Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Slatina

Slatina: Vrećama pijeska branili se od nabujalog kanala

  Dragutin Šantoši/Večernji list           17.05.2010.         1702 pogleda
Slatina: Vrećama pijeska branili se od nabujalog kanala

SLATINA - U noći od nedjelje na ponedjeljak bujične vode s Papuka naglo su podigle vodotoke rijeka i potoka, pa su Hrvatske vode Osijek noćas proglasile izvanredno stanje na području Općine Čađavica te na kanalu Profesor Bela poduzele aktivne mjere obrane od poplava.

- U protekla 24 sata na ovom je području palo više od 100 mililitara vodenog taloga, što je vodostaj u kanalu'Profesor Bela podiglo na 520 centimetara. Najugroženija je dionica nasipa duga oko 2 kilometra kod mjesta Zvonimirovac. Poduzimamo sve kako bi naselja i poljoprivredne površine obranili od poplave, izjavio je noćas Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda u Osijeku, koji je neposredno i rukovodio akcijom spašavanja.

Sve do 22 sata vodostaj je bio u normali, a onda se u nepuna dva sata podigao i ozbiljno zaprijetio plavljenjem više tisuća hektara poljoprivrednih površina i ugroženih naselja Zvonimirovac i Donje Bazje.

- Zbog izvanrednih mjera aktivirali smo 50-ak članova Civilne zaštite koji su odmah započeli s postavljanjem vreća s pijeskom i ojačavanjem najugroženijih mjesta na nasipu, kaže općinski načelnik Mirko Rončević. Po jakoj kiši i vjetru spasitelji su do jedan iza ponoći već postavili straže koje će čuvati nasip, a na najugroženija mjesta dovezen je pijesak koji su mještani okolnih sela trpali u vreće, pa s vrećama podizali nove nasipe kako bi spriječili bujicu da im uništi imovinu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
20.5.2010. 17:25
Pa to se radilo 1973 godine u obrani od Drave pa su ondašnji političari pričali da se takvo stanje neće ponoviti ali malo sutr?`


Još iz kategorije Slatina