Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Obrtništvo

Skupština Obrtničke komore: poslovi obavljeni u potpunosti i na vrijeme

        28.04.2013.         2243 pogleda
Skupština Obrtničke komore: poslovi obavljeni u potpunosti i na vrijeme

Na redovnoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije podnijeto je izvješće o radu komore u 2012. godini i izvješće o financijskom i materijalnom poslovanju u prošloj godini. Utvrđena je i odluka o prestanku mandata člana Skupštine Vene Švarca iz Suhopolja zbog odlaska u mirovinu. Umjesto njega, novi član Skupštine za mandatno razdoblje od 2010. do 2014. godine je Ivica Česnik, također iz Suhopolja.

Izvješće o radu u prošloj godini ujedno predstavlja i osvrt na prvu godinu  mandata predsjednika Vladimira Ivoša.

Zalaganjem izvršnih tijela Komore i urednim obavljanjem stručnih poslova djelatnika komorskog ureda, svi redovni poslovi i zadaci vezani za godišnji Plan rada obavljeni su u potpunosti i na vrijeme, unatoč gospodarskoj krizi i recesiji koja pritišče obrtništvo i poduzetništvo u cijelosti.

Prošla godina bit će zapamćena po obilježavanju 160. obljetnice HOK-a, promocije strukovnog obrazovanja i stručnog usavršavanja, promidžbi proizvodnih obrta i autohtonih proizvoda Virovitičko-podravske županije, poslovnim i prijateljskim suradnjama s drugim komorama i institucijama, pružanjem potpora usmjerenim k razvoju i očuvanju obrtničkih zanimanja i tradicijskih obrta te prilagodbi obrtništva standardima i kriterijima prema kojima se poslije u Europskoj uniji.

Poslovna godina u Obrtničkoj komori završila je s viškom od 69.118,18 kuna. Ukupni prihod ostvaren je u iznosu od 1.428.122,43 kune, a rashodi 1.359.004,25 kuna. Višak sredstava prenosi se u saldo fonda za financiranje aktivnosti budućih razdoblja.

Naplata komorsko doprinosa ostvarena je u iznosu od 524.881,97 kuna što je za 23,44 posto više u usporedbi s izvršenjem u 2011. godini.

Komorski doprinos od dohotka ili dobiti naplaćen je u iznosu 65.366,89 kuna i veći je za 86,64 posto u odnosu na izvršenje u 2011. godini.

Naplata komorskog doprinosa u iznosu većim od plana ostvarena je zbog naplate dugovanja iz prijašnjih godina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

jozina
29.4.2013. 16:25
Ma šta trabunjate o članarinama i ostalim glupostima.KOLIKO STE ZAPOSLILI MLADIH NA OSNOVU INOVACIJA I LOKALNIH RESURSA.ZA SVE VAS JE POKOJNI MAJSTOR RUFF PROFESOR NAD PROFESORIMA U VAŠOJ DJELATNOSTI.


Još iz kategorije Obrtništvo