Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Dossier Palm

Skandalozono priopćenje Ivice Kirina o mrtvom pročelniku: 'Bio je ovisnik o kockanju'

  vn           05.06.2019.         8334 pogleda
Skandalozono priopćenje Ivice Kirina o mrtvom pročelniku: 'Bio je ovisnik o kockanju'

Nakon što već dva dana izbjegava novinare konačno se priopćenjem iz svog Ureda za odnose s javnošću oglasio gradonačelnik Ivica Kirin u kojem se na krajnje skandalozan način optužuje mrtvog pročelnika da je bio ovisnik o kockanju. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Zbog velikog broja upita medija te interesa javnosti, osjećamo se dužni u ovom trenutku podijeliti sve nama dostupne informacije, a koje mogu rasvijetliti cijeli slučaj koji istražuju nadležne institucije. Nužno je reći da je gradonačelnik Ivica Kirin odmah po saznanju za nevjerojatnu krađu i pronevjeru novca iz proračuna Grada Virovitice, već u petak, 31. svibnja slučaj prijavio PU virovitičko-podravskoj te donio odluku da se odgovorna osoba udalji iz službe.

Istoj su odmah oduzete i ovlasti pristupa računima, kako se Gradu Virovitici ne bi nanosila daljnja financijska šteta. Postupak je pokrenut zbog šokantnog saznanja da je proračunu Grada Virovitice tijekom više godina nanesena milijunska šteta, zbog čega se trebalo djelovati bez odgode, što je i učinjeno.

 Odgovorna osoba u petak je uredno došla na posao, a u razmaku od nekoliko sati ista je, bez javljanja suradnicima otišla s radnog mjesta te joj se nakon toga gubi svaki trag. Iako su je kolege i poslovni suradnici pokušavali kontaktirati, na telefonske pozive i poruke više nije odgovarala.

Slučaj su preuzela nadležna tijela. U međuvremenu, otkrilo se da je odgovorna osoba bila ovisnik o kockanju, zbog čega imamo razloga vjerovati da je pronevjereni novac iz gradskog proračuna iskorišten upravo u tu svrhu.

Šokirani cijelom situacijom napominjemo da su u ovom slučaju prave žrtve Grad Virovitica i porezni obveznici koji uplaćuju novac u proračun Grada, a kojim se netko nezakonito poslužio za osobne potrebe. O kolikom se iznosu novca radi, znat će se po utvrđivanju činjenica i štete temeljem postupaka koji se vode u Gradu Virovitici te izvidom nadležnih tijela. Način na koji je stvorena šteta bio je nama skriven, a metode je bilo nemoguće otkriti redovnom analizom poslovanja i redovnim financijskim kontrolama koje Grad provodi u svom poslovanju. Ja kao gradonačelnik i sve gradske službe učinit ćemo sve kako bi se pronevjereni novac vratio u proračun. U financijskom smislu Grad Virovitica funkcionira normalno i sve službe redovno obavljaju svoju djelatnost, izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

 Na kraju, gradonačelnik Ivica Kirin i cijela Gradska uprava cijeloj obitelji, rodbini i prijateljima izražava iskrenu sućut zbog gubitka mladog života, a koji, nažalost, nije vidio drugi izlaz iz svojih problema niti je za njih zatražio pomoć.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Miro Polgar
7.6.2019. 23:14
Gradonacelnik je "obecao"vratiti otudeni novac, apsurdno je da hrvatska javnost ceka godinama 7.5 mil. kuna koje je takoder od njega otudeno. Paralele su vise nego jasne, ali isto tako krajnje gnjusno i necivilizirano optuziti pokojnika bez ikakvih dokaza o pocinjenom kriminalu. Vise ni ptica na grani ne vjeruje u neumjesanost kirina u aferu, a da kojim slucajem i nista nije znao (tko bi povjerovao), morao bi kao najodgovornija osoba preuzeti odovornost i ocistiti stolicu.
Pametni
5.6.2019. 20:58
Mnogo pitanja , a malo odgovora!
Lynx
5.6.2019. 20:55
Ivan Vučetić - to je rješenje koje bi otklonilo mnoge sumnje.


Još iz kategorije Dossier Palm