Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Slaba točka

Slaba točka

  Biljana Kovačević           23.04.2018.         4986 pogleda
Slaba točka

Uvijek je znao pogoditi njenu slabu točku. Najprije bi se ljutila, podivljala bi, htjela se svađati, toliko puta ga je ostavljala u danu, uvrijeđena, a samo je znala da uvijek izvuče ono najbolje iz nje, nešto što nikome do tada nije uspijevalo. I kada je najviše ljuta na njega što ju tako razgolićuje i razodijeva pred samom sobom, najviše ga je voljela istodobno braneći se od njega i žudeći za njim kao za nijednim do sada. Nije ga poznavala, nije uopće znala da li je on pozitivan tip ili kakav negativac, ali nije joj nikako uspijevalo da mu prestane vjerovati.

Slijepo bi slijedila svaki njegov trag padajući iznova i iznova od ekstaze i ushićenja do dubokih tamnih prostora svoje duše u kojima se potpuno gubila. Već je dozvolila sebi jedan raspad, slomila se, skrhala, pogubila. Izgubila i njega i sebe. I sada pokušava lijepiti djeliće te skupocjene slike koju je sama stvorila. Znala je da neće izdržati toliku bol. Nikada nije imala o sebi dobro mišljenje, no kako je ostala bez njega, nije se više mogla pogledati u ogledalo. Samo bi ovlaš namjestila kosu da nije razbarušena i otišla bi u dan za koji je osjećala da neće biti njen. Oči su joj bile upale od natečenosti, u njima više nije bilo onoga sjaja s kojim je nekoć tako ponosno šetala ulicama svoga grada.

Ovo je bila neka druga stvarnost, razvučena između sanjarenja, zbog kojega bi osjećala krivicu i dnevnih obaveza koje nije mogla obavljati. Sanjala je o nekom snu u koji će zauvijek utonuti i gdje će moći biti s njim a da ju nitko ne ometa. Sve ju je boljelo, i duša i tijelo. Nije znala kako se nositi sa životom u kojem nije mogla osjetiti njegov dodir, toplinu njegovih usana i zvuk njegovog glasa. Zato bi često noću vikala i znojila se, boreći se s avetima jednog i drugog svijeta, svijeta kojem nijednom nije pripadala.

Biljana Kovačević piše pjesme i kratku prozu, bavi se fotografijom i glazbom. Na prvoj godini Fakulteta političkih nauka u Zagrebu, 1978. godine, bila je članica uredništva koje je pokrenulo časopis Zoon Politikon i za znanstveni rad osvojilo vrlo uglednu nagradu Sedam sekretara SKOJ-a namijenjenu mladim znanstvenicima, umjetnicima i sportašima do 27 godina. Nakon studentskih godina, u Virovitici se, zajedno sa suprugom posvetila vođenju obrta za sitotisak i dizajn. Svoje radove čita svake subote na Virovitičkim umjetničkim večerima u Caffe baru Cug koje organizira udruga FRiKK (voditelj Robert Roklicer). 
Novelu Slaba točka objavit ćemo u 30 nastavaka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Franjo Borovac
1.5.2018. 18:08
Franjo Borovac naso sam te upoznao bila si krhka i slaba . bojala se sveke poruke ,pisma .poziva .dosao sam jer sam htio jer sam zelio dunja hecimovic. polako je prolazilo vrijeme . zaljubio sam se , zavolio vido sam puno unama vjerovao u nas . provodio trenutke sa tobom jer sam zelio biti sa dobom bila si krhka i . podizao te polkao zajedno smo se podizali jer smo zeljeli . imali smo nase trenutke samo za nas . ojacali se prestala se bojati tresti pocela si jesti . disati . biti radosna . prolazilo je vrijeme zavolio .volim te dunja hecimovic . crpila si energiju iz mene davao sam ti je . i davati cu ti je . zar sam to zaslusio . postala si jaka . imao sm pravo ponekad prigovoriti a kad sam to ucinio jedn puta sto su ucinila sa nama .ostavila me sa porukom na auto putu u pola noci . a bio sam na pola puta dunja hecimovc. poslala si dvosmislenu poruku . neznam sto da mislim. zovem nejajljas se . zar sam zasluzio . ja koji sam djelio zadnji dinar sa tobom .zadnji trentak prije puta tebi i od tbe .zovem odgovars mi da se zelis pomiriti sa svojim muzem . sto sam ja sad... si jaka sad mozes . sto sam ja bio za tebe samo da dokazes da mozes sama . covjeku koji te izbacuje iz kuce .koji te zeli na ulici . koji zeli da nestanes . koji zeli da uzmes samo jednu torbu i da se vratis odakle si dosla prije 25 godina . vratiti ces se covjeku koji te mrzi koji te zeli da patis koji ce ti ciniti isto . to sam zasluzio Dunja Hecimovic . ja sam tu ja sam ti davao koliko sam mogao crpila si iz mene jer sam zelio da idemo naprijed .jer samo zelio i zelim tebe . zovem ne odgovars pisem .odogvaras mi da ces me tuziti sa bivsim mzem ako te budem zvao i pisao .tuzi me ,zasto jer te volim .koje to prijetleje imas da ti pisu preko tvog telefona dunja hecimovic . to nisu prijateli . gdje su bili kad samo bili zajedno rijetko ili nikad . samo ti je ale dobar prijatelj. ostalo su sisavci . oko tebe jer zele da si dolje . otvori oci . ja sam tu za nas . bojali su se da uspijes bojali se mene jer si imala sigurnost ,jer ko je taj franjo . koji je dosao odnikuda i polako te dizao sa dna. sto sam ja za tebe. samo predmet osvete tvom bivsem muzu . vidim obrisala si sve slike . nase ok neka si . te slike su nasa sjecanja nasi trenuci ..napisala si da zelim da nestanem dunja hecimovic. . e necu bas necu ...jer zelim da uspijes .. necu jer zelim da sam uz tebe iako ti to nezels. odlazio sam vise puta . zadrzala si me .zasto zasto me nisi pustila . vracao samse jer sam ti bio potreban . davao sam i daviti cu djeliti sve sa tobom . svaki poraz svaki uspjeh . zajedno mozemo jos puno uciniti . koja


Još iz kategorije Slaba točka