I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru
Štromar ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora, ali vjeruje i u dogovor Vlade i sindikata
Mediji i mentalno zdravlje: Trivijalizacija dovodi do click-baitova na uznemirujuće sadržaje
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sinčić: Hrvatsku očekuje kolaps svih sustava
U osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih

Skupština Sladorane odlučila o prijenosu dionica tvornici Viro


  Gospodarstvo           25.10.2012.         1205 pogleda
Skupština Sladorane odlučila o prijenosu dionica tvornici Viro

Glavna skupština županjske tvornice šećera Sladorana donijela je odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara Sladorana glavnom dioničaru, virovitičkoj tvornici šećera Viro, uz isplatu otpremnine manjinskim dioničarima u iznosu od 160 kuna po dionici, izvijestili su danas iz tvornice Viro Zagrebačku burzu. Glavna skupština, održana 24. listopada, tu je odluku donijela na zahtjev tvornice šećera Viro, a sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, koji uređuje da je istiskivanje manjinskih dioničara moguće u slučaju kad većinski dioničar posjeduje najmanje 95 posto temeljnog kapitala.

U vlasništvu Vira je, naime, 3.143.031 dionica županjske Sladorane, koje predstavljaju 95,07 posto temeljnog kapitala te tvrtke, dok su manjinski dioničari vlasnici preostalih 4,93 posto dionica. Za isplatu svih dionica manjinskim dioničarima po cijeni od 160 kuna po dionici Viro će osigurati nešto više od 26 milijuna kuna, a za isplatu tih sredstava, navodi se u obavijesti, jamči Privredna banka posebnim jamstvom od 4. rujna ove godine.

Prilikom određivanja navedene otpremnine, navode iz Vira, u obzir su uzete prilike u Sladorani te detaljna procjena vrijednosti Sladorane. "Po izvršenoj procjeni vrijednosti proizlazi da fer vrijednost Sladorane iznosi 462,5 milijuna kuna, odnosno 140 kuna po dionici. Nudeći viši iznos otpremnine od procijenjene vrijednosti Sladorane, Viro manjinskim dioničarima Sladorane omogućava i ostvarenje premije na procijenjenu vrijednost Sladorane", stoji u obavijesti Vira. Dodaje se da će otpremnina manjinskim dionilarima biti isplaćena po upisu odluke jučer održane Glavne skupštine Sladorane u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku, uvećana za pripadajuće kamate.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru
27.10.2012. 16:16
Što će biti kad iduće godine šečerane izgube povlašteni položaj. I sada konzumiramo šečer od šečerne trske a evropljani od repe.
Survive
26.10.2012. 7:45
VIRO je kupio Sladoranu ponajprije zbog sirovinskog područja, a Sladorana ugovara sve više repe u Vojvodini. Očito da tu nešto ne štima?


Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: