Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Slatina Kom postavlja 30 zelenih otoka

  radioslatina.hr           15.07.2014.         1567 pogleda
Slatina Kom postavlja 30 zelenih otoka

Gradska komunalna tvrtka Slatina Kom poziva građane da se aktivno uključe u odvajanje korisnog otpada i odlaganje u odgovarajuće spremnike na zelenim otocima, te da se pridržavaju uputa na letcima i plakatima.

Radi proširenja obuhvata odvojenog prikupljanja korisnog otpada, tijekom mjeseca lipnja ove godine gradska komunalna tvrtka Slatina Kom u suradnji s gradskom komunalnom službom započela je postavljanje 30 zelenih otoka na javnim površinama oko višestambenih zgrada, u susjedstvu škola i vrtića, u gradskim četvrtima izvan središta grada i u prigradskim naseljima.

Osim u Slatini, zeleni otoci postavljeni su u Bakiću, Donjim Meljanima, Gornjem Miholjcu, Kozicama, Medincima, Novom Senkovcu i Sladojevcima. Na 12 lokacija oko višestambenih zgrada postavljeni su eko-spremnici za papir, plastiku i staklo, a do konca srpnja završit će i postavljanje spremnika za tekstil i metalnu ambalažu. Kako bi se olakšalo odvojeno prikupljanje, stanarima u višestambenim zgradama Slatina Kom je podijelio plave, žute i zelene vreće od 30 litara za odvojeno prikupljanje ambalaže u stanu, a zatim odlaganje u odgovarajuće spremnike postavljene na zelenom otoku.

Nakon što stanari potroše podijeljene vreće, nove vreće mogu dobiti na blagajni Slatina Kom-a, na tržnici na Trgu Ruđera Boškovića 16b. Ovim projektom obuhvaćeno je 800 stambenih i poslovnih jedinica, odnosno približno 2400 korisnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

jedna.
16.7.2014. 8:39
hvalevrijedna akcija. poželimo da će svijest građana kumovati uspjehu te akcije


Još iz kategorije Slatina