Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Virovitica

Skuplja voda, jeftiniji komunalni doprinos za gradnju kuća i proizvodnih pogona

        25.02.2011.         2615 pogleda
Skuplja voda, jeftiniji komunalni doprinos za gradnju kuća i proizvodnih pogona

Cijene komunalne naknade i odvoza smeća ove godine neće rasti, no cijena vode hoće.  Gradski komunalac Virkom, sukladno novom zakonu, mora donijeti definirani cjenik koji jasno obrazlaže koje stavke moraju poskupjeti i zašto, a zatim će gradska uprava procijeniti prijedlog i donijeti konačnu, novu cijenu vode.   Najavio je to jučer (srijeda) gradonačelnik Ivica Kirin (HDZ) na sjednici gradskog vijeća, na kojoj su ga vijećnici iz vlastitih redova, ali i oporbe ispitivali o ulaganjima u zone, investitorima, komunalnim pitanjima. Kirin je rekao da gradska uprava neće dopustiti povišenje cijene vode ni lipe više od potrebnog. - Svjesni smo da Virkom mora usuglasiti cijene sa novim zakonom, cilj je racionalizacija, ali ne na štetu građana - rekao je Kirin, dodajući da razumije da na cijenu utječe  inflacija, veća vodoopskrbna mreža, skuplji energenti, cijena održavanja biopročistaća... U isto vrijeme, gradska uprava najavljuje veću brigu za ulagače i obitelji koje žele graditi. Za njih i investitore u proizvodnju, smanjuje se iznos komunalnog doprinosa. Njegova se cijena kreće između 20 i 33 kune po kubičnom metru za kućanstva, odnosno 8 do 13 kuna za proizvodne pogone, a novim cijenama gradska uprava, poručuje, želi poticati obitelji i tvrtke.  - Za izgradnju obiteljskih kuća cijene će se definirati u roku od mjesec, dva, bit će niže od postojećih, a za nove proizvodne pogone komunalni doprinos bit će besplatan - istaknuo je gradski komunalni pročelnik Marijo Klement.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

karlo01
26.2.2011. 0:19
Nesposobna i nepoduzetna uprava Virkoma.Nadzorni odbor po ključu stranačke zahvalnice od 800 kuna i klimaj glavom!
zagreb
25.2.2011. 20:51
Lopovi jedni , komunalna naknada je sada 8 kuna po metru četvornom tako da netko tko ima lokal od 300 metara četvornih mora samo gradskim lupežimas dati mjesečno 2.400, kuna pa to je siromašna plaća koju vi smažete u svoj džep. I vama će brzo zvoniti zvono za uzbunu , samo vi mislite da lopovluku neće biti kraja!Sada je red da se na vodi zarađuje?Ostalo ste uništili!
anakonda
25.2.2011. 12:09
ajde da se jednom sdp i crkva slože oko nečega!
srebrozlato3
25.2.2011. 12:08
"Gradski komunalac Virkom, sukladno novom zakonu, mora donijeti definirani cjenik koji jasno obrazlaže koje stavke moraju poskupjeti i zašto, a zatim će gradska uprava procijeniti prijedlog i donijeti konačnu, novu cijenu vode."

sukladno novom zakonu mora poskupiti virkomača?????
a što je različito u novome zakonu od staroga????voda se pije iz slavina, mreža se održava kao i do sada, distribucija vode do potrošača je ista.....
i što je onda razlog poskupljenja?
SKORA privatizacija SVIH PODUZEĆA KOJA SE BAVE DISTRIBUCIJOM VODE!!!!!
TO HDZ LOPOVI VIDE SVOJU ŠANSU ZA OPLODITI UKRADENU LOVU JER TAKO NIKADA VIŠE NEĆE TREBATI RADITI!!!!!!

SADA JE TO ODGOĐENO SAMO ZBOG ČINJENICE DA JE CRKVA STALA UZ SDP, ALI AKO JACA I HDZ POBIJEDI NA IZBORIMA????
ZNA HDZ KAKO SE DOGOVARA S CRKVOM!!!!

Kosor uvažila primjedbe Crkve, SDP-a

HSS-ov potpredsjednik (PANKRETIĆ) Vlade bio je glavni promotor pretvorbe Hrvatskih voda iz javne ustanove u trgovačko društvo, no Kosor je uvažila primjedbe Crkve, SDP-a i udruga.

PRIČA SE DA BI POJEDNCI IZ OVE VLADE NAKON PRODAJE VODA BILI PUNI KAO BRODOVI!!!!!!!!

- SDP, Crkva i dio HDZ-a bili su protiv tih zakona i uspjeli smo. Nadam se kako bi ovo mogla biti pouka za ubuduće tako da se zakoni od nacionalnog interesa ne donose po hitnoj proceduru, bez prethodnih širokih konzultacija, kazao nam je Mršić. Dodao je kako će zanimljivo biti službeno opravdanje HDZ-a koji je glasovao protiv SDP-ovog zahtjeva da sporni zakoni ne idu po hitnoj proceduri.freeman
25.2.2011. 7:51
na cjenu vode u vt najviše utječe preveliki broj djelatnika u virkomu


Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.