Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Siniša Brlas u Sarajevu održao izlaganje o mentalnom zdravlju i religioznosti mladih

        29.04.2014.         1832 pogleda
Siniša Brlas u Sarajevu održao izlaganje o mentalnom zdravlju i religioznosti mladih

U 25. I 26. travnja u Sarajevu su održani Treći sarajevski dani psihologije. Ovo je bio jedan od značajnijih stručnih skupova psihologa u široj regiji, a u radu skupa aktivno je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Profesor Brlas održao je predavanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na kojemu je stručnu javnost upoznao s jedinstvenim projektom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ te je predstavio i četiri publikacije koje je ovaj projekt od 2010. godine do sada iznjedrio. Osim toga, profesor Brlas stručnu je javnost upoznao i s rezultatima istraživanja koje je osobno proveo tijekom 2001. i 2014. godine o tome pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih.

Nakon gostovanja na Sveučilištu u Pečuhu te na Univerzitetu u Novom Sadu tijekom 2013. godine, Univerzitet u Sarajevu treće je inozemno sveučilište na kojemu je u proteklih godinu dana profesor Brlas imao priliku stručnu javnost upoznati s rezultatima stručnoga rada.

Aktivno sudjelovanje profesora Brlasa na važnim regionalnim skupovima stručnjaka koji se bave problematikom skrbi o mentalnom zdravlju mladih, a osobito izlaganja na inozemnim sveučilištima, pokazatelj su kako se znanja i iskustva domaćih stručnjaka prepoznaju i daleko izvan granica naše zemlje.

Ovim je posljednjim sudjelovanjem profesor Brlas opet dostojno predstavio i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u kojemu radi, ali isto tako i našu županiju i grad Viroviticu koji su već prepoznati i kao rasadnik kvalitetnih stručnjaka.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo