Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Politika

Siniša Prpić: Kirinove zastave

  Siniša Prpić           15.02.2015.         4486 pogleda
Siniša Prpić: Kirinove zastave

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin prošli je tjedan na skupu podrške dečkima iz Savske jasno dao do znanja da je hrvatski domoljub. Poručio je svima onima kojima hrvatski grb i zastava nisu na srcu, da se gube. Solidariziravši se sa Klemmom, rekao je da su i njemu (Kirinu) "prilijepili neku optužnicu".  No, Ivica Kirin je zaboravio da se je upravo on trebao izgubiti sa jednog famoznog zagrebačkog skupa, koji se održao tamo negdje u travnju 2007. godine. U vrijeme kada je bio ministar MUP-a. Pa mu nitko ne bi "prilijepio" optužnicu.

Na taj bi način ispao veći domoljub, no 2015., kada proziva one koji "ne vole hrvatski grb i zastavu".
Da se tada izgubio, vjerujem da bi danas bio puno sretniji čovjek. Vjerojatno ne bi više bio ministar. Pa ni gradonačelnik Virovitice. Vjerojatno ne bi bio ni predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a u svom rodnom gradu.

No tada, tog varljivog travnja 2007. Kirin je odabrao Sanadera i njegov "odnošaj" spram grba i zastave Republike Hrvatske.

Valja priznati, zbog te njegove odluke, od tog trenutka, u Viroviticu je počelo pristizati više novca no prije.
Financijska slavina podebljana mlaza otvorila se za razne vatromete, vol-streetove, klizališta, industrijske zone, sanacije odlagališta, jednom riječju, mastili su brka svi oni koji su bili na Kirinoj "liniji".
Danas, 2015.godine, kazan je prazan, čaše financijskog nektara ispijene su do dna, no račun za virovitičke "vizionarske pothvate i derneke" ispostavlja se samo jednom. Ivici Kirinu.

Damir Mihanović koji je istražiteljima rekao da je u Vladi 4. travnja 2007. godine održan tajni sastanak na koji je došlo petnaest predstavnika državnih poduzeća, da je sastanak sazvao Sanader i dao uvodnu riječ, a potom ih prepustio Barišiću koji ih je upućivao na “suradnju” s marketinškom tvrtkom njegove prijateljice Nevenke Jurak – Fimi medijom...., nakon toga više ništa nije bilo isto.

Eh, a da se tada mislilo na hrvatski grb i zastavu, i da se jednostavno "izgubilo".

Ali nije.

Legenda kaže da su u cara Trajana, kozje uši. Dobro je dok su još kozje. A što kad su magareće?!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Terminator
20.2.2015. 22:31
"a ti mi dođeš baš u najgorem trenutku kada želim, kada moram biti sam, a ti mi dođeš baš u najgorem trenutku kada želim, kada moram ići srat"...
www.youtube.com/watch?v=153q6K39c2M
jedna.
20.2.2015. 22:06
papagaj ostaje papagaj!
Terminator
20.2.2015. 21:24
www.youtube.com/watch?v=b655L3WfN6M
Terminator
20.2.2015. 20:18
Dobro veče samo jedna.u mozgu.
Evo i ja se slažem (sa Vama koji ničime izazvani, po portalu tražite žrtve kako bi svoju frustriranost pokušali izliječiti uvredama), da bi sa "onom" stvari u ustima i u guzici bili mnogo smireniji, ali zasigurno ne tiši! Poradi boljeg vokabulara, evo mogli bi ste zasvirati i na "frulici" ili to već činite. Akcija=reakcija. Pozdrav! ;)
jedna.
20.2.2015. 19:30
gospodine terminator svako se češe tamo gdje ga svrbi pa tako i vi opetovano spominjete "onu"stvar. s obzirom da u vašem vokabularu "ona" stvar ima veliko značenje vjerujem da bi sa "onom" stvari u ustima bili tiši.
Terminator
20.2.2015. 15:05
@samo jedna.u mozgu, vidljivo je i dalje da Vam nedostaje "ona" stvar ili se ima loša probava?
www.youtube.com/watch?v=hyj4mtJJL04
jedna.
20.2.2015. 12:20
papagaj zvan terminator!
Terminator
20.2.2015. 9:04
Virovitica slobodan i nepokoreni grad!
slobodagovora
19.2.2015. 21:11
franjo jel to mislite na temu i osobu iz članka kada kažete
"zaista nisu vrijedni niti Vaše niti ičije ozbiljnije pažnje.."

mislim da griješite,pa svaka osoba zaslužuje i treba pažnju pa kakva ste vi osoba ako mislite da bilo tko nije vrijedan pažnje,ma sramota.
franjomrak@gmai
19.2.2015. 16:26
bać joza !
Skidam kapu mnogim Vašim komentarima , ali se ne mogu oteti dojmu da se ponekim "mirotvorcima" bavite,a oni samo zagađuju ovaj portal....zaista nisu vrijedni niti Vaše niti ičije ozbiljnije pažnje...
bać joza
18.2.2015. 21:54
Poštovani "atma"!

Pa tko vam brani da vi budete "slobodno misleće osobe na ovom portalu"?

Poštovani "slavuj"!
Zašto ne poštujete moju izjavu da ga ne namjeravam niti braniti niti optuživati?

Pozdrav!
atma
18.2.2015. 17:25
@bać joza, odlično, onda poštujte i moj stav da nikada neću prihvatiti da mi prodajete maglu (da ne kažem neku drugu robu pod bubrege). Ja vam pristojno postavim pitanje da potaknem raspravu, a vi nastupate s visoka i pišete svakakve besmislice. Naravno, to je vaše pravo, ali ne očekujte da će se slobodno misleće osobe na ovom portalu složiti. I to je to!
slavujj
18.2.2015. 16:56
@bać joza ,većini komentatora ovdje je poznata činjenica da vi sami sebe smatrate "najboljim,najobrazovanijim,najinteligentnijim,najpoštenijim, ukratko najkvalitetnijim" na ovom portalu,i to je Vaše pravo.
Ali Vam moram odgovoriti,osobno se smatram za prosječno inteligentnu osobu i ne mogu prešutjeti kad od mene želite napraviti bedaka.

To što Vi napišete "ne mislim ga braniti" ne znači baš ništa,pa zar me smatrate za takvog naivca,kao i sve ostale dobronamjerne komentatore na ovom portalu.
Kad bih bio zločest rekao bih da je to perfidno,podlo i pokvareno od Vas,ali ovaj put ću Vam oprostiti i neću to reći.

Mislim da je vaša namjera jasna i najvećem bedaku.
Ne znam zašto Vama nije?
bać joza
17.2.2015. 23:52
Poštovani "slavuj"!

Samo da vam kopiram cjelovitu rečenicu iz moga komentara: "Kao ministar MUP-a i dio tima vlade tadašnjeg premijera Ive Sanadera, morao je slušati vođu tima. Dakle. Ne mislim ga braniti, nego samo reći da nije bilo lako u tom trenutku, relativno mladom čovjeku kakav je bio Ivica Kirin, usprotiviti se premijeru."

Dakle. Niti sam branio niti sam osuđivao gospodina Ivicu Kirina, jer tko sam ja da sudim!

Pozdrav!
slobodagovora
17.2.2015. 23:37
alo slavuj,baćko i principi ????
slavujj
17.2.2015. 23:13
@bać joza, mislim da ovdje giješite u principama normalnog i poštenog ponašanja,temelju opstojnosti svakog društva.
Hajde da pokušamo zanemariti ime osobe o kojoj se radi,staviti naglasak na djelo koje je počinjeno.
Mislim da se nikoga ne može niti smije braniti na način koji ste vi ovdje pokušali u stilu "pa kako da se mlada osoba odupre nalogu svoga vođe....."
Tako se ne smije niti razmišljati,nikada.
Ja neću nikada prihvatiti da netko na takav način brani bilo koga.
Neću prihvatiti da netko na takav način brani komunističke zločine, bili su mladi morali su slušati "vođu",neću prihvatiti ni da netko tako brani velikosrpske agresore,bili su mladi morali slušati "vođu",ali neću prihvatiti ni da se tako brani hrvatski kriminal,bili su mladi slušali "vođu".
Mislim da takva razmišljanja jednostavno ne mogu donijeti ništa dobro.
Pozdrav.
stole123
17.2.2015. 23:04
siniša i da ode kiro sa mjesta gradonačelnika , došao bi netko drugi svejedno ali opet iz hdzea,
bać joza
17.2.2015. 22:55
Poštovani "Siniša"!

Vi znate da nisam stanovnik Virovitice i da nemam baš nikakvih interesa braniti ovoga ili onoga. Moj čelnik u kojega se uzdam i polažem svoju nadu je Isus Krist. "Proklet čovjek koji se uzda u čovjeka!" Ovaj citat iz Staroga Zavjeta poticaj je meni, a trebao bi biti poticaj i svakom čovjeku, kako bi svu svoju nadu i svoju budućnost stavio u ruke Božje.

Poštovani "atma"!

Vaša rečenica: "I ja sam odgojen kao katolik, ali to me ne sprječava da budem otvorena uma." daje indirektan odgovor da više ne zastupate one stavove koje ste primili u Crkvi Katoličkoj. Ponavljam. To je vaše pravo i vaš izbor.

Mislim da ni na koji način nisam povrijedio vaš izbor kojeg spominjete u svojoj rečenici: "Ja sam slobodan čovjek, otvorenog uma, slobodno misleća osoba." Vi možete izricati koje god hoćete stavove kao i ja svoje. Možda je razlika samo u tome što ja svoje stavove izričem u uskoj vezi s kršćanskim načelima u kojima sam poučen i uz koje i dalje nastojim živjeti. I to je moje pravo.

Dakle. Niti umanjujem niti obezvređujem vaše stavove. To su vaši stavovi i ja ih poštujem.

Pozdrav!
siniša prpić
17.2.2015. 22:38
Dragi velečasni, možda su neki u Hdz-u doista opčinjeni svojim čelnicima. Ja i nisam.
Opčinjenost vođama vrlo brzo splasne njihovim padom.
Sa osobitim zadovoljstom bih citirao dio Vašega komentara koji ste uputili @atmi....
"Kako će se čovjek ponašati u svojoj slobodi je njegov izbor, ali i izbor koji nosi posljedice izbora, ovakve ili onakve!"
Siguran sam da ste to rekli i gradonačelniku.
Vidite da se mi slažemo.

atma
17.2.2015. 22:21
@bać joza, lijepo Vas molim, ali stvarno Vas molim, ne pokušavajte meni prodavati maglu! Ja sam slobodan čovjek, otvorenog uma, slobodno misleća osoba. Zbogom!
bać joza
17.2.2015. 22:20
Poštovani "Siniša"!

Vaša opčinjenost Ivicom Kirinom vam je vjerojatno otežavajuća okolnost da svijet promatrate s manje ljutnje a više ljubavi.

Što ste tako nestrpljivi. Pa sačekajte sudski postupak. Znate kako prolaze ljudi - a prije svega konji - koji trče pred rudo?

Polako!

Pozdrav!
bać joza
17.2.2015. 22:16
Poštovani "atma"!

Ponoviti ću još jednom. Kršćanstvo nije religija. U svim religijama čovjek pokušava dokučiti smisao života - i ovog zemaljskog i vječnog - vlastitim naporima, promišljanjima itd. Jedino se Bog u kršćanstvu približio čovjeku, i to doslovno, jer je i sam postao čovjekom. I upravo zato kršćanstvo nije religija.

Da li ste u nekoj drugoj zajednici bolje progledali ne znam, ali slobodno možete birati. Cjelokupni projekt "ISUS KRIST" je Božje djelo ponuđeno čovjeku u njegovoj slobodi. Kako će se čovjek ponašati u svojoj slobodi je njegov izbor, ali i izbor koji nosi posljedice izbora, ovakve ili onakve!

Pozdrav!
siniša prpić
17.2.2015. 22:13
Poštovani velečasni, oprostite što je protiv gradonačelnika Virovitice u tijeku sudski postupak u kojemu ga se tereti da je proračun svoje zemlje oštetio u slučaju Fimi-medija za višemilijunski iznos.
Zbog sličnog iznosa u puno benignijem slučaju, čovjek koji je ujedinio Njemačku i Europu (a nije rođen u Vojvodini), morao je otići iz političkog života.
Zar je opet kriv glasnik loših vijesti ...... ?!
Ili oni koji podržavaju i podilaze osobama koje ne plačaju porez svojoj vlastitoj državi ?! U koju se zaklinju.
Velečasni, očekujem Vaše razumjevanje.
atma
17.2.2015. 22:05
@bać joza, i ja Vama samo želim reći da kršćanstvo pruža sasvim lijepu priliku ljudima za spoznaju Boga. I ja sam odgojen kao katolik, ali to me ne sprječava da budem otvorena uma.
Pozdrav!
Terminator
17.2.2015. 22:04
"Om Tat Sat!"
bać joza
17.2.2015. 21:52
Poštovani "Siniša"!

Pogledajte dokle je doveo vaš neodgovorni, neodmjereni i nepotrebni pamflet!

Pozdrav!
slobodagovora
17.2.2015. 21:51
stole123,a možda se nešto ipak promijenilo ako nakon te pobijede dođu dva puta izgubljeni izbori, u jako kratkom vremenu?
Koliko god ga ti osobno poznavao nije si smio dozvoliti fimi-mediu!
Karamarko to ne prašta!A čini se ni Virovitičani.

stole, ja ne poznajem toliko Virovitičane kao ti ali znače li ti nešto neki Mustać ili Andrović?
Raspitaj se pa nas obavjesti.
bać joza
17.2.2015. 21:49
Poštovani "atma"!

Po nekim vašim izraženim stavovima, ponoviti ću to još jednom, imam osjećaj da pripadate nekoj istočnjačkoj provenijenciji: hinduizam, budizma, hare krišna. Ja to poštujem. To je vaš izbor. Ja vam samo želim reći da se o životu duše nauka Katoličke Crkve uvelike razlikuje od spomenutih istočnjačkih religija.

Pozdrav!
mirovnjak2
17.2.2015. 21:48
Stole!
Prešao si rubikon pristojnosti za to zbogom zauvijek.
Nisi vrijedant pažnje svakoga onoga tko drži do svog dostojanstva i jedino što sebi mogu zamjeriti je ovolika pažnja jednoj moralnoj nakazi.
Zbogom moj Stole.
atma
17.2.2015. 21:40
@bać joza, mislim da se ne razumijemo. Ovaj portal nije pravo mjesto za ovakve rasprave i vjerujem da ostali komentatori nisu baš previše zainteresirani. Pozdrav!
stole123
17.2.2015. 21:37
sloboda govora pišeš gluposti, kiru podržavam bez obzira na rešetke, a samo zato što ga poznajem kao poštena čovjeka, o tome smo pisali puno prije, a dali je kriv ili ne za fimi mediju, to će pokazati vrijeme, narod je za to znao i prije pa je dobio izbore u prvom krugu i on i jopa i tole, nemoj se iznenaditi na sledećim izborima kada pobjedi u prvom krugu, a tko radi taj i greši, a tko neradi što sa njim
slobodagovora
17.2.2015. 21:25
stole123,pogledaj fotografiju uz tekst?
Ograda,rešetke,vrata polu-otvorena?
Hoće li se otvoriti ili zatvoriti?
To je poanta a ne tvoje trkeljanje.
stole123
17.2.2015. 21:17
mirovnjak i ovo što sam ti napisao nije iz birtije, već iz stvarnog života o kojem će ti posvedočiti jako pono sremskih hrvata,
stole123
17.2.2015. 21:13
mirovnjak,napadaš bać jozu kao vođu,da nepišem cijeli citat, mirovnjak bivši pravoslavni svećenik todor prebačen iz srijema u bosnu kao svećenik dolazi u to mjesto i sa ssvećenikom radomirom organizuje odlazak na prve borbene linije, ,vukovar,tenje, i tako dalje, mrovnjak pa je čak podjelio i oružije pravoslavnim dobrovoljcima, o takvim svećenicima nepišeš (zašto) napadaš svećenika koji propovjeda katoličku vjeru, a o ovima koji su organizirali i autobusima vodili dobrovoljce na prve borbene linije protiv (ustaša) o njima niti riječi, zar je grijeh bać joze što brani svoje i tako i propovjeda,
bać joza
17.2.2015. 20:58
Poštovani "atma"!

Treba razlikovati katoličke svećenike od budističkih ili hinduističkih religijskih djelatnika. Katolički svećenik je po sakramentu svetog reda zaređeni službenik koji ima ovlasti koje mu proizlaze iz samog čina ređenja, i to samo za katolike. Za vjernike drugih uvjerenja i opredjeljenja nema nikakvih ovlasti.

Čovjek je dvostruko biće: materijalna i duhovna stvarnost. Najveća vrijednost je kada čovjek napravi najoptimalnije stanje duše i tijela. Dok čovjek živi ovdje na zemlji, on je jedna kvalitetna simbioza tijela i duše. Kada tijelo kao materijalno biće umire, duša nastavlja živjeti u nematerijalnom svijetu dok se ponovno ne nađe s produhovljenim tijelom.

Pravi sklad duše i tijela je poželjan, ali puno puta teško ostvariv. Materijalni dio čovjeka ne smije sputavati dušu čovjeka kao što niti duša ne smije sputavati tijelo čovjeka. Nažalost, grijeh prvi ljudi je učinio trajni poremećaj odnosa tijela i duše i čovjekov napor da to ponovno vrati u "normalu" dogoditi će se tek u raju. Do tada nam je boriti se da i duša i tijelo rade sve za spas cjelokupnog čovjeka.

Pozdrav!
atma
17.2.2015. 20:12
@bać, svećenici imaju samo jednu zadaću, a to je osloboditi sve duše od okova materijalnog postojanja. Naravno, da bi to uspjeli, moraju i sami biti oslobođene duše. Slažete li se?
mirovnjak2
17.2.2015. 18:44
Bać Joza!
Navedi ti gdje u tom tekstu piše da je dotični primao plaću da se bori protiv kriminala, a ne da sluša "vođu" i da je trebao podnijeti ostavku odnosno prijaviti vođu državnom odvjetništvu.
Ako mi to nađeš, ja ću se ispričati.
Ostavka i prijava su najmanje što moral koji ti navodno propovijedaš jedini izbor
bać joza
17.2.2015. 17:38
Poštovani!

Pročitajte još jednom pažljivo cijeli komentar. Ne vaditi riječi iz konteksta. Upravo je važno pročitati cijeli tekst i kao cjelinu ga promatrati jer daje odgovor kao cjelina.

Pozdrav!
mirovnjak2
17.2.2015. 17:35
Bać!
Samo se svojima neselektivno sve ali doslovno sve oprašta, a drugima se isto tako stavlja u teret i ono što nisu činili, ali je valjda svima nama jasno koji pratimo tvoje istupe u ime kojih ti to činiš i tko su tvoji.
Ni je to u skaldu ja ne bi isticao nijednu vjeru već ću reći sa kršćanstvom, a tu je i katolička vjera.
No moj Bać Joza, nažalost tvoji istupi na ovom portalu su sve samo nisu ono što zagovara kršćanstvo, pa ma koliko god se ti trudio dokazivati suprotno.

Evo jednog skandaloznog tvog citata:

"Kao ministar MUP-a i dio tima vlade tadašnjeg premijera Ive Sanadera, morao je slušati vođu tima"

Gdje i u kom nauku kršćanstva piše "da je vođa" iznad zakona i da se zbog toga mora podržati bezakonje i ne samo podržati već i sudjeloavati u njemu i to sve u korist vođe i u isto to vrijeme uživati visoku plaću i privilegije koje iz tog položaja proizilaze?
bać joza
17.2.2015. 16:52
Poštovani "mirovnjak"?

Tko je to moj? Koji su to moji? Vjernik katolik može pripadati bilo kojoj političkoj opciji i to je njegovo pravo. On je moj vjernik bez obzira na svoje političko opredjeljenje.

Pozdrav!
mirovnjak2
17.2.2015. 9:20
Bać Joza!
Često zagovaraš lustraciju i ja ne bi imao ništa protiv no za razliku od tebe ja bih lustrirao i one koji su godinama primali vrlo visoke plaće da sprečavaju pljačku ove zemlje, a oni u njoj sudjelovali bez obzira što ti kažeš "da su pokušali spriječiti bili bi smijenjeni" i što im na ispovijedi opraštaš sve grijeve i kršiš svećeničku tajnu svete ispovijedi iznoseći je u javnost.
No čovjek kojega bi također trebalo lustrirati je aktualni predsjednik Tvojih. Evo i argumenata što je radio zadnjih 15 godina:
Prve 4 godine bio predsjednik kabineta tadašnjeg predsjednika i zdušno radio na detuđmanizaciji Hrvatske i dilanju dokumenata prema Hagu.
Slijedećih 5 godina bio šef obavještajnih službi za koje je vrijema " su te službe Identificirale, locirale, uhitile i transferirale generala Gotovinu" i poduzimao sve ali doslovce sve da se slučajno spriječi pljačka Hrvatske i ako mu je prevashodni zadatak bio njeno otkrivanje.
Slijedeće 3 godine bio ministar unutarnjih poslova i provodio ugovore sa Fimi medija koje je njegov prethodnik potpisao, i ništa nije poduzimao, već čak opstruriao istrage, a primao vrlo visoku plaću da radi upravno suprotno.
I zadnje 3 godine opet prima vrlo visoku plaću od države, a poput Buljubašića u HEP-u u opće ne dolazi na radno mjesto, već obilazi zemlju i daje podršku onima koji bi vlast mijenjali bez izbora.

Ako ovo nije dovoljno za lustraciju onda ja ne znam što je.
Što ti moj velečasni o tome misliš?
mirovnjak2
17.2.2015. 9:00
Bać Joza.
Samo bi te nadopunio:
Za ovo stanje u Hrvatskoj krivica polazi od Hedervarija, pa preko kralja Aleksandra do 1941 pa Tita od 1945 -1990 pa onda Račana od 2000-2003 i ova vlast od 2012 godine.
mirovnjak2
17.2.2015. 8:56
I ja bio u "birtiji" pa Časna reč, čuo sam.
jedna.
17.2.2015. 8:54
gospodine stole123 naravno da je hrvatska katolička zemlja i to trebate poštovati. što se vjeronauka tiče to je stvar pojedinca i tu leži na roditeljima da odlučuju hoće li im djeca ići na vjeronauk ili ne. slažem se sa inicijativom umirovljenog svećenika don ivana Grubišića koji je zatražio reviziju ugovora države sa Svetom Stolicom, a traži i vraćanje vjeronauka iz škola u crkve te uvođenje poreza za vjernike, što je smatran pravedno rješenje, jer ne vidim zašto bi porezni obveznici plaćali ovakve kao što su bać joza, koji srcem i dušom brani one koji su opljačkali vlastiti narod i državu. zašto bi porezni obveznici plaćali doprinos za bać jozinu mirovinu, tavorenje i proseravanja po internetskim portalima, a taj isti bać joza ubire milodare u crkvi na koje ne plaća nikakve doprinose niti ih mora prikazati kao prihod, dok ona jadna bakica na pijaci za par grama sira, poneko jaje ili par glavica luka i salate koje je uzgojila trudom i mukom mora državi platiti harač jer inače ode u zatvor. gdje je tu Božja pravda? zato griješite gospodine stole123 ako mislite da imam bilo što protiv crkve čiji sam i sam vjernik, ali sam strahovito protiv onih koji čine zlo, onih koji su pokrali i opljačkali vlastiti narod i državi, onih poput kire i ostalih lupeža bez čije pomoći i podrške Sanader i ostala kriminalna družina nebi mogli učiniti ono što su učinili. strahovito sam protiv svih parazita a pogotovo protiv onih koji kao bać joza jedu kruh poreznih obveznika a brane one koji su opljačkali obiteljsko srebro, a sa državnim se proračunom poigravaju i koriste kao da je kasa uzajamne pomoči za političke elite i njihove pete ortake i mentore. naravno da bać jkozi nitko ner osporava da brani ruku koja ga hrani, ali napadati one koji poput siniše prpića ukazuju na zlo koje nas je snašlo i koje još uvijek traje je krajnje nekorektno i podlo, pogotovo onda kada to čine osobe koje žive na grbači poreznih obveznika.
stole123
16.2.2015. 23:33
jedna pa po vama bi umjesto vjeronauka u crkve trebalo uvesti marksizam,možda nekima neodgovara vjeronauk ali ima i nas većina kojima odgovara
stole123
16.2.2015. 23:30
jedna sve što ste naveli je donekle u redu ali morate shvatiti da je hrvatska katolička zemlja i to trebate poštovati , kako niste napali vesnu pusić koja se voza avionom dali bi i to mogli napisati koliko se moglo izgraditi vrtića i škola i tako dalje da ne nabrajam ,
stole123
16.2.2015. 23:25
siniša što se tiče promjena sumljam da ćemo doživiti to nas dvojica, hoćemo doživjeti promjenu da siđe hdz i dođe sdp ali jako teško da bi mogli doći neki drugi do izražaja ipak su ove dvije stranke prejake ,na kraju me nebi iznenadila ni koalicija sdp i hdz, samo da se sačuvaju fotelje, čini mi se čak da sam negdje čuo da su u osijeku koalirali da bi pobjedili hdssb, pzdrav
stole123
16.2.2015. 23:21
mirovnjak pa nije valjda da vam je dosadilo biti član sdpea( ako bilo koji član sdpea bude osuđen ) nakon izbora ću vas podsetiti na ovu izjavu
osim toga nisam primjetio niti jedan vaš upis na primjer kod ,,jakovina je triput zbrinjavao svoje žene kumu.
mastermind
16.2.2015. 22:51
"Kada izgradimo državu u kojoj se krađa neće isplatiti, tek tada će Hrvatska biti država sretnih" Siniša, odlična rečenica. Ali izgubio sam nadu da će se to kod nas ikad desit.
slobodagovora
16.2.2015. 21:58
Pa moralo je doći do nekakovog dodvoravanja,pa javna je tajna po Virovitici da se nakon ova dva poraza traži novi čovjek hdz-a za kandidaturu gradonačelnika.Neki iz vrh stranke već spominju i imena nasljednika sadašnjeg gradonačelnika,pa to više nije ni tajna.Samo iskreno me čudi da o tome nisu počeli razmišljati čim je podignuta optužnica a ne nakon dva puta izgubljenih izbora?
Valjda g.Kirin još vjeruje u nemoguće tj.svoj opstanak na političkoj sceni u hdz?
Karamarko ne trpi gubitnike.
siniša prpić
16.2.2015. 21:36
Velečasni, opet ga petljavite.
Da nije bilo nepotrebnog dodvoravanja virovitičkog gradonačelnika Klemmu i ekipi, ne bi bilo ni moje reakcije.
Nisam ja istjerao medu iz šume. Sam je izašao.
bać joza
16.2.2015. 21:13
Poštovani "Siniša"!

Jednostavno vam nije trebao ovaj pamflet! Samo sam vam to htio reći.

Pozdrav!

P.s. Komentirate sve marifetluke koji se događaju u našoj domovini nije moguće.
bać joza
16.2.2015. 21:09
Poštovani "atma"!

Na vaše prvo pitanje: "Zar svećenici nemaju pametnijeg posla od rasprava po portalima? dajem odgovor. Da! I svećenici trebaju raspravljati na portalima i težiti dobronamjernim i konstruktivnim rasprava. Vjerujem da vi kao komentator to i uviđate.

Na vaše drugo pitanje: "Ako je ministar u određenom vremenu i okolnostima tog vremena znao za kriminalne radnje morao je reagirati po službenoj dužnosti. Da ili ne? Odgovor je DA!

E kada bi to pitanje bilo tako jednostavno. Pročitajte još jednom moj komentar pa ćete vidjeti odgovor još jednom.

Pozdrav!
siniša prpić
16.2.2015. 21:09
Složio bih se sa onim komentatorima koji ne dijele lopovluk po političkoj pripadnosti, a to su gotovo svi.
Složio bih se i sa onim komentatorima koji zagovaraju (prvo) zapljenu sve imovine koja je "isisana" iz tvrtki, a tek onda mogućnost predstečajne nagodbe.
Velečasni, ne bih se složio s Vašom tvrdnjom da je Virovitici potreban bilo kakav "mesija".
Potrebne su promjene, koje će se prije ili kasnije i dogoditi.
Recentna dva poraza Hdz-a, govore u prilog izrečenog.
Virovitici, kao i RH su potrebni, prije svega pošteni ljudi.
Već sam Vam nekoliko puta rakao da osuđujem kriminal u svakoj tvrtki, pa i onaj u kojoj radim.
O tome na kojoj "strani barikade" sam uvijek bio (pa tako i u HŠ), ne mislim posebno elaborirati.
Sretan sam čovjek, a to sam uvijek želio i glavnom protagonistu ovoga teksta (kolumne).
Ne radi se tu o imenima. Radi se o načelima.
Kada izgradimo državu u kojoj se krađa neće isplatiti, tek tada će Hrvatska biti država sretnih Ljudi.
Pozdrav "križaru u bijelom svijetu".

youtube.com/watch?v=7I3ucCchkLs
slobodagovora
16.2.2015. 20:57
@atma,a kada je to @bać joza,@uooh,@stole123,@plavi i još neki roksovi odgovorili na konkretno postavljeno pitanje?
Nikada oni su ovdje da "mute vodu" i ništa više.

Evo dočekamo da se jave i na što to liči?Ali barem pokazuju pravo lice a i to pametnom dosta znači!
atma
16.2.2015. 20:45
Poštovani Velečasni!

Iznio sam logičnu tvrdnju i postavio sam Vam vrlo jednostavno pitanje na koje ste trebali jednostavno odgovoriti - da ili ne. Zašto izbjegavate odgovor?
slavujj
16.2.2015. 20:45
Lynx,slažem se sa svim vašim komentarima,to je to!

alo Uooh,meni su vaše namjere jasne,ma koliko vi pokušali glumiti nevinašce?Niste vi ovdje od nedavno da ne bi znali tko kako razmišlja?
Vaša namjera da mi pripisujete ono što nikada nisam tvrdio valjda ima nekakav cilj?Što je to nego laž? Meni je to jasno.
Poznata je činjenica da sam od najave tih famoznih predstečajnih nagodbi govorio da će se njima samo ozakoniti sve nezakonite radnje onih koji su do sada bili na vlasti u R.H. Da žele prikriti sav nerad svih onih koji su bili dužni skrbiti o zakonskom poslovanju svih poslovnih subjekata i naplati poreznih obveza.
Vaše je pravo da o svemu razmišljate na svoj način pa tko i lopovluku kao i o mojim komentarima, lai mi ne možete spočitavati da ja isto tako procjenjujem vaše komentare kako ih ja vidim.
Vaše je pravo da i dalje branite koga god hoćete.
bać joza
16.2.2015. 20:35
Poštovana "jedna"!

Davno sam obećao da neću komentirati vaše komentare dok ste pisali pod drugim nickom, pa imam osjećaj da ću to morati napraviti i s ovim vašim nickom, jer imate takve komentare kakve imate.

Dakle! Vaše komentare više ne komentiram.

Pozdrav!
bać joza
16.2.2015. 20:24
Poštovani!

Naravno! Nisam niti očekivao kvalitetne komentare.

Poštovani "atma"!
Ne znam da li je znao za nečasne ili kriminalne radnje! To će vjerojatno sud istražiti. Ponavljam, da nemam niti ja a vjerojatno niti vi relevantne činjenice.

Pozdrav!
jedna.
16.2.2015. 20:14
gospon bać joza aka đavolji odvjetnik je po starom običaju stao u obranu zla koje je opljačkalo vlastiti narod i državu. zla koje je zbog pomoći sa oltara debeloj vatikanskoj guski vatikanskim ugovorima osiguralo raj na zemlji dok vlastiti narod proživljava pakao i kalvariju svakodnevne borbe za preživljavanje, a onda se nađu đavolji odvjetnici poput bać joze da brane lupeže a napadaju one koji prstom upiru u članove pokreta koji su opljačkali i na prosjački štap doveli vlastiti narod i državu. država diže skupe kredite, zadužuje se u inozemstvu, nama steže remen da bi naš novac davala crkvi! crkva dobiva milijarde kuna našeg novca iz rastućih poreza koji su nam nametnuti. Zamislite što se sve moglo učiniti s tim novcem. Možda otplatiti autoceste koje danas idu u koncesiju? možda smo mogli imati više bolnica, škola, vrtića, bolje pruge i vlakove, bolje sisteme navodnjavanja, obrane od poplava ili više kanadera? mamo zamislite koliko bi se blokiranih građanki i građana moglo spasiti od bankrota, spriječiti deložacija, spasiti ugroženih i socijalnih slučajeva i ..........................

www.jutarnji.hr/ekskluzivno--koliko-se-iz-proracuna-izdvaja-za-vjerske-zajednice--sest-milijardi-kuna-hrvatska-je-platila-kaptolu-u-10-godina-/1236185/

lupiga.com/vijesti/matematika-vjere-imamo-konacnu-cifru-kojom-porezni-obveznici-placaju-vatikanske-sporazume

www.lupiga.com/vijesti/financijski-krvotok-crkve-moze-li-crkva-bez-naseg-novca

čak je i saborski zastupnik i umirovljeni svećenik don ivan grubišić zatražio reviziju ugovora države sa Svetom Stolicom, a traži i vraćanje vjeronauka iz škola u crkve te uvođenje poreza za vjernike. Smatra da je potrebno bolje urediti odnose tih dviju institucija.
www.vecernji.hr/hrvatska/za-politikantstvo-kojim-se-bavi-crkva-godisnje-od-politike-dobije-milijardu-kuna-909567
Lynx
16.2.2015. 19:53
@bać,
ispada kao da su mu držali pištolj u rebrima! Ovo je teško relativiziranje.
atma
16.2.2015. 19:40
@bać joza, zar svećenici nemaju pametnijeg posla od rasprava po portalima? Ali kad već pišete, treće poglavlje Vaše male kolumne ne drži vodu. Ni u kom slučaju! Ako je ministar u određenom vremenu i okolnostima tog vremena znao za kriminalne radnje morao je reagirati po službenoj dužnosti. Da ili ne?
bać joza
16.2.2015. 19:22
Poštovani!

Kada se stvari gledaju parcijalno i jednosmjerno, uvijek će se naići na poteškoću nekvalitetnog i nedobronamjernog komentiranja određenog teksta ili činjeničnog stanja. Žao mi je što je upravo tako radio autor ovoga pamfleta.

Treba spomenuti da je vrijeme u kojem smo živjeli prije osamostaljenja Republike Hrvatske bilo izuzetno nekvalitetno i neodgovorno. Javna parola je bilo: "Snađi se druže!" Nažalost, rukovodeći kadar onoga sistema jako se brzo prilagodio novonastaloj situaciji i stvar se u suštini nije promijenila. Komunističko-socijalistički pogled na svijet je ostao u glavama ljudi.

Kada se promatra određeno vrijeme, treba dakle vidjeti i okolnosti toga vremena. I zato kada se osuđuje nekih čovjek, u ovome slučaju gospodin Ivica Kirin, ministar Unutarnjih poslova Republike Hrvatske, treba gledati okolnosti u kojima je radio. Kao ministar MUP-a i dio tima vlade tadašnjeg premijera Ive Sanadera, morao je slušati vođu tima. Dakle. Ne mislim ga braniti, nego samo reći da nije bilo lako u tom trenutku, relativno mladom čovjeku kakav je bio Ivica Kirin, usprotiviti se premijeru. Kao dio tima, očigledno je morao igrati po ritmu glavnog igrača. Ili se suprotstaviti, ako znaš svu istinu i napustiti tim, ili igrati i prebaciti odgovornost na vođu tima. S punim razumijevanjem razumijem tada mladoga Ivicu Kirina i njegov postupak, osobito što se sam nije okoristio povlasticama iz te svoje odluke.

Pretpostavljam da i pisac ovoga pamfleta očigledno zna za malverzacije u svojoj firmi, Hrvatskim šumama. Mislim na malverzacije od malog lugara koji protežira svoje prijatelje u muljanju oko dva-tri kubika drveta, pa do revernika koji će smuljati na kvaliteti trupaca - napisati slabiju kvalitetu trupca od stvarne kvalitete. Ne treba spominjati i mućke upravitelja pojedinih šumarija i šumarijskih uprava. Naravno, nema petlje jer nema 100% spoznaje o prevarama, a i čuva si svoje mjesto. Možda ima petlju, ali eto čeka pogodni trenutak.

Dakle. Mi komentatori nismo upoznati sa svim činjenicama i imamo vrlo nepouzdane informacije. Vidimo da se nepravomoćne presude poništavaju na višim instancama, da se i pravomoćne presude ruše na Ustavnom sudu. Dakle. Nismo u poziciji da nekoga napadamo i osuđujemo, jer to i nije naš posao. Komentirati možemo, ali od naših komentara ionako neće biti ništa jer oni nisu mjerodavni.

Pozdrav!

P.s. Žao mi je autora ovoga pamfleta jer je očigledno opterećen i Kirinom i svojom mesijanskom ulogom u gradu Virovitica. Nažalost, narod ga još nije prepoznao kao spasitelja virovitičke scene.
UooH
16.2.2015. 19:04
Mirovnjak pa vidite da se slažemo u nečemu - u svim tvrtkama to nekada bio novac i da ga je netko opljačkao, i te kako ga je opljačkao.
Pa zašto onda nitko ne odgovara za to nego im se još i oprašta.
mirovnjak2
16.2.2015. 19:01
Lunx!
Samo promjenom vlasnika i uprave nagodba ima smisla, a u mnogim nagodbama se to dogodilo, u nekima nažalost nije.
Evo u Slatini došao novi vlasnik i vinogradi se obrađuju.
Tu nije bitan oprost jer se i tako država ne bi naplatila, ali se dogodio novi početak.
Vidio sam jedan stečaj tvrtke, vrijednost imovine u momentu stečaja ispod 200.000 kuna, ne naplaćena potraživanja 0 kuna, a dug samo državi po osnovi poreza na dobit 23 miliona kuna.( Podatak iz objave registra dužnika prvo mjesto u našioj županiji)
Broj zaposlenih cijelo vrijeme postojanja tvrtke također 0.
Tvrtka postojala preko 10 godina.
No da daljnje ne duljim a mogao bi puno primjera svako lice ima naličje.
No još samo jedna konstatacija.
Nije više moguće osnovati novu tvrtku prenijeti imovinu na novu , a na staroj ostaviti dugove.
To je ono što neki kažu da konačno živimo u uređenoj državi, no ja bi ocijenio malo uređenijoj nego prije par godina, ali je i to iskorak od 7 milja.
UooH
16.2.2015. 18:49
Alo slavuj koje lopuže ja branim jel mislite na HDZ pa njih se ne može i ne mora braniti oni su već optuženi što vam tu nije jasno.

Ako su ovo glupe laži što sam napisao uvezi predstečajnih, ja poštujem to kao vaše mišljenje i imam neku novu sliku o vama.

Ovo što kažete od kad se vuku ti porezi i tko nije zaustavio - pa upravo to ja i mislim treba odgovarati svi koji su upleteni u to i HDZ i SDP, a vi ste opet pokazali svoje pravo lice i mislite samo na jedne i opet kažem nije ni to problem, ali nemojte onda pisati lopovluk je lopovluk, ma čiji bio i od kuda dolazio kad vi prvi ne mislite tako.

Pišite i dalje sa emocijama ja vam ne zamjeram jer onih što pišu kako kažete sa pameću je ovdje po mome mišljenju dvoje.
Lynx
16.2.2015. 18:38
Ne mogu prihvatiti sadašnji način provođenja predstečajnih postupaka. Novca tu opipljivoga nema. No postoje dugovanja koja se po mutnim načinima optaštaju, brišu. Zašto? Ja ne želim i ne mogu državi dugovati ni lipe, dok će se nekome opraštati i brisati milioni. Taj novac je trebao biti uplaćen u državnu riznicu, a iz toga usmjeren u investicije. Brisanjrm dugova umjetno se održava na površini brod koji nepovratno tone, a kapetanu se omogućuje da stvori novi dug. Oprost duga ne znači da jr uprava preko noći naučila kako da uspješno posluje. I dalje će po svom u nove dubioze, a u isto vrijeme nam ljude deložiraju iz domova zbog par tisuća kuna. Opet na državnu sisu - ns socijalu.
Lynx
16.2.2015. 18:30
Lopovi su lopovi sa bilo koje strane dolazili i bilo kako bili ofarbani. Davno sam već upisao, kod prve vijesti o Kirinovoj optužnici, da je mogao ne prihvatiti poslovanje sa Fimi medijom i odstupiti. Da idemo do kraja, mogao je tada mutne poslove prijaviti DORH-u. To bi bio maralni postupak ali i dužnost po mojim mjerilima, jer se šteta nanosi državi koju volim i u kojoj živim. Sit sam prisvajanja domoljublja i nečijeg uzimanja za pravo da određuje koliko sam dobar hrvat. Plaćam porez i sve što država zahtijeva od mene ali ne zato da bi mirno gledao kako je drugi potkradaju i još svojataju ljubav prema njoj.
mirovnjak2
16.2.2015. 18:28
Sa moralnom kaznenom i bilo kojom odgovornosti kažem: Ako bilo koji SDP-ovac bude osuđen za veleizdaju ili ratno profiterstvo javno izlazim iz stranke sa izjavom da je to blaćenje onoga što smo mi stariji stvarali sa pokojnim Račanom.
Neću dozvoliti da se on okreće u grobu jer stranka a bogami i država više nisu ono što su bili i što je on stvarao.
Slažem se i sa UooH-om da je u svim tvrtkama to nekada bio novac i da ga je netko opljačkao, i te kako ga je opljačkao.
No ja tvrdim jedno drugo.
U svim predstečajnim nagodbama ili stečajevima novca više nema "oprašta" se ono čega više nema i što je nenaplativo.
Trebalo bi "opraštati" samo onima za koje nakon oprosta postoji mogućnost nove proizvodnje odnosno novog početka, a gdje te šanse nema onda isti vrag stečaj ili nagodba, oprostio ili neoprostio, vjerovnici bez novaca uključivo nažalost i radnike, suštinski se ništa ne mijenja.
No zašto sam odabrao primjer Spačve i Dalekovoda?
Iz 2 razloga:
1. Tamo se dogodio novi početak i on je opravdao sve oproste, ali nažalost te su 2 nagodbe stavljene u daleko negativniji kontekst od mnogih drugih a koje taj kontekst više zaslužuju.
No UooH ponovo te moram razočarati. Obje tvrtke poznam destljećima, stalno su bile primjer izvrsnosti.
Oba sada već bivša direktora i vlasnika su prije nego su dobili priliku "pretvarati" te tvrtke bili su visoki dužnosnici HDZ-a jedan čak zamjenik jednog ministra u vladi Zlatka Mateše, a drugi je prema sudskoj presudi za Fimi medija u najlonskim vrećicama nosio žive novce na jedan zagrebački trg, a taj trg nije Iblerov.
slavujj
16.2.2015. 18:07
Uooh,meni vas je žao.
Pokušavate nabacivajući glupe laži obranite lopuže,to ne ide.
Nikada i nigdje nisam tvrdio da nekome nešto treba oprostiti,vi to znate ali svjesno lažete.
Ne brinite vi za moj prag,nema potrebe.
Kad sam naveo da se treba komentirati vođeni razumom a ne emocijama onda sma misli na sljedeće:
Ne može se vođeni ljubavlju prema određenoj stranci glupostima braniti lopovština.
I vi to vrlo dobro znate,razumjeli ste,ali ipak ljubav je jača od pameti
Vi jako dobro znate od kada se vuku ti porezni dugovi,tko j to dozvoli i zašto nije bilo hrabrosti to zaustaviti?
atma
16.2.2015. 17:38
Dečki, dečki, nemojte dozvoliti da vam strast i neznanje obuzmu dušu.
UooH
16.2.2015. 17:33
Odličan tekst i jadni komentari , slavuj ti si prvi koji želi takvu Hrvatsku u kojoj lopovluk nije lopovluk, ma čiji bio i od kuda dolazio.
Za vas je nepostojeći novac kad Fižulić godinama ne plaća državi porez i stavlja lovu u svoj džep i na kraju mu država oprosti 51 milion. Isto kao i Varteksovi vlasnici isto kao i Kerum država mu oprašta milione a on sutra dan kupi dva najnovija mercedesa. Itekako je to postojeći novac u njihovom džepu a nepostojeći u džepovima poreznih obveznika.
Za mirovnjaka mi je jasno da će se uvijek izvlačiti na osuđene pljačkaše HDZ samo da bi obranio svoje.

Slavuj vi ste također vođeni emocijama što nemam ništa protiv ali nemojte onda prozivati druge prije nego što očistite ispred svoga praga.
slobodagovora
16.2.2015. 16:56
slavuj,malo je naivno očekivati da se kod ovakovih tekstova gdje se govori o sudskim procesima za "otimačinu državnog novca" jave oni koji to brane.
Pa stole,bać joza,plavi,uooh,franjo i to ne prepoznaju kao ništa loše,drpalo s iz domljublja da bi "domoljubi" došli na vlast otetim novcem od hrvatskih građana.
E moje "hrvatine" što ste zamukli?
slavujj
16.2.2015. 16:22
Odličan tekst i odlični komentari,nitko tu ništa ne može osporiti možda je to i razlog što dežurni dušebrižnici nemaju potrebe komentirati.
Moram primjetiti da je već više nego jadno i bijedno kako se neki javljaju samo ispod određenih tekstova,gdje pomišljaju da mogu nešto odraditi za svoje nalogodavce.
Pa zar takvu Hrvatsku želimo? Da se lopovluk jednih brani a drugih napad,pa valjda bi tu trebali pokazati jedinstvo na koje se svi pozivaju.Lopovluk je lopovluk, ma čiji bio i od kuda dolazio.
Krajnje je vrijeme da počnemo komentirati i razmišljati vođeni razumom a ne emocijama.U takvim stvarima ne bi smjelo biti ništa sa "moji, tvoji,njegovi ili vaši, naši ,njihovi"!
Templarius
16.2.2015. 16:13
i novi papa ima hrabrosti reci sta je... zasto nebi imali i drugi... da je pola vrike kao Prpic a druga polovina kao Gazdek mislim da bi vam bilo puno puno bolje...
Templarius
16.2.2015. 16:10
tekst savrsen, film jos bolji... bravo Sjor Prpic
Templarius
16.2.2015. 16:05
vjerovao sam da kirin zeli moze i hoce bolje... nakon sto se prodao i odradio sta je , vjerovao sam da ce odstupiti... na zalost niti je kirin ista napravio bolje, niti je odstupio... njegov predhodnik je to morao uciniti radi 600 kuna... sta reci za 6-7 miliona kuna za Koje se optuzuje kirina... gradjani virovitice nemaju hrabrosti niti razuma... vi cete trpit nasilnike , jer su kao iz vasih redova... ono, nasi su... jeli... nisu oni vasi... oni misle samo na sebe a vi ste njihove ovce... sretno vam bilo dokle god glasate za kirina i njemu slicne... dokle god tako bude njegova supruga moci ce obavljati funkcije u lokalnoj upravi, koliko god to bilo moralno sporno... on nece odstupiit sa svoje funkcije dokle god ne zavrsi u przunu... ali zato ce Vase kceri skidati gace da dobiju posao a sinovi bit njihove sluge za 1500 kuna... sto se tice braniteljskih penzija... to ce se odraditi kao i sa Gotovinom... u ime Gotovine se doslo na vlast... da bi ga bas ta ekipa strpala u przun... isto tako... ova ekipa koja kao brani braniteljske penzije... doci ce na vlast da bi te iste penzije smanjila... hrvatsku ceka grcki scenario... drugi ce nam diktirati kako cemo voditi nase financije, to se ionako vec radi.. a za smnjivanje penzija... nece za to trebati smanjiti iznos penzije... dovoljno ce biti srusiti kunu... zapamtite moje rijeci svi vi lojalni gradjani... ovo vas ceka... dokle god na izborima radite gluposti... sretno vam bilo
mirovnjak2
16.2.2015. 14:40
Siniša!
Da su oni shvaćali koliko je to nemoralno ne bi bili tako bahati, pa to ne bi radili. No nažalost bahatost se nastavlja.
Oni državu doživljavaju na način kako to radi krajnje neodgovorna majka, a ona zna kazati svom djetetu;
Ja sam te rodila ja ti mogu i život oduzeti i učiniti sve što želim
Tako ti oni shvaćaju svoju državu i svoje "domoljublje" Mi smo je stvorili i tko nam može određivati što činimo sa njom.
No nažalost na ovom portalu oni imaju dežurne komentatore koji to sve brane ili što je još gore optužuju druge izjednačavajući ih sa sobom i svojima.
Jedan od njih Kaže za Sanadera pravomoćno osuđenog za ratno profiterstvo i stvaranje udruge za pljačku države: jeste on je krao, ali ja sam čuo u birtiji da su i drgi to radili isto. Još kaže dali su mi časnu "sremsku reč" da je to istina i oni su isti kao Sanader i upisa znak jednakosti.
Ili drugi: ja napišem da komentiram samo presude Hrvatskih sudova i na njima pravomoćno potvđene optužnice, a on kaže: je su li to oni tvoji sudovi od 48-52 godine.
ili, treći izjednači presuđenu krađu živog novca iz proračuna sa oprostom duga u predstečajnim nagodbama gdje nema ni lipe živog novca i naprosto se nema što ukrasti i opet kaže svi su isti.
Ili mogao bi još Ili, ali i ovo je dosta za odgovor "kakvi su to ljudi"
slobodagovora
16.2.2015. 0:01
Da se onda izgubio sa toga sastanka i iz vlade ne bi ušao u legendu.
Legendu koja će se prenositi tisućama godina,pravi hrvatski domoljubi će uvijek govoriti o premijeru koji je osuđen za ratno profiterstvo,on i njegovi igrači zauvijek su upisani u povijest.
Tu će legendu Hrvati prenositi s koljena na koljeno,da se ne zaboravi i ne ponovi!


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.