Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Roklicerove večeri

Siniša Matasović i umjetnička scena Siska večeras u Cugu

  Sandra Pocrnić Mlakar           17.02.2018.         2205 pogleda
Siniša Matasović i umjetnička scena Siska večeras u Cugu

Na Virovitičke umjetničke večeri u Cug ove subote iz Siska dolazi Siniša Matasović, pjesnik, romanopisac, dramatičar, slamer i kulturtreger koji dovodi troje sisačkih umjetnika kako bi predstavili umjetničku scenu središta Sisačko-moslavačke županije. S Matasovićem stižu umjetnici koji obećavaju inspirativnu večer - Ivan Novak, akademski slikar-grafičar, kantautor s gitarom te pjesnikinje Nerina Sarkotić i Sanja Domenuš. Svi pjesnici članovi su sisačke pjesničke tribine Stihovnica Siska pri ogranku Matice hrvatske, a stihovi Nerine Sarkotić i Sanje Domenuš uvršteni su i u nedavno promovirani tiskani zbornik Stihovnica Siska the best of.

Na tribini Stihovnica Siska gostovali su dosad brojni pjesnici iz cijele Hrvatske. Stihovnicu vodi i moderira Siniša Matasović, redoviti član Jutra poezije, koji je objavio zapaženu zbirku pjesama "Sisak se uspješno pretvara da spava". Uz dopise lokalnim medijima i najave sisačkih događanja, Matasović povremeno potpisuje i adaptacije romana u emisiji Radio roman koja je na programu Hrvatskog radija 3 radnim danom u 9.30. Mladost u tranzicijskom Sisku (rođen 1980.), poezija i društveni život malog grada izabrao je za motive svog impresionističkog poluautobiografskog romana "Nećak". Bavi se i slam poezijom i osvojio je drugo mjesto na Hrvatskom slamerskom prvenstvu 2015. godine.

Budući da, kao i Robert Roklicer, Matasović ima slamersko iskustvo u interpretiranju poezije, a piše i često duhovite haiku pjesme, očekuje se da će publici u Cugu predstaviti razne pjesničke stilove. Njegove su najčešće teme prolaznost, odnosi u paru te potraga za muževnim načinom izražavanja nježnih osjećaja.

Kao i svake subote, nakon gostiju nastupaju domaći i Robert Roklicer interpretira izbor iz svjetske pjesničke antologije.

Virovitičke umjetničke večeri organizira udruga FRiKK.

Ove subote program počinje u 21.30.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Roklicerove večeri