjesme za festival. 25.veljače  u organizaciji Slatina festa održana je skladateljska radionica prof. Davora Bobića. Bio je to stručni skup za nastavnike i učitelje koji rade s djecom na području glazbe, a ujedno i otvorenje natječaja za Slatinafest 2014 gdje su djeca bila motivirana  za skladanje na zadane tekstove.

Na natječaj je stiglo 19 pjesama. Dvije najuspješnije skladbe bit će izvedene i nagrađene na ovogodišnjem festivalu. Budući da će se posebna pozornost posvetiti ovom skladateljskom dijelu, ove godine bit će 11 pjesama u festivalskom dijelu.

Kao i svake godine, festival ima i humanitarni karakter. Sredstva prikupljena ove godine namijenjena su djeci bez roditeljske skrbi koja će biti donirana u sklopu biciklističkog ultra maratona“Budite veliki, pomozite malenima,“članovi  Kluba za ekspedicionizam i ekstremne sportove vozit će 1001 milju po Hrvatskoj da bi obišli oba SOS sela i domove za djecu bez roditeljske skrbi.

Otvorenje Slatina Festa bit će u petak, 25.travnja u 19 sati u dvorani Kršćanske adventističke crkve u Slatini, gdje će se izvođači predstaviti sa svojim instrumentalnim točkama. Bit će to posebna prigoda jer će se publici Slatinafesta predstaviti tri državna prvaka sa područja naše županije. Luka Relić u drugoj kategoriji saxfona, Jan Mojzeš u prvoj kategoriji trube i Matea Barišin u prvoj kategoriji violine,osvojili su prvu nagradu i prvo mjesto u  svim kategorijama na državnom natjecanju glazbe i plesa ove godine. Posebni gosti Međunarodnog dječjeg  festivala duhovne glazbe Slatina Fest su bračni  par Claire i Johna Sanchez iz Engleske .Subota je centralni događaj, gdje će u jutarnjem dijelu biti predstavljene sve regije iz kojih djeca dolaze. Subota poslijepodne predviđena je za kreativne radionice za djecu,a sam festival počinje u 17 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini. Nedjelja je predviđena za druženje u prirodi.

Očekuje se 60-tak djece iz Varaždina, Maruševca, Zagreba,Požege, Nove Gradiške,Virovitice,kao i djeca iz Novog Sada. Organizator je Odjel za djecu i mladež Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve,a u organizaciji pomažu: Grad Slatina,Gradsko društvo Crvenog križa Slatina,Pučko otvoreno učilište Slatina, Kršćanska adventistička crkva  Slatina i Kršćanska adventistička crkva Virovitica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

bać joza
22.4.2014. 22:48
Slažem se s "slobodagovora" iako sam dao informacije o susretu hrvatske katoličke mladeži, što je definitivno primjereno!

P.s. Za "druga". Premlad sam bio za ta prošla, crna vremena!
slobodagovora
22.4.2014. 21:09
Ispod teksta da djeca pjevaju u humanitarne svrhe -
za djecu bez roditeljske skrbi,
ovakovi komentari "druga i velečasnog" doista su neprimjereni!
drug
22.4.2014. 18:56
Presvetli bać...
Kako misliš da su drugovi gazili i ubijali sve koji su bili protiv njih i njihovog samoupravljanja. Ako si ti ostao živ, dakle ili si bio ZA ili tvoja teorija ne stoji.
bać joza
22.4.2014. 8:59
Poštovani "drug"!

Ako vam kažem da je 20 stoljeće bilo nemjerljivo u činjenju zločina sa cjelokupnom poviješću čovječanstva, sve sam vam rekao.

Ako vam kažem da je komunizam ubio više ljudi nego nacizam i fašizam zajedno, sve sam vam rekao.

P.s. Drugovi nisu bili licemjeri, oni su direktno vršili svoj totalitarizam gazeći i ubijajući sve koji su bili protiv njih i njihovog samoupravljanja. Radnici su odlučivali gdje će se kupovati svinjske polovice preko sindikata i u koje mjesto će se ići na ljetovanje, a sve drugo je ionako odlučivao "komitet"!
drug
22.4.2014. 8:23
bać, pravi ili krivi, ako ništa drugo, drugovi nisu bili licemjeri. Nisu se među sobom tamanili. A sjeti se ti križarskih ratova i preklanih vratova.
bać joza
21.4.2014. 19:54
Nažalost ne mogu donijeti cijelu informaciju jer nema mjesta. Za vašu informaciju svake dvije godine se održava susret hrvatske katoličke mladeži na nivou Hrvatske Biskupske Konferencije i uvijek se bira slijedeći domaćin. Obično to bude u sjedištu određene biskupije, a ako bude na ovim prostorima, onda će to biti u sjedištu naše Požeške biskupije u Požegi jer manja mjesta nisu u mogućnosti kvalitetno organizirati skup većih razmjera. Prije dvije godine susret se odvijao u gradu Sisku i Sisačkoj biskupiji.

P.s. Kakvi su bili pravi drugovi, svima nam je poznato!
drug
21.4.2014. 19:47
E Baću, šta se ti mladi katolici ne druže u Slatini? Nije dovoljno elitno mjesto? Rupetina a?
Šta misliš,oće tamo biti praaavi katolici, ono - ništa prije braka.
bać joza
21.4.2014. 19:30
Definitivno hvale vrijedan članak. Nažalost, idući vikend je susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u gradu Dubrovniku gdje je prijavljeno preko 30.000 mladih katolika iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Vjerojatno će ovaj portal donijeti i vijest o ovom događaju ili će ga barem prenijeti s nekoga drugoga portala kao jednu vrlo lijepu i kvalitetnu informaciju za čitatelje ovoga portala!

Naravno, ima događanja na duhovnom planu i u gradovima Virovitica, Slatina, Pitomača i Orahovica kao i u drugim katoličkim župama virovitičko podravske županije kao i u parohijama Srpske Pravoslavne Crkve. No, gdje bi došli kada bi sve te događaje stavljali na ovaj svjetovni portal.

Ima dovoljno kršćanskih i katoličkih portala gdje naših čitatelji mogu pronaći vrlo kvalitetne informacije kao i tekstove formativnog sadržaja.

P.s. Svakako zahvaljujem gospodinu "drugu" na korisnoj informaciji!
drug
21.4.2014. 18:15
Eto i za jozu baća... da malo uživa u festival duhovne glazbe


Još iz kategorije GlazbaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: