Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Politika

Siniša Prpić zatražio ostavku premijera Milanovića: Za Linića rekao da ima nečiste ruke, a pokazalo se da nije trgovao utjecajem

        21.02.2015.         3342 pogleda
Siniša Prpić zatražio ostavku premijera Milanovića: Za Linića rekao da ima nečiste ruke, a pokazalo se da nije trgovao utjecajem

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države Siniša Prpić na današnjoj je konferenciji za novinare zatražio ostavku premijera Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića jer je nalazom Uskoka odbačena bio kakva sumnja u trgovanje utjecajem ili položajem bivšeg ministra financija Slavka Linića.

"U lipnju prošle godine kad je takozvani slučaj Linić uzdrmao Hrvatsku i redove SDP-a osobno sam izašao s više komentara i osudio takav odnos prema bivšem i ponajboljem ministru u Hrvatskoj Vladi nakon čega su uslijedile reakcije iz SDP-a, prije svega Milanovićevih poslušnika - saborske zastupnice Nade Čavlović Smiljanec i predsjednika Gradske organizacije SDP-a Damira Barića. Oni su sljedeća dva-tri mjeseca potencirali i inicirali raskid suradnje SDP-a i HSPD-a na županijskoj razini što se na jesen i dogodilo. Sada, nakon 8 mjeseci možemo reći da je car gol i da nalaz Uskoka potvrđuje da smo bili u pravu", rekao je Prpić i podsjetio kako je Milanović je za Linića rekao da ima nečiste ruke i da u takvom društvu i s takvim ljudima ne može funkcionirati.

Naglasio je kako su tada Linića proglasili lopovom i kako protiv Nade Čavlović Smiljanec nisu prekinuti istražni postupci. "Radi se, da podsjetim, o šteti vrijednoj 12 milijuna kuna, a ta gospođa još uvijek sjedi u Saboru i prima plaću veću od 15 tisuća kuna", rekao je Prpić.

"Nakon svega postavlja se pitanje da li je sada premijera države i njegovih poslušnika koji su mu držali lojtru barem sram. U svakoj normalnoj državi premijer bi momentalno podnio ostavku", rekao je Prpić.

Dodao je kako Milanović mora dati ostavku zato što je ključni jamac za povratak HDZ-a na vlast, dakle stranke koja je nepravomoćno osuđena za pljačku svog naroda.

Član stranke Franjo Knežević rekao je kako Hrvatskoj neki mogu doprinijeti svojim dolaskom, a neki svojim odlaskom. "Dolazak Karamarka nikako nije napredak za ovu državu, ali će odlazak Milanovića za ono što je napravio, ali i za ono što nije napravio, svakako biti dobro rješenje", rekao je Knežević.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomy
28.2.2015. 14:06
Poštovani

napokon da se u nečemu složimo

Mir Vam i dobro, ma gdje bili
bać joza
27.2.2015. 23:12
Poštovani!

Netko je ovdje stvarno zalutao!

Pozdrav!
tomy
27.2.2015. 22:33
Kad normalan i skroman čovjek vidi sve te titule kojima se kler oslovljava, i bez imalo skromnosti ne želi tu praksu mijenjati, zvoni mu na uzbunu…uzoriti, prečasni, velečasni, monsinjor, njegova svetost,sveti !!!! halo, lakše malo s tim…pa vi ste ti kojima su puna usta siromaštva…nema đinđula, skupe odjeće, obijesnog voznog parka, palača i velebnih zdanja u doba kad je Veliki Pravednik hodio zemljom, a nema toga ni u literaturi koju ste sami tiskali i osmislili… učitelji su obučeni priprosto i u dronjke …tamo su štapovi kvrgavi i drveni, nisu zlatni (ups, pozlaćeni, da se bać joza opet ne okomi na mene i zaobiđe odgovoriti na krucijalno i bitno)…dajte bar malo dodajte kakvu prigodnu skriptu (nije toner baš tako skup više) gdje će Oni izgledom barem malo nalikovati na ove učitelje danas

Mir s vama velečasni
tomy
27.2.2015. 22:22
Poštovani bać joza

Cijele ste godine bili bahati, zločesti, netolerantni... i sad bi da Vam zaključim peticu kao vrijednima i marljivima, e neće ići.
Kad su nam svećenici takvi što očekivati od političara…spregu, eto što
(ne mislim pri tom na sve naravno,i među jednima i među drugima!! uvijek ima i bit će izuzetaka, kao i našoj sredini, ako je čovjek čestit i normalan može se baviti bilo čime, pa i politikom, a sačuvati čist obraz- baš kao i nekoliko komentatora na ovom portalu…milina ih je slušati i čitati, dao im Bog dug život , obilje zdravlja, puno strpljenja -trebat će im na žalost, i primjereno materijalnoga - ne previše, da ne postanu bezobzirni i nedovoljno osjetljivi za potrebite, kao bać joza npr) Nije normalno ne bojati se nikad za prihode, bez obzira na vremenske nepogode, varljivo tržište, poreze, prireze, otimačinu…kao što se ne moraju bojati Neki…kako će debeli i od svakovrsne ugode izmaltretiran zapadnjak razumijeti gladnog, žednog, bosog i polu golog afrikanca...
Živi i zdravi bili Uzoriti, i ne žestite se zbog loše ocjene, sve po zasluzi

siniša prpić
27.2.2015. 17:17
Samo za @tomy....

youtube.com/watch?v=BMZtrsuv508
bać joza
26.2.2015. 22:11
Poštovani "tomy"!

Kakav je to dijalog? Kakvo je to kulturno i dobronamjerno komentiranje. Razmislite dobro što ste napisali pa onda stisnite "dodaj komentar".

Pozdrav!
tomy
26.2.2015. 21:50
Poštovani bać joza,
ne možete Vi pomoći nikom jer pomoć je potrebna Vama, stručna i dugotrajna.
Mir vam i dobro.
bać joza
25.2.2015. 23:51
Poštovani "atma"!

Imate vrlo kulturne, dobronamjerne, kratke i vrlo sadržajne komentare i s vama mi je uvijek drago razmijeniti mišljenje. Ne poznam vas niti ikoga na ovom forumu, ali za ozbiljan dijalog jeste!

P.s. Ne ulizujem se!
atma
25.2.2015. 23:44
Pa s kim bi vi bac joza raspravljali?
tomy
25.2.2015. 23:37
Pođimo u miru!
(Valjda mi gospodin Siniša neće zamjeriti što sam posudio njegov pozdrav)
bać joza
25.2.2015. 23:34
Poštovani "tomy"!

Izgleda da to što ste bili na tisućama misa, vjeronauku, bračnom tečaju...i toliko puta sam slušao kako su "komunisti" nanijeli puno zla. Ne sporim da jesu ali me užasno smeta to licemjerstvo što nikad, ali baš nikad niti na jednoj od tisuća propovijedi na kojima sam bio nisam čuo da se spominje ono što je loše napravila crkva!!" nije vam ništa pomoglo da se maknete od početka. Nažalost, ja vam, tu ne mogu pomoći, kada vam sve nabrojeno nije pomoglo.

Pozdrav!

P.s. Rasprava s vama je potpuno promašena jer .....
tomy
25.2.2015. 23:21
Isto tako me smeta što crkveni veliodostojnici često znaju oplesti po vlasti (ne smeta im pri tom sisati proračun i ne plaćati porez) a ne čine npr. slijedeće: poznato je da je crkva vrlo moćna i ugledna institucija, da su svećenici vrlo obrazovani i snalažljivi ljudi i da među vjernicima ima vrlo vrijednih i učenih ljudi...zašto recimo Crkva ne bi organizirala okrugle stolove gdje bi pozvala gospodarstvenike i svojim znanjem i vezama (neka Vatikan pomakne usahlu lijenu stražnjicu) pokrenula ovaj jad kojim smo okruženi...može netko reći da to nikad nije činila ali se može postaviti i pitanje zašto nije...i zašto ne bi od sad...lako je pljuckati po svima i dudati proračunsku dojku...onaj tko ima znanje a Crkva ga definitivno ima, zna koji potencijal čuči u svakom čovjeku,samo ga treba znati iskoristit i pokrenuti...A ONI TO DEFINITIVNO ZNAJU!! zašto bać joza visi stalno po portalima umjesto da napravi nešto od rečenog...zašto cvili nad sadašnjosti kad smo svi svjesni da se može popraviti i da je nitko drugi osim nas neće popraviti...zašto svojim pisanjem i djelovanjem ne djeluje kao čimbenik napretka...
tomy
25.2.2015. 23:01
Nikako, ne pada mi na pamet pisati o nečemu što nije potvrđeno i iza čega ne stoji pravomoćna presuda. Prvenstveno bih želio da poštovani bać joza komentira događaje u svojoj kući, neće mu manjkati tema, jer nju bolje poznaje od onih u koje se stalno plete. Bio sam na tisućama misa, vjeronauku, bračnom tečaju...i toliko puta sam slušao kako su "komunisti" nanijeli puno zla. Ne sporim da jesu ali me užasno smeta to licemjerstvo što nikad, ali baš nikad niti na jednoj od tisuća propovijedi na kojima sam bio nisam čuo da se spominje ono što je loše napravila crkva!! Pitao sam jednom bać jozu neka mi objasni zašto se živućega papu oslovljava sa sveti otac kad i sam crkva ima strogo propisane regule što se treba dogoditi da bi se netko proglasio blaženim odnosno svetim...pa mi je na indirektan način odgovorio da sam glup. Ali na upit nije odgovorio.
Ako netko stalno ističe instituciju kojoj pripada ili kojoj služi, i veliča njene doprinose tijekom povijesti (da se razumijemo, nitko normalan ih ne spori) zašto nikad ne govori o teškim zločinima i povredama ljudskih prava kojih je bilo neprimjereno puno i neprimjereno okrutnih. Zašto stalno slušamo o nevaljalcima samo s jedne strane. Ne kažu li upravo oni, istina će vas osloboditi...pa neka se osjećaju slobodno...
bać joza
25.2.2015. 20:27
Poštovani "tomy"!

S vašim dobro razrađenim, pomno istraženim i s velikom dozom odmjerenim tekstom moglo bi se isto tako stručno odgovoriti, ali eto, suzdržati ću se.

Pozdrav!
UooH
25.2.2015. 19:49
tomy želite li vi to reci da bać joza ima pohotne kandže usmjerene prema dječici.
tomy
25.2.2015. 19:06
Pravo zbori g Loco,
bać joza nam u katehezi govori kakvi bi, po regulama crkve kojoj služi,mi trebali biti dok je on sam daleko od svega o čemu govori. Na ovom portalu on se uglavnom izruguje, podcjenjuje, omalovažava i ocrnjuje. Možda je bać joza i uložio puno truda ali uložio je i Njegova svetost, papa Borgia..a vidjeli smo kako je to završilo....i, da ne idemo daleko, samo malo južnije...gdje monsinjor (zvučne li i bombastične titule) Želimir Puljić brani pohotne šape don Nedjeljka Ivanova postupi bez nužne doze srama i skrušenosti ...i on je uložio puno truda...evo kako to zvuči..

"Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić smatra neprihvatljivim medijski senzacionalizam, a na napise kako je Crkva zataškavala slučaj kaže kako ne podliježe državnim zakonima koji se odnose na obveznu prijavu saznanja o počinjenju teškog kaznenog djela. Takva procedura, prema propisima Crkve, obvezna je naime samo u anglosaksonskim kongregacijama."
- i opet je sve po zakonu baš kao i igranje šibicama u mračno doba Svete inkvizicije

bać joza, može li jedna kateheza s osvrtom na pohotne kandže usmjerene prema dječici

Mir vam i svako dobro.
jedna.
25.2.2015. 7:22
gosdpon bać joza sve mi se čini da je vaša misija na ovome portalu dokazati da ste kukolj u svećeničkom žitu.
Loco
24.2.2015. 19:10
@bać joza
Mislim, da su Vas već dosta komentatora, na ovom portalu uredno upozorili da ste pretjerali s miješanjem u sve i svašta. Pa zar jedan svećenik
nema drugog posla nego stalno visiti na portalu?
Komentator Mirovnjak Vam je u dvije tri riječi rekao što vas ide, poslužit ću se vašim rječnikom:
"pametnome dosta". No,svaka čast visokom obrazovanju, ali ni tisuće Vaših kateheza ne može vas napraviti boljim odnosno čovjekom kakvog očekuje Vaš poziv.

bać joza
24.2.2015. 15:36
Poštovani "mirovnjak"!

Imam osjećaj da vam moja kateheza ipak nije pomogla. Baš mi je žao. A ja si stvarno uložio truda da vam stvarno do srca pomognem. Upravo je to moja misija ovdje na ovom portalu.

Ništa! Više sreće drugi put!

Pozdrav!
mirovnjak2
24.2.2015. 9:28
Bać!
Tvoja je bolest zvana mržnja svih onih koji ne misle kao ti prešla u akutno stanje, obični ti ljudi više ne mogu pomoći, možda mogu liječnici.
Ja ti kao istinski "mali" vjernik i kršćanin koje ti ne držiš svojim stadom dosita želim da ozdraviš i da se vratiš poslanju za koje si se obrazovao, a bogami i od čega odlično živiš.
mirovnjak2
24.2.2015. 9:14
Franjo!
Ona ni to ne može, ali može onaj čija je lutka na koncu, no on bi tada morao izaći za saborsku govornicu i suvislo govoriti 20 minuta.
On se to ne usudi niti zna.
On u saboru samo zna primati masnu plaću, a po terenu organizirati rušenje vlade bez izbora, sada mu se pridružila i njegova mala lutkica.
jedna.
24.2.2015. 8:04
gospon bać joza zaboravili ste na kraju vaše propovjedi reći AMEN.
Franjo Knežević
24.2.2015. 0:09
Mirovnjak i i ja znamo kako Predsjednica džave može zatražiti ostavku Premijera (ostavku nikako), jedini legitiman zahtjev što se tiče Predsjence je zatražiti iskazivanje povjenja istom i vladi u saboru, to ne zna naša presjednica a ni svi silni savjetnici oko nje.
atma
23.2.2015. 22:15
Je_ote, prava mala kolumna! I meni je leglo. Itekako!
siniša prpić
23.2.2015. 21:59
Hajde, ovo mi je već "leglo". Kaj je, je.
Da ga nema na portalu, krepucnuli bi od dosade.
Večeras će i Suljo zadovoljnije klanjati.....

youtube.com/watch?v=eQomPob3uqY
bać joza
23.2.2015. 21:37
Poštovani "mirovnjak"!

Za vašu informaciju, Staljin i Tito su kršteni do 2 godine života - vjerojatno je Tito drugi dan kršten, a vjerojatno i Staljin. O njihovim velebnim djelima ne bi ništa rekao.

Pitanje je kako ja danas živim svoju vjeru. Kako ja danas doprinosim boljitku i dobrobiti moje domovine. Ako ja danas ne živim svoju vjeru, uzaludne su sve vaše priče. Ako se čovjek obrati i počne živjeti svoju vjeru, biti će spašen.

Mnogi od katolika, pa čak i od onih koji idu redovito ili povremeno u crkvu, ponekad pokazuju da žive s nekim zabludama ili sumnjama u glavi. Te zablude i sumnje možda nisu tako jake i presudne da bi čovjek prestao ići na ispovijed, ali znaju smetati i zbunjivati. Ova zabluda najčešće služi kao opravdanje onima koji ne idu u crkvu, a pogotovo na ispovijed. To je pokušaj smirivanja savjesti.

Učinivši teški grijeh, nije dovoljno u svojoj se sobi pokajati – i nikom ništa. Treba uspostaviti pokidane veze i s Bogom i s Crkvom. Teški grijeh ne odvaja nas samo od Božje ljubavi, nego nas čini nedostojnim članovima Isusove Crkve, odvaja nas od Crkve koja je zajednica onih koji pripadaju Bogu.

Dakle, od Boga me ne odvajaju samo riječi, kada kažem: Odričem se Boga (jer to ni jedan vjernik neće reći!), nego me teško grešna djela odvajaju od njega, bez obzira što se riječima Boga nisam odrekao. Zato što je prekid tako velik i ozbiljan, potrebno je kroz sakrament ispovijedi ponovno zadobiti milost Božju.

"Ja nemam razloga ići na ispovijed: grešniji su oni koji idu u crkvu". Već kad kažeš ovu rečenicu sagriješio si jer oholost i omalovažavanje drugih je grijeh! Sv. Ivan je napisao: "Tko kaže da nema grijeha, lažac je!" Ako netko misli da je grijeh samo ako nekoga ubijem, opljačkam ili mu zapalim kuću, onda se grdno vara. Pa već sama činjenica da ne idem u crkvu je grijeh kojeg ponavljam svake nedjelje. Da nisam ništa drugo sagriješio, imao bih razloga nakon par mjeseci ili čak godina doći na ispovijed!

Ispovijed ne postoji da bi nam omogućila nastaviti nesmetano dalje griješiti. Ona je sredstvo u borbi s vlastitom grešnošću koje smo svjesni! Smiješno bi bilo reći: neću piti lijekove jer ću se jednom opet razboliti. Odlazak na ispovijed je znak: 1) da se nismo pomirili s vlastitom grešnošću kao s nečim normalnim, 2) da nismo ravnodušni prema grijehu i da ga ne opravdavamo, 3) da smo svjesni kako je Božji put bolji od Sotoninog, 4) da grešnost ne smatramo nečim nepopravljivim (iako ona ostaje trajno vezana uz ovaj oblik života), 5) da vjerujemo u mogućnost popravka i da ga želimo.
Ako na ispovijed idemo samo zato da bismo se riješili tereta savjesti ili iz straha pred Bogom te nastavili po starom onda to nije dobro!

Čovjek mora snositi i odgovornost radi svoga zla, posebno pred zakonom. Isto tako, potrebno je ispraviti nepravdu učinjenu grijehom. Božje nas oproštenje ne oslobađa toga! Dakle, ne mogu opljačkati banku, ispovjediti se i zadržati novac jer mi je Bog oprostio. Ne mogu ubiti čovjeka, ispovjediti se i praviti se da se ništa nije dogodilo jer mi je Bog oprostio. Ako se iskreno pokajem, grijeh je oprošten, ali na sud moram. Božje oproštenje me pošteđuje božanske kazne, ali ne i zemaljske ako sam je zaslužio. Zato svako kajanje u ispovijedi mora uključiti i želju da nadoknadim štetu, vratim ukradeno, pokušam popraviti svađu, popravim tuđi dobar glas kojeg sam klevetom ocrnio, ispričam se onome koga sam uvrijedio, prihvatim pravednu zakonsku kaznu itd.

Možda vam ova kateheza pomogne.
slobodagovora
23.2.2015. 21:25
baćko,ne postoji voda koja može oprati Vas i vaša djela,pa ni sveta voda.
mirovnjak2
23.2.2015. 20:33
Franjo!
Gradski vijećnik i bilo tko drugi u demokraciji ima pravo, na sve pa i na traženje bilo čije ostavke, danas premijera sutra predsjednika prekosutra nekog trećeg i to sve u ime svoje osobno i u ime stranke koju vodi. Potpuno legitimno.
No najveći državni dužnosnik jedini direktno izabran se mora držati slova zakona i ustava, i za razliku od gradskog vijećnika bilo koje stranke ne može biti stranački opredijeljen i sve što traži to mora biti u ime funkcije koju obnaša, a ne u ime "Kolinde" Tu točno mora stajati članak iz kojeg crpi to pravo.
Franjo Knežević
23.2.2015. 19:30
Bać Joza
"Gradski vijećnik traži ostavku premijera!!!", neki ljudi su ipak ipred vremena u idejama i stavovima, evo za nama i Kolinda.
mirovnjak2
23.2.2015. 18:18
Bać!
Ti ponovo o svemu samo ne o meritumu.
Nismo mi ovdje na oltaru već na javnom portalu, na kome se ne ispovijeda po sakramentima svete ispovijedi, ali se osuđuju ponašanja od naroda izabranih dužnosnika.
I kada se tebi kao svećeniku kaže da bez pokore opraštaš grijehe onda se misli na nekritičko prelaženje tih grijeha. Pogotovo to važi za tebe za koga nije grijeh velik ili mali prema veličini grijeha već po tome tko ga je počinio.
Što se tiče mojih vjerskih saznanja to je doista osobno no samo tebi na znanje:
Ja, sva moja djeca i unučad kršteni su u dobi ispod 2 godine i vjenčali se u crkvi pri početku bračne zajednice.
Kod mene nema onih tvojih "VELIKIH" vjernika koje ste krštavali i vjenčavali kao velike i danas vam sjede u prvim redovima i drže vas za skute.
bać joza
23.2.2015. 17:19
Poštovani!

Nikada nisam niti mogu braniti zlo, nepravdu, bezakonje bez obzira tko ih čini. Prema tome to što vi sebi umišljate je očito vaš problem.

Pozdrav!

P.s. O sakramentu svete ispovijedi niste očigledno dovoljno upućeni pa je onda bolje da šutite jer će neupućeni misliti da vi ipak o tome nešto znate. Ovako će svi vidjeti da niste upućeni u stvari o kojima komentirate, pa će tako misliti o svakom vašem komentaru.
mirovnjak2
23.2.2015. 15:35
Bać Joza!
To je kao da ja tebe pitam.
Hajde konačno reci kakva je razlika između kokoši i bika.
Pa valjda svatko tko pročita i jedan tvoj komentar vidi na čijoj si strani.
No ti očito misliš da smo mi svi ovce koje to ne vide i da smo tvoje stado, koje ti vodiš kao ovan predvodnik.
jedna.
23.2.2015. 10:45
gospon bać joza dali ste čuli za onu narodnu ja ga krstim a on prdi? tako i vi bać joza unatoč tisućama komentara u kojima je pojašnjeno vaše djelovanje na virovitica.net u ulozi đavoljeg advokata pitate: "Ajde jednom konačno recite tko su ti koje ja branim." i onda još bezobrazno dodajete: "Prestanite predbacivati da ja nekoga branim, da podržavam zlo i nepravdu." vjerujući valjda da su članovi ove naše zajednice na virovitica.net kao one ovce kojima sa oltara prodajete muda pod bubrege!
Mikeš09
23.2.2015. 10:20
E Jebacjoza sad si ga stvarno pretjerao...što o vašoj demokraciji na koju se pozivate misli narod jasno se vidi na izborima kada ih više od polovice ne izađe; dakle manjina manjine vlada većinom i tu nema nikakve slobode kao što nema ni u vašoj organizaciji kojoj, tako se bar piše, pripadate ...spominjati Gundulića pa makar i vašim tipkanjem je posve neumjesno i čisto svetogrđe...čitajući vaše uglavnom bolesno pristrane komentare skrivene pod krinkom legaliteta i naštimanih paragrafa koji omogućavaju stranačkim elitama i šefovima da pljačkaju i rade što ih je volja... daleko ste vi od slobode koju Gundulić spominje a ovaj narod bez stranačkih knjižica i bilo kakvih povlastica priželjkuje...
bać joza
23.2.2015. 10:16
Poštovani "mirovnjak2"!

Ajde jednom konačno recite tko su ti koje ja branim. Nemate pojma o crkvenom učiteljstvu i pojmu sakramenata. Upravo zato i stalno pišete nebuloze o crkvenom djelovanju.

Prestanite predbacivati da ja nekoga branim, da podržavam zlo i nepravdu. Ajde se konačno pomirite sami sa sobom i svojom neuspješnom demagogijom koja je slomljena u cijelom svijetu.

Pozdrav!
mirovnjak2
23.2.2015. 9:47
Bać Joza!
Ovi koje ti braniš nemaju ništa dodavati pa ni Gundulićevim divnim stihovima, ali očito oni misle da imaju pravo mnogima uzimat a ti ih na ovom portalu umjesto na oltalu ispovijedaš i bez ikakve pokore opraštaš im grijehe.
mirovnjak2
23.2.2015. 9:39
Lunx!
Sve što si me pitao pročitao sam.
No važnije od pročitanog su moje potvrđene tvrdnje da u predstečajnim nagodbama nije moglo biti kriminala i ne za to što je sve bilo transparentno već naprosto jer u tim tvrtkama se nije imalo što ukrasti jer su sve ranij pokrali oni koji najviše napadaju te nagodbe.
Drugo što sam tvrdio i tvrdim, da tamo gdje nije bilo predstečajne nagodbe bio je stečaj u kojem je bar 100 puta manja šansa da se naplate oni za kojima razni dušebrižnici plaču.
Što se tiče suca Kolakušića čovjeka koji je na tuđoj muci htio izgraditi oreol zaštitnika slabijih, ja sam mu slao mail sa 2 pitanja:
1. Da mi navede jedan stečaj koji je on vodio gdje su se mali vjerovnici naplatili sa više od 10% svojih prijavljenih potraživanja.
2. Da mi navede jedan slučaj gdje je on kao sudac u stečaju odbio prihvatiti knjigovodstvene podatke stečajnog dužnika.
Nije mi odgovorio jer očito nije imao ni jedan primjer.
Pa evo ako prati ovaj portal, neka odgovori
No na sreću iznad tog bolesno ambicioznog suca postoji viši sud koji je poništio sve njegove odluke u vezi Dalekovoda i danas ta tvrtka ponovo uspješno radi i u jednoj Norveškoj dobije na međunarodnom natječaju posao.
Dalekovod je bio toliko dobra tvrtka da ga do kraja nisu uspjeli uništiti razni nosači najlonskih vrećica punjh novca na trg žrtava fašizma, pa bogami ni "ambiciozni" sudac Kolakušić.
Isti je svoje pravo lice pokazao kada je nedavno ustavnom sudu tužio svoje prijatelje suce koji ga na tajnom glasovanju ne izabraše u državno sudbeno vijeće.
I ta mu je tužba pala.
A što se tiče Linića i uskoka ja tvrdim da lopovi imaju svoje ime i prezime i tko je lopov, a tko nije ne interesuju me priče iz birtija i medija, pa makar one bile i od premijera već samo hrvatsko pravosuđe.
Ono nam je takvo kakvo je ,a li i od eventualno lošeg pravosuđa 100 puta je lošije suđenje izvan njega, a pogotovu u birtijama i nekim medijima
Lynx
22.2.2015. 23:18
@mirovnjak
što vi velite na nalaz uskokovaca da Linić nije kriv?
Ako niste pročitajte članak, pročitajte ga na index portalu
je li sav najgori kriminal u hrvatskoj napravljen po zakonu?
A nitko ne sluša suca Mislava Kolakušića kad kaže da predstečajna nagodba ne valja...
stole123
22.2.2015. 23:01
sloboda govora, to sam pisao odmah nakon dolaska na vlast tada je trebao povući te poteze o kojima ti sada pišeš tada bi bilo malo problema i stvar se smirila, a sada je već prekasno da učini bilo što, osim toga hdz ne samo da ima izgleda već pobeđuje sa sigurnošću jer se milanović nije pokazao kao ozbiljan političar, plan 21 propao sa njim i sdp dali će karamarko nešto učinti to ćemo vidjeti ali u startu ako nepovuče bolne poteze i nesreže državnu upravu za 50 posto ništa neće napraviti , to je neizbežno, jer se nemože financirati toliki državni apart iz tvornica koje su u stečajevima, i blokiranih građana, pozdrav
slobodagovora
22.2.2015. 22:50
Milanović bi mora otići iz prostoga razloga što nije učinjeno ništa u rezanju proračunske potrošnje, što bi doprinijelo bilo kakovom pomaku ka boljem životu građana.
Drugi je razlog što je svojom neodlučnošću ili čak kukavičlukom za povlačenjem odluka koje bi možda bile nepopularne, izazvale negodovanje ili čak prosvjede ali u konačnici su neophodne.
Tim nečinjenjem on postaje netko koga hdz želi za protivnika.
Zamislite u kakovom je moralnom stanju hrvatsko društvo kada stranka osuđena za pljačku vlastite države i naroda ima izglede za povratak na mjesto zločina.IDEMO DALJE.
Hoće li mladi ostajati u takovoj državi, da biraju manje zlo,neće.
Izabrati će bolji život.A to nije ovdje.
Lynx
22.2.2015. 22:48
Idemo dalje i ostavku Ostojića koji isto tako ne radi svoj posao.
stole123
22.2.2015. 22:47
frano pa nije valjda da si pustio bradu, ili se to meni samo čini na slici,
Terminator
22.2.2015. 22:18
Evo da je tada ja i završim:
"U jedinstvu, u ljubavi neka draži dan izlazi, ovdi našim skladnim glasi` sloboda se draga slavi!
O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga
višnji nam Bog je d`o"!
bać joza
22.2.2015. 22:10
Poštovani!

Namjerno, jer vidim da nema smisla diskutirati. Na ovu himnu slobodi se nema što dodati niti ikoga vrijeđati.

Pozdrav!
Terminator
22.2.2015. 22:08
Bać joza, nije mi jasno je li Vi to nama o himni slobodi Ivana Gundulića ili o Činjenje treće, skazanje deveto. U oba slučaja činite to nedorečeno. Namjerno? Pozdrav.
bać joza
22.2.2015. 21:37
O liepa, o draga, o slatka slobodo,
dar u kôm sva blaga višnji nam Bog je dô,
uzroče istini od naše sve slave,
uresu jedini od ove Dubrave,
sva srebra, sva zlata, svi ljudcki životi
ne mogu bit plata tvôj čistoj lipoti!
Franjo Knežević
22.2.2015. 21:25
Bać joza, navedite riječi kojima sam bilo koga omalovažavao a da je na vlasti izabran demokratskim procesom, izborom zar je drugačije moguće, čini mi se da je zadnje ne demokratsko biranje ili postavljanje zastupnika u sabor bilo odlukom i dekretom našeg prvog predsjednika. Molim Vas samo riječi na koje se pozivate prokažite ih.
mirovnjak2
22.2.2015. 21:09
Bać Joza!
Ja se svog svjetonazora nikada ne sramim pa ga i ne krijem, on je uvijek bio i ostaće socijal demokratski, a rigidno ljevičarenje ću uvijek osuditi.
No pored pitanja zašto se sramiš svog svjetonazora nakon ovoga te moram pitati:
Otkuda ti pravo da katoličku crkvu uspoređuješ sa jednim svjetonazorom i jednom strankom koja je opljačkala Hrvatski narod.?
No moram priznati da i ja malo griješim. Ovi tvoji i nemaju svjetonazor. Jedini njihov je svjetonazor ponovo doći na vlast i nastaviti tamo gdje su stali njihovi prethodnici, a za povrat na vlast su okupili doista šaroliko društvo od gle čuda Socijalnih liberala do onih koji direktno zagovaraju najrigidniju desnicu koja postoji. I to sve radi stranka koja sebi "tepa" da je demokršćanska ili bolje rečeno pučka.
Za to moj Bać Joza uopće ne čudi da na jednom visokom događaju kojeg organiziraju "navodni" pučani u svečanoj loži ima mjesta za pravomoćno osuđene dilere droge i svodnike u prostituciji, a nema mjesta za predstavnika memorijalnog centra Jasenovac.
Pogledaj Njemačke pučane koje po meni Karamarko i društvo vrijeđaju kada sebe uspoređuju sa njima kako postupaju prema takvim logorima i tvornicama smrti.
Templarius
22.2.2015. 20:33
Vec rekoh nije sjor prpic dovoljno lopov da bi ovi divni ljudi njemu dali glas... Da malo krade i drpa. Da malo laze i mulja. Bolje bi vas mikesi voljeli
bać joza
22.2.2015. 20:20
Poštovani "Franjo Knežević"!

Ako se omalovažava vlast koju su građani izabrali na demokratskim izborima, onda se, pretpostavljam, omalovažava i sama samouprava.

Vi izražavate svoje mišljenje, ja svoje. I to je to!

Pozdrav!
jedna.
22.2.2015. 20:02
gospon bać joza retorikom koju vi koristite istina se teško može pobiti.
Franjo Knežević
22.2.2015. 19:12
Dragi Bać Joza džabe palit svjetlo kad vi mene pitate koji su to kao vaši a koji moji, toliko puta smo razmjenili mišljenja pa ako Vam do sad nije jasno tko kome pripada ili naginje, uz Milanovića vrijedi ona "kad radi sve u korist svoje štete..." a mi ćemo to platiti na kraju. Dragi Bać Joza da do ovog grada drže ovi na vlasti koliko Siniša i nekolicina oko njega bilo bi nam svima bolje. Lijepo Vas molim da moj grad u kom živim i radim nikad ne omalovažavate ovako "gradu niš koristi" bez obzira na želju da omalovažavate osobu koja drugačije misli i radi od Vas, možda ste zaboravili kad niš napišete sa velikim N, dobijete Niš.
Stole 123, svijet je malo veći od radione i banka, pa da pojasnim glasovao sam za oba jer su bili u koaliciji na razini grada, znači glas za Sinišu bio je i glas za Milanovića, uz napomenu da me je samo ovaj drugi razočarao i zato sam rekao ovo o čemu kometiramo. Drugo što si me upitao gdje si vidio moju sliku sa Milanovićem, gdje si vidio napisano da ga ja hvalim, ako spomenem Leku onda ćeš čuti kako ga hvalim, cijenio sam Linića jer je govorio istinu o sranju u kom se kao država nalazimo, i od dana kad ga je ovaj potjerao on je postao rušilački faktor koji može donijeti zlo svima nam u liku i djelu crnog markice, ostatci bande od "ali sanader sa četrdeset i više lopova" tko ne vjeruje ima i sudska presuda i njemu i oganizaciji koju danas vodi pomenuti čovjek koji je bio suradnik Tuđmanu-Manoliću, Mesiću, Sanaderu, istina nije bio Titov jer je dotični na vrijeme umro i otišao.
Stole123, zqašto podizati šatore, da dobijemo povratak Sulejmana i njegove bulumente u osvajačkim pohodima i davorike-dajke uz krkanluk ispod šatora.
bać joza
22.2.2015. 18:28
Poštovani!

Kao što sam napisao, više ne komentiram komentare gospodina "fitilj", a sada gospođe "jedna".

Pozdrav!
jedna.
22.2.2015. 18:17
gospon bać joza pa jedini koji ovdje uporno i dosljedno s vragom tikve sadi to ste vi, đavolji branitelj zla i pošasti koja je opljačkala vlastiti narod i državu i de dežurni pljuvač kritičara svehrvatskog zla i pošasti koje branite!
bać joza
22.2.2015. 17:51
Poštovani "mirovnjak"!

Ja ne znam koji je vaš svjetonazor, a za svoj znam. Kao Hrvatu katoliku dužnost mi je pridržavati se zakona Katoličke Crkve. Ja drugoga svjetonazora nemam.

Molim vas da vi kažete koji je vaš svjetonazor! HVALA!

Pozdrav!
mirovnjak2
22.2.2015. 17:42
Bać Joza!
Ne čuveno od jednog svećenika da toliko podcjenjuje svoj puk.
Zar bilo tko čak ispod prosječno obrazovan ako čita tvoje komentare može ne znati tko su tvoji.
Pa bać Joza ZNA SE.
Neznam čega se sramiš? Svojeg svjetonazora.
E to je već opaka rekao bi i bolest.
bać joza
22.2.2015. 16:09
Poštovani Franjo Knežević!

Baš me zanima ova rečenica koju napisaste: "Milanović treba Vama i vašim..." Što meni treba Milanović? Tko su to vaši i naši? Tj. tko su to moji kojima treba Milanović? Očigledno ste pobrkali neke lončiće!

Pozdrav!
Terminator
22.2.2015. 15:47
www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-pravo-lice-karamarkovog-hdza-i-hdzovog-satorskog-krila/802940.aspx
stole123
22.2.2015. 15:42
joda, sanadera nije maknuo dorh, on je sam dao ostavku, pitanje dali bi bio tamo gdje je da nije dao ostavku, (moje mišljenje)
što se tiče siniše i hspdea, mislim da milanović nije ni čuo da postoji takva stranka, ako i je mislim da se nasmijao ako je pročitao tko traži njegovu ostavku, milanović je svestan da samo jedna stranka može da ga zamjeni a to je hdz, sve ostalo pored njegove bahatosti nepriznaje (moje mišljenje) bez obzira što je siniša u pravu ali je preslaba njegova stranka da bi se mialanović morao brinuti,
stole123
22.2.2015. 15:34
frano,nisam razumio dali se odnosi (ja jesam glasovao za njega ) na sinišu ili na milanovića,
ako je na milanovića nije u redu od tebe do jučer si se hvalio sa njim i sa slikom josipovića a danas ispada da okrećeš leđa milanoviću, (daj malo to pojasni
joda
22.2.2015. 13:56
Ne postojanje unutarstranačke demokracije u svim etabliranim strankama u HR dovodi do toga da na vrh stranaka dolaze ljudi bez ljudskih kvaliteta i ostaju tamo ili dok ih DORH ne makne, vidi slučaj Sanader, ili dok stranka totalno ne nestane sa političke pozornice, vidi slučaj HSLS. Ne čudi onda što u tavom okruženju, prosječnom glasaču, lokalna stranka tipa Virovitičkog HSPD-a izgleda kao čudnovati kljunaš ili još bolje Perry the Platypus za one koji ne prate crtiće, borac protiv zlog doktora Doofenshmirtza. Siniša Prpić sa HSPD-om si je zadao nemoguću misiju, kako se riješiti Milanovića, a ujedno spriječiti dolazak omraženog Karamarka na vlast.
Franjo Knežević
22.2.2015. 13:22
Bać joza
rekli ste "Predsjednik jedne stranke sa tri gradska vijećnika u jednom, po njemu gradu niš koristi, traži ostavku premijera!!!" , Vas je teško razumjeti kad do vas ne dopire niti zvuk niti svjetlost, vi imate svoju glazbu i tekst. Vi vjerovatno niste glasovali za njega a ja koji to jesam imam pravo uvijek i svugdje zatražiti njegov opoziv, pogotovo kad ne odradi ono zašto je izabran i zašto je dobio naše povjerenje. Milanović treba Vama i vašim jer je on karika koja vam otvara vrata i svim onim pratećim zločincima da se vrate na mjesto zločina, pljačke i otimačine.
Templarius
22.2.2015. 11:58
Milanovic ne smije odstupiti... tko ce inace HDZ-u radit propagandu
slavujj
22.2.2015. 8:46
Uooh,za razumjeti ptica poj treba imati dobar sluh i bistar um.
Kod vas nešto nedostaje,ili možda oboje?
UooH
22.2.2015. 0:03
Siniša sve pet samo me zanima što će na ovo reci glavni odvjetnik sdp-a na ovom portalu, a bome ste i svojoj ptici gadno podrezali krila pa sad ne pjeva baš lijepo nego više krešti.

Čestitke i za zadnju gradsku sjednicu.
siniša prpić
22.2.2015. 0:00
Pođimo u miru.
bać joza
21.2.2015. 23:35
Poštovani!

Nomina sunt odiosa - Imena su mrska - doslovno značenje - Imena (ne treba) spominjati!

Svi mi to najbolje znamo!

Pozdrav!
siniša prpić
21.2.2015. 23:30
U pravu ste, velečasni.
To najbolje zna Ivica Kirin.

youtube.com/watch?v=5WybiA263bw
bać joza
21.2.2015. 23:10
Poštovani!

Tko s vragom tikve sadi ......

Pozdrav!
slavujj
21.2.2015. 23:10
stole,sada će neki da te prozovu "partizančinom",
čim spominješ šatore u šumi,to je pozivanje na partizane.

Mladi odlaze u inozemstvo u borbi za bolju budućnost a ti bi stole u šumu?
siniša prpić
21.2.2015. 23:07
Isprika, velečasni, još jedna Vaša laž. Nismo mi (HSPD) nikuda bježali, već smo istjerani zbog vrlo jasnih stavova o Milanoviću.
Koji su od jučer i potvrđeni od strane Cvitanovih.
siniša prpić
21.2.2015. 23:02
Dragi velečasni nemojte glumiti Andriju Hebranga ml., koji kaže da on nikada ne laže, već ponekad baš ne govori istinu.
Velečasni, pa laže !
Dakle, dragi moj i poštovani velečasni, slobodno se informirajte i kod saborskog zastupnika Đakića, jesam li bio za preferencijalni glas, a na prijedlog udruge "U ime obitelji".
Ne samo deklarativno, već i potpisao. Na trgu Kralj Tomislava.
A dječicu koja su po onom hladnom vjetru sakupljala potpise i čajem nuđao.
Ja potpisao, a navedeni saborski zastupnik, zbog stranačke stege, nije potpisao.
Što se tiče "referenduma o braku", vrlo sam jasno i javno bio protiv tog referenduma.
Ponoviti ću Vam i zašto sam bio protiv. Ništa se posebno dogodilo nije nakon "novog" definiranja braka s našim građanima.
Oni koji vole hetero, to i upražnjavaju nemilice. Kao i oni koji to nisu, pretpostavljam nemilice.
Za te pare (koje su potrošene za referendum), mogli smo otvoriti 500 radnih mjesta u Vukovaru.
Mir i dobro, poštovani ....
stole123
21.2.2015. 22:56
slavuj to ti i nije tako loša ideja (šator) još kada bi nam siniša obezbedio neko mirno mjesto u šumi pa se isključiti totalno od dnevnih problema , kao i onaj što je otišao činimi se u orahovicu, pa kada se to sve malo stabilizuje i država krene u neku normalu tada se vratiti iz šatora dao si super ideju pozdrav
stole123
21.2.2015. 22:52
siniša što si ti promjenio svoj stav ,nekada si hvalio istu stranku sada napadaš milanovića,
pa zar nije dobar političar (barem za hdzeovce) pozdrav
slavujj
21.2.2015. 22:34
Gospodine Prpić,pa Vi kao ne živite u Hrvatskoj,ma tko još drži konferencije za novinare?
Da ste lijepo podigli šator pa tražili smjenu premijera Milanovića imali bi već stotine pa i tisuće na svojoj strani a siguran sam da bi i bać joza došao posvetiti šator.
Policija bi vas čuvala od bilo kakvih prosvjednika protiv Vas u to možete biti sigurni,bać joza bi dostavljao hranu iz caritasa.
Čak vjerujem da vi Vas i gradonačelnik Kirin obilazio i nudi pomoć, a Vi držite konferenciju?
Ako stvarno želite ostavku premijera onda- šator!
atma
21.2.2015. 22:23
Stvarno, gdje je problem? Svatko ima pravo izraziti nezadovoljstvo.
bać joza
21.2.2015. 22:22
Poštovani!

Koliko se sjećam, niste nešto bili za referendumsko pitanje koje je pokrenula udruga "U ime obitelji"! Niste nešto bili niti za referendum o braku.

Bili ste u koaliciji sa SDP-om. Sad treba bježati s broda koji tone. Ne branim vam to. To je politički potez i ok, makar mislim da je malo prekasno, no nikad se ne zna.

Sretno!
slobodagovora
21.2.2015. 22:22
@siniša prpić, možda zadnjoj rečenici treba nadodati "...na žalost ima,njegov je stav braniti lopuže,neprijetelje,rušitelje Hrvatske,nažalost!"
I to je demokracija.
siniša prpić
21.2.2015. 21:58
Velečasni, ako Vi u mantiji katoličkog svečenika možete docirati o Josipoviću, Kolindi, ili nekom trečem, tako mi Bog pomogao, mogu i ja sa nekoliko vječnika u Virovitici, Pitomači i VPŽ, komentirati nesposobnog premijera koji širom otvara vrata povratku na vlast političke stranke koja je popljačkala vlastiti narod.
Naravno, radi se o Karamarkovom Hdz-u. Kakvoga se i Drago Prgomet srami.
No, Vama je vrlo "in" da je na čelu Virovitice čovjek kojega se tereti za višemilijunski iznos potkradanja vlastite države.
I on je bio "do jučer" ministar, Nada Čavlović - gazdarica Porezne uprave, Lovrička - županica, Sanader - premijer RH.....
Što su danas ?!
I što će za nekoliko mjeseci biti veliki Zoki ?!
Tek zastupnik u Saboru.
Da je ozakonjeno preferencijalno glasanje za sve koji su na listama, ne bi ga ni u Saboru bilo.
Gdje je problem, poštovani velečasni ?!
Već sam Vam rekao da je i na Vas režim od prije devedesete ostavio traga.
U jednoj npr. Danskoj, nema tog koji neće "oprati" i premijera, ako ne valja.
Fučkaš ljude koji su "u politici", a nemaju svoga stava.
A velečasni ga ima.....

bać joza
21.2.2015. 21:33
Poštovani!

Ali ono, stvarno!!! Gradski vijećnik traži ostavku premijera!!! Predsjednik jedne stranke sa tri gradska vijećnika u jednom, po njemu gradu niš koristi, traži ostavku premijera!!!

Čestitam!
siniša prpić
21.2.2015. 21:27
@plavi, demokracija je.
Nema "svetih krava".
Na tebe je ostavilo duboka traga odgoj do devedesetih.....
plavi
21.2.2015. 20:22
Prvo Kirin, sad Milanović, morao bi se i Barack Obama pripaziti...


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.