Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Slamić: U uvjetima fiskalnih i parafiskalnih nameta nema konkurentnosti

        27.03.2013.         2684 pogleda
Slamić: U uvjetima fiskalnih i parafiskalnih nameta nema konkurentnosti

Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Virovitica  razgovaralo se o aktualnom stanju u gospodarstvu Virovitičko-podravske županije. Polazna osnova za raspravu bili su podaci iz publikaciji "Aktualnosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije" iz ožujka ove godine koju je izradio Odsjek za makroekonomske analize HGK-Županijske komore Virovitica i anketa o trenutnom stanju i predviđanima za ovu godinu provedena među gospodarstvenicima.

„Stanje koje pokazuje analiza nije za pohvalu, ali gospodarstvu i političkoj zajednici daje upute i smjernice što treba uraditi da negativne trendove okrenemo u pravcu razvoja kako bi otvorili perspektivu našim gospodarskim subjektima. Ako ne budemo konkurentni na vanjskim tržištima teško ćemo održati i ove rezultate, a teško je biti konkurentan u uvjetima stalnog rasta troškova koje treba ugraditi u cijenu proizvoda", kazao je Ivan Slamić, predsjednik HGK - Županijske komore Virovitica i generalni direktor Tvina posebno se osvrnuvši na fiskalne i parafiskalne namete te kamatnu i tečajnu  politiku.

„Sve to odbija investitore za koje svi proklamacijom želimo da dođu, otvore nova radna mjesta i povećaju ukupni bruto produkt", dodao je Slamić.

Analizira proteklog razdoblja pokazuje da u svakom kvartalu neka jaka, moćna, profitabilna i zdrava tvrtka zapadne u veće probleme. „Moramo vidjeti kako pomoći gospodarstvu da prežive krizu i iznaći mogućnost smanjivanja onih cijena ulaznih troškova koje opterećuju proizvodnju", kazao je Slamić.  

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ponizeniradnik
18.10.2013. 19:54
Samoimenovani predsjednik nadzornog odbora (Ivan Slamić)
koji dalje upravlja tvinom pokraj legalnog direktora
Špoljarića kupuje lovišta i troši krvavo zarađene novce
jadnih radnika tvin-a i hvali se po kafićima kako ih j****
u zdrav mozak dok su radnici na minimalcu, a kazne za
protuzakonito poslovanje plaćaju radnici. Svi vi koji mu
drzite stranu pogledajte koliko je radnika zavrsilo na
psihijatriji zbog jednog psihičkog bolesnika. Milijunske
presude koje je izgubio u sporu s radnicima i dalje plaćaju
isti ti radnici. Pa dokle tako?!!!
stole123
1.4.2013. 21:49
da mikeš i to prema grubišnom polju, mislim da je bilo hvidrino
Mikeš09
30.3.2013. 16:04
Nisam znao da i Tvin ima lovište...i tko to koga tamo lovi i za čije novce...sodoma i gomora...
Povlačim sve što sam pozitivno zapisao...
ponizeni20
30.3.2013. 14:26
Konačno!!! Da li će se ikad postaviti pitanje kakvu torturu i diskriminaciju doživljavaju radnici tvin-a od strane "velikog gospodarstvenika I.S."!? Gdje su nestali silni školovani inženjeri koji su pod silnim pritiscima morali napustiti tvin? Koliko je radnika potražilo psihijatrijsku pomoć? Koga je postavio na ključna mjesta u tvrtki? Naravno od svog sina pa sve do kućnih prijatelja koji rade za velike plaće, a dok "obični" radnici rade za minimalnu plaću pa čak i manje. Nadasve da li će se ikad netko iz viših instanci pozabaviti s tim mnoštvom drugih nerazjašenih pitanja? Kao npr. Šta se dešava s tvinovim lovištem i koliko novaca je ono plaćeno, a i od čijih novaca???
zagreb
28.3.2013. 22:17
Nisam iznenađen ovim nastupom direktora najbolje tvrtke u Virovitici i dok njegova tvrtka uz ostale namete isto plaća 7 kuna po kvadratnom metru poslovnog prostora,ovo sam očekivao i prije.Zna li gradska uprava koju Vša tvrtka tako masno plaća koliko radnika je zakinuto za plaću.Nitko nezna koliko je teško u ovim uvjetima zaraditi plaću za tako veliki broj radnika.Unatoč svim problemima sa kojim se susrećete drago mi je da ste svojim autoritetom postavili pitanje nameta i rastrošnosti gradske uprave . Ne razumiju oni koliko su tvrtki poslali u stečaj!
Mikeš09
28.3.2013. 17:50
Slamić je u pravu ali teško da će se tečaj ikada promijenit jer to nije u interesu trgovačko-birokratsko-tajkunsko-bankarske kaste...i banana države koja služi samo za tranziciju i prodaju tih istih banana...
Mikeš09
28.3.2013. 17:45
Koliko mi je poznato Tvin ostaje u ``dinastiji``...svaka čast Japi što je spasio firmu da ju kojekakvi skorojevići ne rastepu po političkom ključu ili kuferaško tajkunskom mafijom...ali opet...da nije bilo radnika i kupnje dionica sve bi otišlo u propast što vladajući nikako da shvati nego se nad njima iživljava i prostači što nije pošteno niti u redu...
Kao i svugdje u životu...tehnokrati...nikako da shvate da im profit donose upravo ti i takvi radnici ma koliko se oni trudili svojom ``pameću`` i planovima i zato umjesto hvale i ljudskosti oni im još više stežu ionako tešku životnu omću oko oinako tankog vrata podižući im norme do neizdržljivosti,smanjivajući im prava,kažnjavajući ih za svaku sitnicu i iskorištavajući ih do maksimuma bez gotovo ikakvih prava kao da se vraćamo u vrijeme prvobitnog kapitala a kao furamo se na neoliberalizam sa našim eSDePfeom na čelu...sramota...
Survive
28.3.2013. 8:07
Neki vele da je u TVIN-u kao u logoru. Je li to istina to mogu prosuditi samo TVIN-ovi radnici? Ali, činjenica je da naši ljudi kad rade vani radišni su i disciplinirani, a kod kuće se ponašaju balkanski.
Ljubo R. Weiss
27.3.2013. 15:16
Gospodine Slamić, mali sam dioničar TVIN-a i NIKADA NISAM DOBIO POZIV za godišnju skupštinu dioničara! Koliko moram imati udjela da me se pozove!?? I koliko čujem (i ne samo ja), u TVINU vlada kaos, uprava kojoj ste Vi na čelu ratuje s radnicima, sindikatom... Što je Tvinu gore, to vi lakše (jeftinije) kupujete udjele još u vlasništvu dijela radnika! Bojim se da Vas je pregazilo vrijeme, prepustite upravu sposobnim, mladim kadrovima, i ne šikanirajte radnike jer zadovoljan radnik i sposobna uprava su osnovne pretpostavke uspjeha jedne tvrtke! Istina, imamo strahovito skupu i neefikasnu državu, enormne input troškove uključujući parafiskalne namete(u njih spada i članarina za Vidoševićevu Gospodarsku komoru!!), ali to može biti tek djelomično opravdanje za slabe ekonomske rezultate!!


Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica