Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Slamić: Ne dam Đakiću i lokalnim političarima da udruženi otmu uspješnu privatnu tvrtku vrijednu više od 200 milijuna

  Virovitica.net           19.02.2018.         16878 pogleda
Slamić: Ne dam Đakiću i lokalnim političarima da udruženi  otmu  uspješnu privatnu tvrtku vrijednu više od 200 milijuna

Direktor nekadašnjeg virovitičkog drvnog diva TVIN-a, a i danas uspješne tvrtke koja je dobrim dijelom okrenuta izvozu, Ivan Slamić pismeno se obratio članovima društva i radnicima. Navodi kako je TVIN u posljednje vrijeme izložen  političko - imovinsko motiviranoj hajci u kojoj ne biraju se sredstva za, kako kaže,  krajnji cilj huškača i njihovih izaslanika, a to je stjecanje imovine trgovačkog društva Tvin d.o.o., rasprodaja imovine, podizanje kredita na račun trgovačkog društva Tvin, te nastavno otpuštanje radnika. Pri tome, nastavlja Slamić, ništa ne nude osim uništenja firme po starom iskušanom receptu. U tome sudjeluju ne samo izaslanici virovitičkog političkog moćnika već i njihovi medijski sateliti koji kroz njihove internetske portale i tiskane medije kontinuirano šire neistine.

Ti izaslanici političko - imovinske grupacije maltretiraju članove našeg društva na tržnici, gradskim ulicama, telefonski pa čak i na njihovim kućnim pragovima, fizički se napadaju na ulici, trgovima pa čak i bolnicama, članovi upravnih tijela društva, dodao je Slamić. Zanimljivo je spomenuti da je ova imovinsko  politička kampanja krenula onog trena kada sam jasno i nedvosmisleno dao do znanja virovitičkom političaru da imovinu Tvin d.o.o. neću nikada dati na rasprodaju niti ju koristiti radi podmirenja dugova političkih struktura u Virovitičko podravskoj županiji. U nastavku donosimo pismo u cijelosti kao i preslike originanih dokumenata koje imamo u posjedu.

Poštovani članovi društva Tvin d.o.o.;

Obraćam Vam se u svojstvu direktora trgovačkog društva TVIN d.o.o., sa sjedištem u Virovitici, Zbora narodne garde 2.

Posljednjih godinu dana svjedoci smo nezapamćenoj hajci na Tvin d.o.o., predvođenoj političkim strukturama, a sve radi nezakonitog, nelegitimnog i razbojničkog načina za stjecanje imovine Tvin d.o.o., čija vrijednost prelazi preko 200 milijuna kuna i koja praktički nema nikakvih kredita.

Postavlja se pitanje gdje leži krajnji cilj miješanja politike u privatno vlasništvo i poslovnu politiku jednog trgovačkog društva?

U toj političko - imovinsko motiviranoj hajci, ne biraju se sredstva za krajnji cilj huškača i njihovih izaslanika, a to je stjecanje imovine trgovačkog društva Tvin d.o.o., rasprodaja imovine, podizanje kredita na račun trgovačkog društva Tvin d.o.o., te nastavno otpuštanje radnika, a pri tome ništa ne nude osim uništenja firme po starom iskušanom receptu. Pri tome sudjeluju ne samo izaslanici virovitičkog političkog moćnika već i njihovi medijski sateliti koji kroz njihove internet portale i tiskane medije kontinuirano šire neistine. Izaslanici političko - imovinske grupacije maltretiraju članove našeg društva na tržnici, gradskim ulicama, telefonski pa čak i na njihovim kućnim pragovima, fizički se napadaju na ulici, trgovima pa čak i bolnicama, članovi upravnih tijela društva.

Takva kampanja rezultira nesagledivom štetom za Tvin d.o.o. te se reflektira već sada kroz stalne upite domaćih i inozemnih kupaca o točnosti navoda koji se šire kroz njihovu klevetničku medijsku kampanju. Ovakva razbojnička kampanja ide toliko daleko da su mi preko njihovih pravnih zastupnika, dana 05.01.2018.godine u Zagrebu, pred svjedocima nudili mito u vidu novca, automobila, itd, a sve radi prepuštanja društva u ruke političko - imovinske grupacije i njihovom predvodniku.

Zanimljivo je spomenuti da je ova imovinsko - politička kampanja krenula onog trena kada sam jasno i nedvosmisleno dao do znanja virovitičkom političaru da imovinu Tvin d.o.o. neću nikada dati na rasprodaju niti ju koristiti radi podmirenja dugova političkih struktura u Virovitičko - podravskoj županiji.

Za kraj ovog obraćanja svim članovima društva, navodi se dio transkripta zvučnog zapisa Skupštine društva od dana 30.06.2017.g., u kojem jedan od njegovih emisara, Dinko Matijašević, govori svojim pristašama;

„Sad me je Đakić zvao, Jopa, on je na našoj strani i predsjednik veterana i pita šta se dešava i ja kažem da je to kriminal, da je sve falsificirano. On kaže da se skupa slože radnici, dioničari da dođemo do njega da mu se pismeno obrazloži i da će on to dat Saboru. Da će Saboru dati da se provede sve što treba.u (transkript sa Skupštine društva TVIN d.o.o. od dana 30.06.2017.g., zvučni zapis sačinila Udruga malih dioničara)

Poslovanje i vođenje gospodarske djelatnosti u našoj stopetogodišnjoj tradiciji je bilo obilježeno uspjesima, padovima ali i ponovnim uspjesima. Upravo zbog naše višegodišnje tradicije da Tvin d.o.o. izdignemo iznad i ispred svih vladajućih političkih struktura i iznad interesa političkih moćnika, uspjeli smo zajedno obraniti Tvin d.o.o. od mračne privatizacije 90 - ih godina, kada su redom nestajala sva društva koja su nosila gospodarstvo u ovom dijelu Slavonije, a time prije svega se misli na Gaj Slatinu, Gaj Pitomaca, Poljopromet, Ciglana Virovitica, Virovitičanka itd. te jednako tako smo obranili društvo u periodu najveće ekonomske krize u RH 2007. godine. Stalna borba sa državnim nametima, poskupljenja sirovina, tečajna politika koja najviše pogađa društva koja su izvozno orijentirana, kao što je to Tvin d.o.o., kao i borba za svakog kupca u vremenu kada se nude nekvalitetni završni proizvodi po bagatelnim cijenama proizvođača iz istočne Europe, daju nam zadaću da Tvin d.o.o. zadržimo na europskom nivou sukladno našoj tradiciji. Tvin Čvrsto stoji na nogama, raspolaže vlastitim resursima i kroz program restrukturiranja teži prevladati sve negativne teškoće.

Upravo u ovom trenu, Tvin d.o.o. je u procesu opremanja luksuznih jadranskih hotela u Zatonu, Rabcu, Medulinu, Dubrovniku, Splitu te hotela u Plitvicama. Pored toga, izvozna tržišta u Njemačkoj, Švedskoj i Engleskoj su i dalje ustrajni proizvodni orijentir društva, a tome govori u prilog i činjenica da je krajem mjeseca siječnja u Njemačkoj ugovorena, od strane Uprave društva, daljnja proširena tržišna suradnja sa njemačkim trgovačkim društvima.

Molimo cijenjene članove društva da ne nasjedaju na lažne priče, a za sve informacije možete se uvijek javiti u Ured udjela Tvin d.o.o. gdje će Vam biti pružena sva potrebna pomoć i imovinska zaštita te ćete dobiti sve informacije za koje imate eventualne upite. Jednako tako informacije možete dobiti na broj telefona 033 742 242.

S poštovanjem

Ivan Slamić

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Slađana Matijašević
19.2.2018. 21:57
Nije vazno sta se prica vec tko prica tj. komentira


Još iz kategorije Aktualnosti