Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravstvo

Školski preventivni programi

  Petar Žarković/Glas slavonije           04.01.2010.         1600 pogleda
Školski preventivni programi

SLATINA - S obzirom na raspoložive podatke, područje Virovitičko-podravske županije nije "poharano" problemom ovisnosti, ali on postoji. Podaci pokazuju izrazitu dominaciju muškog spola među ovisnicima, a najveći broj registriranih osoba konzumira marihuanu i alkohol, dok su opijati na trećem mjestu.

U borbi protiv ovisnosti posebno je značajan rad Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo "Sv. Rok". Jedna od najznačajnijih i najučinkovitijih aktivnosti Centra i njegova voditelja Siniše Brlasa je suradnja s koordinatorima školskih preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Takve programe provode svi dječji vrtići na području županije. Na slatinskom području OŠ Eugena Kumičića provodi program "Svako dijete jedan projekt", OŠ Voćin ima "Radionice za bolju kvalitetu života", program OŠ "Davorin Trstenjak" u Čađavici nosi naziv "Participiranje učenika u osmišljavanju aktivnosti", OŠ Mikleuš "Poticanje mladih na poželjno ponašanje, cilj rada u malim skupinama u OŠ "Vladimir Nazor" u Novoj Bukovici je "Razvijanje pozitivne slike o sebi", a OŠ Josipa Kozarca u Slatini razvija "Komunikacijske vještine", dok program Srednje škole Marka Marulića Slatina nosi naziv "Afirmiranje zdravog i slobodnog stila".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo