Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Slatina

Slatina Kom postavlja 30 zelenih otoka

  radioslatina.hr           15.07.2014.         1156 pogleda
Slatina Kom postavlja 30 zelenih otoka

Gradska komunalna tvrtka Slatina Kom poziva građane da se aktivno uključe u odvajanje korisnog otpada i odlaganje u odgovarajuće spremnike na zelenim otocima, te da se pridržavaju uputa na letcima i plakatima.

Radi proširenja obuhvata odvojenog prikupljanja korisnog otpada, tijekom mjeseca lipnja ove godine gradska komunalna tvrtka Slatina Kom u suradnji s gradskom komunalnom službom započela je postavljanje 30 zelenih otoka na javnim površinama oko višestambenih zgrada, u susjedstvu škola i vrtića, u gradskim četvrtima izvan središta grada i u prigradskim naseljima.

Osim u Slatini, zeleni otoci postavljeni su u Bakiću, Donjim Meljanima, Gornjem Miholjcu, Kozicama, Medincima, Novom Senkovcu i Sladojevcima. Na 12 lokacija oko višestambenih zgrada postavljeni su eko-spremnici za papir, plastiku i staklo, a do konca srpnja završit će i postavljanje spremnika za tekstil i metalnu ambalažu. Kako bi se olakšalo odvojeno prikupljanje, stanarima u višestambenim zgradama Slatina Kom je podijelio plave, žute i zelene vreće od 30 litara za odvojeno prikupljanje ambalaže u stanu, a zatim odlaganje u odgovarajuće spremnike postavljene na zelenom otoku.

Nakon što stanari potroše podijeljene vreće, nove vreće mogu dobiti na blagajni Slatina Kom-a, na tržnici na Trgu Ruđera Boškovića 16b. Ovim projektom obuhvaćeno je 800 stambenih i poslovnih jedinica, odnosno približno 2400 korisnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

jedna.
16.7.2014. 8:39
hvalevrijedna akcija. poželimo da će svijest građana kumovati uspjehu te akcije


Još iz kategorije Slatina